Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Avokádové „brownies“

stanci11 - fotkastanci11, 13. mája 2019
Avokádové „brownies“
Foto: stanci11

Zdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám jedinečnú výhovorku → expedíciu na Antarktíde! Prípravy boli dlhé a návrat do reality ešte dlhší. Ale už som naspäť, a to znamená aj naspäť v kuchyni ;) Ani si neviete predstaviť ako si to užívam po tom ľadovom kráľovstve! Prvý recept, ktorý prihadzujem je nízkosacharidový vláčny koláčik a lá brownies, čokoládový až po posledný kúsok ;) snáď sa bude páčiť! (perfektná svačinka ku káve!)

12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

1 ks
120 g
3 ks
40 g (alebo strúhaný kokos)
30 g mleté
3-4 PL
30 g nasekané
20 g (nemusí byť)
100-150 ml
podľa chuti (alebo datľový sirup)
1 ČL
1/2 ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé som rozmixovala avokádo s trochou mlieka, následne som priklepla celé vajíčka, pridala jabĺčkové pyré a asi 1 ČL datľového sirupu.

    Avokádové „brownies“ - obrázok 1
  2. 2

    Následne som si odvážila sypké suroviny - kokos, ovsené vločky; a pridala som škoricu, prášok do pečiva, kakao a proteín (čokoládový).

    Avokádové „brownies“ - obrázok 2
  3. 3

    Sypké suroviny som primiešala do vymixovanej zmesi a vymiešala som tmavé cesto.

    Avokádové „brownies“ - obrázok 3
  4. 4

    Konzistencia by mala byť polotekutá, v mojom prípade som teda ešte pridávala mlieko, čo vo výsledku urobilo tých 150 ml. V tomto bode odporúčam ochutnať - každý máme radi inak sladké :)

    Avokádové „brownies“ - obrázok 4
  5. 5

    Bokom som si nasekala oriešky - zmes mandle a vlašáky a tiež tmavú 90 % čokoládu. Primiešala som do cesta a vyliala do formy na pečenie.

    Avokádové „brownies“ - obrázok 5
  6. 6

    Piekla som pomaličky na 175 °C asi 40 min. Klasický špajdľový test to istí :)

    Avokádové „brownies“ - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení som ho nechala vychladiť, až potom prišlo vyklopenie z formy a na vrch ozdobenie rozohriatým orieškovým maslom :) Kamarátka, pre ktorú to bol darček k narodkám, je vysadená na orechové maslá, preto tá ozdoba, inak na môj dušu, netrebalo. Dokonalý čokoládový zážitok stačil ;)

    Avokádové „brownies“ - obrázok 7

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@Stanci11 : Vítaj ! Ty si pekný tulák :-))) a okrem toho,že chválim čokoládový a nízkosacharidový koláč,ktorý je už v KK,poprosím Ťa,daj do zážitkov všetko,čo stojí za to a ja sa už teraz teším.Mne by tam odmrzol nos,ale to bola moja tajná túžba.
Žienky moje ďakujem za krásne privítanie a som rada že sa recept páči, priznnávam že dnes som ho piekla znova - zajtra pre kolegyne do práce :) Inak sľubujem že nejaký ten príbeh z krajiny ľadu, snehu a vetra pridám ;) Bolo to jedinečné! :)

Pridaj komentár k receptu: