Teplý šalát
Teplý šalát

Teplý šalát z japonských rezancov a pečeného tofu

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 18:00
Teplý šalát z japonských rezancov a pečeného tofu
Foto: Kulinární studio MAFRA

Nebojte sa experimentovať a vyskúšať nové kombinácie, ktoré vás prekvapia skvelou chuťou.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 PL
1 ČL
1 bal. (soba rezance)
8 ks
Na dresing:
2 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Tofu nakrájame na hranolčeky a zmiešame v mise s 1 PL oleja a čili omáčkou. Rozložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút.

  2. 2

    Medzitým uvaríme rezance podľa návodu na obale. Reďkovky očistíme, nakrájame, ľahko orestujeme na zvyšnom oleji a premiešame s listami baby špenátu. Sezam nasucho opražíme.

  3. 3

    Zmiešame všetky ingrediencie na dresing a časť premiešame s uvarenými rezancami. Rozdelíme ich do misiek. Pridáme reďkovky s baby špenátom a hranolčeky pečeného tofu. Všetko pokvapkáme zvyšným dresingom a posypeme praženým sezamom.

Diskusia k receptu