Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Čerešňový koláč z lístkového cesta

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 13:00
Čerešňový koláč z lístkového cesta
Foto: Kulinární studio MAFRA

Z tohto koláča si môžete jednotlivé kúsky rovno odtŕhať rukou.

15
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g chladené
400 g
250 g
1 ks
 (na vymastenie formy)




Postup

  1. 1

    Čerešne umyjeme, necháme odkvapkať a odkôstkujeme. Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a dno vystelieme papierom na pečenie.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme na dlhý plát. Potrieme ho po celej dĺžke džemom. Na džem rozložíme odkôstkované čerešne. Cesto zrolujeme do dlhej rolády. Roládu po naplnení na chvíľu uložíme do chladničky. Lepšie sa bude krájať a slimáky budú pravidelnejšie.

  3. 3

    Vychladenú roládu rozkrájame na asi 15 kúskov. Do pripravenej formy naukladáme čerešňové slimáky reznou stranou nadol tak, aby medzi nimi bol malý odstup. Vajce rozšľaháme vidličkou a potrieme ním povrch koláča. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 35–40 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Reznou stranou? A nie je rezná strana na obidvoch koncoch, alebo mám iné predstavy? Ale koláč dobre vyzerá......
mamec
Však je na oboch:)
Skrátka chceli povedať, že to máme piecť ako slimáčiky, nie ako roládky.