Bravčová panenka na špargľovom rizote fotorecept
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 3. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa ryža nezačne pomaly lepiť na dno. Potom prilejeme biele víno. Keď sa odparí alkohol, začneme po naberačkách pridávať horúci vývar.
- 2
Ryžu musíme stále miešať a variť na miernejšom ohni, aby sa rovnomerne uvarila. Vývar pridávame, kým nie je ryža polomäkká, asi 18 minút.
- 3
Špargľu očistíme a krátko blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Následne schladíme v studenej vode. Nakrájanú špargľu pridáme k ryži spolu s maslom a strúhaným parmezánom. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.
- 4
Panenku očistíme od blán a šliach, umyjeme a osušíme. Mäso osolíme a okoreníme.
- 5
Panenku dáme na rozpálenú panvicu a prudko opečieme z každej strany. V rozohriatej rúre dopekáme pri 190 °C asi 8 minút. Odležanú panenku nakrájame na medailóniky a uložíme na rizoto.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak skus znovu podla toho, ako je tu napisane, nesmies ju dlho piect, potom je vysusena, ziadna veda