Kysnuté pizza rožky fotorecept
Jednoducho povedané pohostenie na posedenie, na cesty, výlety...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
600-650 g (alebo špeciál) |
|
100 ml vlažné |
|
1/2 kocky (alebo sušené na 500 g múky) |
|
200 ml vlažná |
|
2 ČL |
|
2-3 ČL |
|
80 ml |
|
Plnka: | |
100-150 g |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
100 g nastrúhaný |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme zvyšok surovín, kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme do šiestich bochníkov. Zakryjeme čistou utierkou a necháme nakysnúť. Pripravíme si suroviny na plnku.
-
2
Nakysnuté bochníky.
-
3
Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a prekrojíme na šesť trojuholníkov. Širšiu časť potrieme kečupom s pizza korením. Navrstvíme na malé kocky pokrájanú šunku a nastrúhaný syr. Zrolujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
4
Pripravené rožky necháme na plechu trocha nakysnúť. Pred vložením do rúry potrieme olejom, rozšľahaným vajíčkom a posypeme slnečnicovými semienkami.
-
5
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme zvyšným olejom. Dobrú chuť.
-
6
U nás dnes menšia oslava... dá sa vybrať...
Diskusia k receptu