Paradajková polievka
Paradajková polievka

Polievka z pečených paradajok a paprík

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 18:00
Polievka z pečených paradajok a paprík
Foto: Kulinární studio MAFRA

Dajte si tú prácu a najskôr zeleninu upečte v rúre na plechu, až potom ju rozmixujte na polievku. Pečením zelenina zosladne a zintenzívni sa Zobraziť celý popisDajte si tú prácu a najskôr zeleninu upečte v rúre na plechu, až potom ju rozmixujte na polievku. Pečením zelenina zosladne a zintenzívni sa jej chuť.

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
2 ks
1 ks
1 ks
8 strúčikov
3 PL
1 ČL
800 ml
4 vetvičky
3 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Paradajky, papriky a čili papričku prekrojíme na polovicu. Z paprík a čili papričky odstránime semienka. Zeleninu rozložíme na plech na pečenie. Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a pridáme k zelenine spolu s nešúpanými strúčikmi cesnaku.

  2. 2

    Zeleninu pokvapkáme olejom a balzamikovým octom. Osolíme, okoreníme a všetko jemne premiešame. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 35 minút domäkka.

  3. 3

    Medzitým na panvici na niekoľkých kvapkách oleja krátko opečieme vetvičky oregana, len aby boli chrumkavé. Vyberieme ich z oleja na papierovú utierku a necháme odkvapkať.

  4. 4

    Pečenú zeleninu dáme do hrnca a rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme vývar, dochutíme a krátko prevaríme. Polievku podávame s jogurtom a opečeným oreganom.

Diskusia k receptu