Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Tango rezy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 9. mája 2019
Tango rezy (fotorecept)
Foto: olinecka

Kto má rád dobošové rezy, tak bude veľmi spokojný s týmto receptom, je podobný. Odporúčam na oslavy.

50 minút
príprava
13-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
350 g
1 bal. (alebo Zlatý klas)
100 g zmäknuté (alebo tuk na pečenie)
2 ks
1 bal.
200 ml vlažné
Plnka:
4 bal. (alebo vanilkový puding)
1200 ml
250 g (alebo Hera)
6-7 PL
Dokončenie:
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie na cesto.

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy preosejeme múku pridáme zbytok suchých ingrediencií, vajíčka, zmäknuté maslo alebo tuk na pečenie nakrájané na menšie kúsky a mlieko.

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rukou vypracujeme hladké lepivé cesto, ktoré dáme do chladničky aspoň na chvíľu stuhnúť.

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 3 rovnaké časti.

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech otočíme dnom nahor a vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, položíme na otočený plech (viď foto). Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 15 minút. Takto upečieme 3 pláty.

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené platy po upečení.

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ingrediencie na plnku. V mlieku s cukrom uvaríme Zlatý klas na hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Maslo alebo Heru vymiešame do hladka a postupne spojíme s pudingom. Dobre premiešame.

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na plech uložíme prvý upravený korpus potrieme asi 2/3 plnky, položíme druhý korpus, opäť potrieme plnkou a položíme tretí korpus, ktorý potrieme zvyškom plnky. Poukladáme okrúhle piškóty a zákusok dáme do chladničky odležať na noc.

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Navrch zákusku nanesieme čokoládovú polevu. Dobrú chuť.

    Tango rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@Olinecka , hoci pre mňa najlepší zákusok je rezeň, tento určite upečiem a nebude to dlho trvať,pripomenula si mi zákusok mojej mamičky,ktorá,žiaľ už nie je medzi nami...krásne sa Ti vydaril,ako všetky,ktoré prezentuješ. Pozdravujem Ťa a prajem všetko dobré:-)

Pridaj komentár k receptu: