Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom fotorecept
Pavol Búci
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 10. mája 2019
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 10. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
400 g |
|
8 g |
|
1 malá hlávka |
|
50 g |
|
300 g |
|
200 g (biela) |
|
4 g |
|
20 ml |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
(na podliatie kapusty) |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu kapustu, pridáme cukor, soľ a čierne korenie. Chvíľku kapustu pražíme, pridáme ocot a vodu. Kapustu za občasného miešania dusíme domäkka.
-
2
Pripravíme cesto na halušky. Zemiaky očistéme, nastrúhame alebo rozmixujeme. Postupne pridávame do zemiakov soľ a špaldovú múku, až kým cesto nemá hutnú konzistenciu. Špaldové halušky hádžeme do vriacej osolenej vody. Halušky premiešame s udusenou kapustou.
-
3
Na ďalšiu panvicu nakrájame údenú krkovičku a slaninu na kocky a opražíme dochrumkava na miernom plameni.
-
4
Halušky zmiešané s kapustou podávame s opraženou slaninou a krkovičkou.
Diskusia k receptu