Paradajková polievka
Paradajková polievka

Polievka z pečených paradajok a paprík

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 28. júla 2025
Polievka z pečených paradajok a paprík
Foto: Kulinární studio MAFRA

Dajte si tú prácu a najskôr zeleninu upečte v rúre na plechu, až potom ju rozmixujte na polievku. Pečením zelenina zosladne a zintenzívni sa Zobraziť celý popisDajte si tú prácu a najskôr zeleninu upečte v rúre na plechu, až potom ju rozmixujte na polievku. Pečením zelenina zosladne a zintenzívni sa jej chuť.

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
2 ks
1 ks
1 ks
8 strúčikov
3 PL
1 ČL
800 ml
4 vetvičky
3 PL



Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Paradajky, papriky a čili papričku prekrojíme na polovicu. Z paprík a čili papričky odstránime semienka. Zeleninu rozložíme na plech na pečenie. Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a pridáme k zelenine spolu s nešúpanými strúčikmi cesnaku.

  2. 2

    Zeleninu pokvapkáme olejom a balzamikovým octom. Osolíme, okoreníme a všetko jemne premiešame. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 35 minút domäkka.

  3. 3

    Medzitým na panvici na niekoľkých kvapkách oleja krátko opečieme vetvičky oregana, len aby boli chrumkavé. Vyberieme ich z oleja na papierovú utierku a necháme odkvapkať.

  4. 4

    Pečenú zeleninu dáme do hrnca a rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme vývar, dochutíme a krátko prevaríme. Polievku podávame s jogurtom a opečeným oreganom.

Diskusia k receptu

zahra
Mozem potvrdit, ze taku intenzivnu chut ma iba z pecenej zeleniny.
1x zolik
zolik
Veľmi sa mi táto polievka pozdáva. Nemám oregano, ale mám tymián. Možno ju zajtra vyskúšam.
zolik
Veľmi dobrá polievka. Ja som ju ešte aj prepasírovala. Namiesto jogurtu som dala mäkký syr a namiesto oregana tymián.