Foto: kvakac
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete. Toto totiž neostane na neskôr, aspoň u nás.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
280 g (1 bal.) |
|
1 ks veľký |
|
250 g prerastená |
|
100 ml |
|
120 g (Pilos) |
|
Koreniny: | |
|
|
|
|
|
|
Na potretie plechu: | |
|
Postup
-
1
Slaninu krájame na 1 cm kocky a škvaríme v hrnci.
-
2
Na to za krátko pridáme pór pokrájaný na kolieska. Použijeme celý, aby ho bolo veľa. Všetko podusíme do mäkká. Potom necháme krátko ochladiť.
-
3
Zatiaľ si nastrúhame na veľkých okách syr, ktorý zmiešame so smotanou.
-
4
Na plech, ktorý sme natreli olejom, si natiahneme cesto.
-
5
Naň rovnomerne rozložíme opečenú slaninu s pórom.
-
6
A na vrch roztiahneme syr so smotanou. Solíme opatrne, slanina je slaná. Vložíme do rúry, ktorú sme zapli skôr. Pečieme pri 200 °C asi 15 minút. Čas prispôsobte svojej rúre.
-
7
Keď to začne chytať peknú červenú farbu, plech na chvíľu vytiahneme a posypeme oreganom a bazalkou. A na chvíľu to ešte dáme do rúry. Ten pór so slaninou vonia, až nám muzikanti začali hrať v žalúdku.
-
8
Vytiahli sme to na dvor, nech to skôr ochladne. Aj tak sme to krájali horúce, nemohli sme vydržať. Je to jednoduché a dobré.
-
9
Takto vyzerá to cesto. Plech bol 34 cm x 27 cm.
Ďakujem za koment. Jedli sme to raz u jednej známej a veľmi nám zachutil. Od vtedy ho aj mi robíme. No a pri pečení sa vždy hneď minie. Nezáleží koľko sa ho urobí.
Ďakujem za koment. Dodal by som chutná rychlovka. Ja som kúpil cesto v Tescu.
Ďakujem za koment. Na chalupu je to ako vyšité.
Ďakujem za koment. Domá urobené cesto je ešte lepšie. Niekedy tiež robíme, ale dnes sa nám nechcelo babrať. Budem rád, keď vám tiež bude chutiť, ako nám. Želám tiež pekný víkend.
Ďakujem za koment. Aj to chutí skoro ako pizza, len je to jednoduchšie.
Vďaka za koment. Ja som vedel, že nesklameš. Vďaka za radu. Až ho urobíš zaves to tu, ako to vyzerá. Možno že bude potom podľa teba.
Vďaka za koment. Máš pravdu je to rýchle. Pri práci na záhrade zaženie hlad. Známa to robí aj na posedenie pri víne.
toto dobrota môže byť
tá by vedela môjho spolubojovníka očariť
Ďakujem za koment a pozdrav spolubojovníka.
Vďaka za koment. Skús neobanuješ ak máš radá pór.
Vďaka za koment. Budeš milo prekvapený, ako ja keď som to prvý krát ochutnal.
Vďaka za koment. Nám sa tiež nechcelo robiť doma cesto, tak sme to uložili na hotové. Dnes sme ho znovu robili. Prajem pekný zvyšok nedele.
Ďakujem za koment. Tak nám včera zachutil, že dnes bolo repete. Pór je zdravý.
Ďakujem za koment. Zatiaľ mám skúsenosť, že kto ho ochutnal, tak každému chutil.
Ďakujem za koment. Kysnuté cesto je ešte lepšie na koláč. Tento koláč je dosť vlhký. preto hrubé cesto je vhodnejšie. No keď je človek na chalupe, tak je dobré aj takéto.
Ďakujem za koment. Takto dusená zelenina je ľahšie stráviteľnejšia, aspoň pre nás. Sýr nám tiež chutí. Podstate aj tak si to každý prispôsobí podľa seba.
Vďaka za koment. Tie náplne sú tiež dobré. Niekedy vyskúšam.
Ďakujem za koment. Niekedy keď je veľa roboty, stačí aj takéto cesto.
Ďakujem za koment. Veď ani ja všetko do bodky nedodržujem. Dôležitý je nápad myšlienka a potom už nie problém, si to prispôsobiť podľa seba.
Netrvalo dlho,a dnes som si ten koláč aj upiekol.Počkal som až trochu vychladne.Bol výborný,no asi za 2 hodiny som naň dostal chuť znova.Mne ten vychladnutý chutil ešte viac.Nabudúce si dám do jednej časti aj feferónky.
Ako vždy.nepodarilo sa.
Vaša fotka je asi veľmi veľká. Môžete nám ju poslať na redakcia@varecha.sk my ju zmenšíme a pridáme.
Vďaka za koment. Si ako ja, tiež musím robiť dva plechy. Neviem ho prestať jesť. Tie feferóny je dobrá myšlienka. pre mňa aj ja skúsim.
Pridávame fotografiu od @Bembo :
Ďakujem za pridanie fotografie.
Vďaka za pridanie fotografie, je parádny.