Jaffa torta s čokoganážou bez pečenia fotorecept
Keď nechcem zapínať rúru...
Suroviny
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 390 g jemné svetlé | 
                                                             | 
                                                    
| 800 g (14-16 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| Čokoládová ganáž: | |
| 150 g (alebo mliečna, horká) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g (33 %) | 
                                                             | 
                                                    
| Na zdobenie: | |
| 100-150 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Jaffa torta v reze:
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Vo veľkej miske premiešam nalámané sušienky s nakrájanými Jaffa marhuľovými keksami. Sušienky som rukami nalámala hocijako a každý Jaffa keks som narezala na 9 kúskov.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pridám kyslú smotanu a posypem ju vanilkovým cukrom. Dôkladne premiešam, aby sa smotana dostala všade. Zmes nie je presladená. Treba ochutnať a v prípade potreby ešte osladiť podľa vlastnej chuti...
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Zopnutú okrúhlu tortovú obruč s priemerom 22 cm som položila na tanier a dno taniera v obruči jemne pomastím olejom. Boky obruče vyložím pásom papiera na pečenia.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Vymiešanú pripravenú Jaffa zmes lyžicou po častiach naložím, zatlačím a vyrovnám rovnako až k okrajom tortovej obruče. Dám na chvíľu do chladničky, kým si pripravím ganáž. (Ja som robila redšiu a viac, lebo som potrebovala...)
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Nakoniec vrch torty zalejem po lyžiciach vlažnou čokoládovou ganážou. Pripravila som ju z bielej čokolády, ktorú som vymiešala v horúcej smotane. Nechávam v chladničke celú noc, aby stuhla a chute sa prepojili.
- 7
 Kto má rad menej sladkú ganáž, môže si urobiť z mliečnej alebo horkej čokolády či z polovičnej dávky. S čerstvým ovocím (marhule, maliny, jahody, ríbezle, čučoriedky...) chutí osviežujúco.
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 7
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu