Orechovo-maková bábovka bez múky fotorecept
Foto: sonulienka
Tak kto si dá orechovo-makovú bábovku bez múky?
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g mleté |
|
80 g mletý |
|
100 ml |
|
100 ml rozpustené vlažné |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
z 1 citróna |
|
100 g |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
Na vysypanie formy: | |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny ale na obrázku mám len štyri vajcia ale dávala som päť.
-
2
Vajíčka rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom pridám cukor.
-
3
Vyšľahám do peny.
-
4
Pridám mlieko a rozpustené maslo a znovu prešľahám. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Orechy, mak, sódu a kukuričný škrob dobre premiešam.
-
5
Do žĺtkovej zmesi pridám sypkú zmes, citrónovú šťavu a na koniec sneh z bielkov.
-
6
Dám do vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej formy.
-
7
Piecť dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 35 minút. Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ešte 10 minút v rúre. Bábovku vyklopíme, pocukrujeme, necháme úplne vychladnúť a môžeme koštovať.
-
8
No a ako vidíte, polovica je už preč.
Naša chyba, dopĺňali sme do surovín. Asi prirýchlo :) Ďakujeme za upozornenie, je to opravené.