Cestoviny (recepty chronologicky)

Celozrnné fusilli s paradajkovou omáčkou

Cestoviny

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak. Medzitým dáme do väčšieho hrnca zovrieť vodu...

Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou

Cestoviny

Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.

Kuskus so zeleninou a s mandľami

Cestoviny

Jednoduchý a zdravý recept s vyváženou chuťou, ktorý zvládne pripraviť skutočne každý.

Makové rezance mojej babičky

Cestoviny

Nikdy som ich nechcela jesť ako malé dievčatko. Dnes viem, o čo som prišla...

Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami

Cestoviny

Po sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám....

Cestoviny so špenátom a orechami podľa Tomáša Kucuka

Cestoviny

Určite poznáte cestoviny na rôzne spôsoby. Tomáš Kucuk, Mister Slovenskej republiky 2019 ich robí takto....

Strapaté halušky

Cestoviny

Tieto halušky sú zvláštne tým, že kyslá kapusta je priamo v ceste a preto vyzerajú strapato....

Pohorelské tľapkance

Cestoviny

Zemiaky a múka majú v slovenskej kuchyni nenahraditeľné miesto. Majka a Jožko nám ukážu, ako...

Lososová omáčka na cestoviny

Cestoviny

Je to jednoduchý 5-10 minútový recept, ktorý dobre chutí :)

Smotanové cestoviny s brokolicou a so šunkou

Cestoviny

V osolenej vode uvaríme brokolicu.

Ravioly s hubovou plnkou

Cestoviny

Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...

Špenátové lasagne s mozzarellou

Cestoviny

Pre vegetariánov alebo tých, ktorí si potrebujú dať pohov od mäska.

Gnocchi s hríbmi

Cestoviny

Milovníci voňavých hríbov v kombinácii s gnocchami si prídu na svoje. Toto rýchle a chutné jedlo...

Bryndzové pirohy so slaninkou

Cestoviny

Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...

Výborné cestoviny so schwarzwaldskou šunkou a s mozzarellou

Cestoviny

Ja som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná kombinácia chutí......

Špecle s bryndzou a kyslou smotanou

Bravčové mäso

Je to veľmi rýchla napodobenina zemiakových halušiek bez kopy špinavého riadu.

Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej

Cestoviny

Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S...

Strapačky bez lepku s kapustou

Cestoviny

Obľúbené halušky si môžete pripraviť aj s kyslou kapustou. Výsledkom budú skvelé strapačky bez lepku, na ktorých si pochutí určite celá vaša rodina....

Zapekané cestoviny s brokolicou

Cestoviny

Tento receptík som skúšala prvýkrát a celej rodine chutil.

Liptovské šúľky s bryndzou

Cestoviny

Starodávne jedlo od tety Palušky z Liptova. Na poliatie sa používala iba bryndza a maslo, ...

Cestoviny na spôsob pizze

Cestoviny

Keď sa neviete rozhodnúť, či máte viac chuť na pizzu alebo Mac and Cheese cestoviny :)

Moje zapekané cestoviny

Kuracie mäso

Podobných receptov je tu určite viac, ale možno ten môj Vám poslúži ako inšpirácia na dnešnú...

Kuskus na sladko

Dezerty

Potrebujete rýchlo nejakú sladkú dobrotu a nechce sa vám piecť? Vyskúšajte kuskus, ktorý chutí nielen slaný,...

Plnené sépiové ravioli s paradajkovou salsou

Cestoviny

Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....

Cestoviny s pestom z červenej repy

Cestoviny

Červenú repu (u nás sa jej hovorí jednoducho cvikľa), som si obľúbila až v posledných rokoch a postupne skúšam rôzne recepty, v ktorých červenú repu môžem využiť....

Prudko žravé cestoviny na slovenský spôsob

Cestoviny

Ja som si tento recept pre seba nazvala slovenské cestoviny - alebo cestoviny na slovenský spôsob....

Frkacúle zo zemiakového cesta

Cestoviny

Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok....

Opatance s krúpami

Cestoviny

Jedno jednoduché lacné a veľmi chutné jedlo. Opatance sú z múky soli a vody a krúpy stačí uvariť. Všetko zmiešame a polejeme opraženou cibuľkou....