Foto: Pavoltoogood
Vynikajúca paella pripravená na uhlí.
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 250 °C
na 250 °C
Suroviny
150 ml |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
500 g |
|
1 kg |
|
500 g |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1 kg |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
200 g |
|
3 l |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Olivový olej s cesnakom dať do panvice a trochu osmažiť. Pridať všetko mäso okrem kreviet. Posypať korením a šafranom. Restovať mäso dozlatista, približne 30 minút. Pridať rozmarín.
-
2
Pridať všetku zeleninu a na vysokej teplote orestovať.
-
3
Pridat ryžu arborio a orestovať. Následne zaliať slepačím vývarom.
-
4
Dusiť, kým sa odparí voda a nechať veľmi málinko pripiecť. Pred dokončením pridať navrch krevety, rozkrájanú limetku a zakryť alobalom. Následne nechať na silnom plameni dusiť 3 minúty.
No, ta Valenciana je prave mixta, tedy maso + morske plody.....
@Pavoltoogood , to muselo u vas krasne rozvoniavat....
Ve Valencii ji delaji michanou, je vynikajici, je tam more i pevnina, jak se rika v kulinarskem nazvoslovi.
Urcite nedavaji pospolu vsechny druhy masa vyjmenovane autorem, alespon ja si takto nepamatuji. S kachnim masem jsem urcite nikdy nejedla.
Ale jak se rika, zmena je zivot.....
V kazdem pripade Ihnacak by se mel priucit, ta jeho je absolutni ptakovina!
Valencia ako kraj je znamy farmarcenim, preto aj ich paella obsahuje “farmarske” produkty.
som casto v Spanielsku, milovnícka paelly ale taký recept som este od domácich nedostala. Kacacina uz vobec nie. Len ryba, morské plody, kuracie alebo králicie mäso. No naozaj prehnané. Mozno nám posles i lepsí recept, prajem Ti to.
Aaaaale nebud fajnova..... :-),kralik ma okruhle rebra,macka ploche....ci naopak???nikdy nevies.... ;-))))
:-))))))))))))))))
Veľmi pekne odprezentovaný recept, dodržaný postup a super fotka,ktorá zachytila tie správne farby tohto úžasného jedla. Lepšie by to nepripravil ani profi kuchár:-) Tak ako vyššie napísali,čo rodina,to iné chute,ale ja by som do Tvojej ku stolu rada prisadla:-)