Jaffa torta s čokoganážou bez pečenia fotorecept
Keď nechcem zapínať rúru...
Suroviny
300 g |
|
390 g jemné svetlé |
|
800 g (14-16 %) |
|
2 bal. |
|
Čokoládová ganáž: | |
150 g (alebo mliečna, horká) |
|
100 g (33 %) |
|
Na zdobenie: | |
100-150 g |
|
Postup
-
1
Jaffa torta v reze:
-
2
Vo veľkej miske premiešam nalámané sušienky s nakrájanými Jaffa marhuľovými keksami. Sušienky som rukami nalámala hocijako a každý Jaffa keks som narezala na 9 kúskov.
-
3
Pridám kyslú smotanu a posypem ju vanilkovým cukrom. Dôkladne premiešam, aby sa smotana dostala všade. Zmes nie je presladená. Treba ochutnať a v prípade potreby ešte osladiť podľa vlastnej chuti...
-
4
Zopnutú okrúhlu tortovú obruč s priemerom 22 cm som položila na tanier a dno taniera v obruči jemne pomastím olejom. Boky obruče vyložím pásom papiera na pečenia.
-
5
Vymiešanú pripravenú Jaffa zmes lyžicou po častiach naložím, zatlačím a vyrovnám rovnako až k okrajom tortovej obruče. Dám na chvíľu do chladničky, kým si pripravím ganáž. (Ja som robila redšiu a viac, lebo som potrebovala...)
-
6
Nakoniec vrch torty zalejem po lyžiciach vlažnou čokoládovou ganážou. Pripravila som ju z bielej čokolády, ktorú som vymiešala v horúcej smotane. Nechávam v chladničke celú noc, aby stuhla a chute sa prepojili.
- 7
Kto má rad menej sladkú ganáž, môže si urobiť z mliečnej alebo horkej čokolády či z polovičnej dávky. S čerstvým ovocím (marhule, maliny, jahody, ríbezle, čučoriedky...) chutí osviežujúco.
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu