Paella Foto: Pavoltoogood

Vynikajúca paella pripravená na uhlí.

10
porcií
30 min
príprava
60 min
na 250 °C

Suroviny

150 ml
1 kg
1 kg
1 kg
500 g
1 kg
500 g
4 ks
2 ks
1 bal.
1 kg
2 ks
3 strúčiky
1 bal.
200 g
200 g
3 l
50 g
1 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Olivový olej s cesnakom dať do panvice a trochu osmažiť. Pridať všetko mäso okrem kreviet. Posypať korením a šafranom. Restovať mäso dozlatista, približne 30 minút. Pridať rozmarín.

    Paella  - obrázok 1
  2. 2

    Pridať všetku zeleninu a na vysokej teplote orestovať.

    Paella  - obrázok 2
  3. 3

    Pridat ryžu arborio a orestovať. Následne zaliať slepačím vývarom.

    Paella  - obrázok 3
  4. 4

    Dusiť, kým sa odparí voda a nechať veľmi málinko pripiecť. Pred dokončením pridať navrch krevety, rozkrájanú limetku a zakryť alobalom. Následne nechať na silnom plameni dusiť 3 minúty.

    Paella  - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist