Varenie

Oškvarkové pagáče

veronkahof - bez fotkyveronkahof, 28. júla 2025

Prosim vas robila som pagace cesto som mala pekne vykysnuté aj po prekladani ale pagace mi vobec nenaskocili a su suché piekla som na 180

@zareaguj


Diskusia k téme

marfra
skús pridať teplotu, možno sa piekli pridlho
sovka62
Neviem koľko času prešlo od za miešania cesta po poučenie, možno prekysli.
Ja nechám cesto po zamieseni kysnúť 15 minút, prepracujem a po ďalších 10 minútach už valkam. Cesto kysne aj počas prekladania, s tým treba počítať.
erwin6
Ahoj, môže to byť spôsobené viacerými dôvodmi – možno bolo cesto málo mastné, alebo si ho príliš rozvaľkala. Odporúčam dať trošku viac masti a nechať ich ešte chvíľu podkysnúť pred pečením. Skús tiež piecť na vyššej teplote (200–220°C), budú vláčnejšie a nadýchané. Držím palce pri ďalšom pokuse!