Recepty, kde je ml
Avokádové „brownies“
Zdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám
jedinečnú výhovorku...
Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme
soľou a čiernym korením. Celú túto zmes
je...
Zapekané tortily s tofu
Cibuľku a cesnak nadrobno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou.
V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, ...
Hernekeitto - národné jedlo Fínska
Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...
Dortíčky s kokosem a marcipánem
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní přísady a prošleháme. Nalijeme do menšího vymazaného a...
Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska
Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...
Francúzsky toast s tofu a ovocím
Tofu nakrájame a spolu s mliekom, cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou rozmixujeme v kuchynskom robote....
Jablkovo-pudingové koláče z hrnčekového cesta
Tieto kysnuté koláče dvoch chutí
sú u nás obľúbenou pochúťkou.
Maslové cesto a jablkovo-pudingová plnka, fantázia....
Noc v Benátkach rezy
Recept som dostala emailom a samozrejme som ho upravila na veľkosť môjho plechu aj podľa svojho vkusu....
Žurek - národné jedlo Poľska
Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne
sa jedáva na Veľkú...
Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...
Špenátový koláč
Tento koláč je vlastne obdoba slaného koláča. Je to bez mäsa. Kto má rád špenát,...
Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom
Do hrnca dáme rozohriať olej,
do ktorého vložíme nakrájanú
cibuľu a cesnak. Po opražení
pridáme do hrnca nastrúhanú
bielu...
Tango rezy
Kto má rád dobošové rezy, tak
bude veľmi spokojný s týmto
receptom, je
podobný...
Taštičky s hráškovou plnkou a hovädzími plátkami
Cesto: Pripravíme jemné ucelené cesto na cestoviny zmiešaním žĺtkov, masla, oleja, soli a múky....
Pavlova torta s malinovým krémom
Tortičku som robila dcérke k prvým narodeninám. Ona
samozrejme papkala len ovocíčko,
ale my veľkáči...
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Oškvarkové pagáčiky
Receptami na pagáčiky sa to tu len tak hemží, tento recept je určený pre tých, ...
Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po
vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...
Hrnčekový kokosový koláč bez vajíčka
Toto je rýchly a jednoduchý
koláč, ktorý zvládne aj
začiatočník. Rýchlo sa upečie a
ešte...
Králik na smotane podľa Romana Paulusa
Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.
Ľahučké šľahačkové pečivo
Ľahučké sladké kysnuté cesto so
smotanou na šľahanie plnené
džemom a tvarohovou plnkou :-)
Výborné koláče ;-P
Frikadeller - národné jedlo Dánska
Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...
Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už
odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich
praprababičiek široké i tenké rezance, ...
Francúzsky pomarančový koláčik
Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná
aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo
upiecť tento...
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
Slaný koláč
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....
Škvarkové pagáče
Robievam ich rada, vždy si
spomeniem na starkú, od ktorej
pochádza recept. Pagáče
môžeme...
Bravčová panenka na špargľovom rizote
V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú
šalotku do sklovita. Pridáme
arborio ryžu a pražíme, až kým
sa...

Avokádové „brownies“
Zdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám jedinečnú výhovorku...

Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...

Zapekané tortily s tofu
Cibuľku a cesnak nadrobno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, ...

Hernekeitto - národné jedlo Fínska
Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...

Dortíčky s kokosem a marcipánem
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní přísady a prošleháme. Nalijeme do menšího vymazaného a...

Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska
Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...

Francúzsky toast s tofu a ovocím
Tofu nakrájame a spolu s mliekom, cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou rozmixujeme v kuchynskom robote....

Jablkovo-pudingové koláče z hrnčekového cesta
Tieto kysnuté koláče dvoch chutí sú u nás obľúbenou pochúťkou. Maslové cesto a jablkovo-pudingová plnka, fantázia....

Noc v Benátkach rezy
Recept som dostala emailom a samozrejme som ho upravila na veľkosť môjho plechu aj podľa svojho vkusu....

Žurek - národné jedlo Poľska
Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú...

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Špenátový koláč
Tento koláč je vlastne obdoba slaného koláča. Je to bez mäsa. Kto má rád špenát,...

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom
Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

Tango rezy
Kto má rád dobošové rezy, tak bude veľmi spokojný s týmto receptom, je podobný...

Taštičky s hráškovou plnkou a hovädzími plátkami
Cesto: Pripravíme jemné ucelené cesto na cestoviny zmiešaním žĺtkov, masla, oleja, soli a múky....

Pavlova torta s malinovým krémom
Tortičku som robila dcérke k prvým narodeninám. Ona samozrejme papkala len ovocíčko, ale my veľkáči...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Oškvarkové pagáčiky
Receptami na pagáčiky sa to tu len tak hemží, tento recept je určený pre tých, ...

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...

Hrnčekový kokosový koláč bez vajíčka
Toto je rýchly a jednoduchý koláč, ktorý zvládne aj začiatočník. Rýchlo sa upečie a ešte...

Králik na smotane podľa Romana Paulusa
Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.

Ľahučké šľahačkové pečivo
Ľahučké sladké kysnuté cesto so smotanou na šľahanie plnené džemom a tvarohovou plnkou :-) Výborné koláče ;-P

Frikadeller - národné jedlo Dánska
Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...

Francúzsky pomarančový koláčik
Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Slaný koláč
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....

Škvarkové pagáče
Robievam ich rada, vždy si spomeniem na starkú, od ktorej pochádza recept. Pagáče môžeme...

Bravčová panenka na špargľovom rizote
V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...