Sme s vami už 14 rokov:
Toto je 20 najklikanejších receptov v celej histórii Varecha.sk
Zajtra Varecha.sk oslavuje svoje 14. narodeniny. Odvtedy, ako sme náš portál vypustili do sveta, sa na ňom nazbieralo viac ako 64 000 receptov....
8 minút čítania

Dobré tipy:
Cesnačka uvarená, len ako teraz kuchyňu zbaviť tej arómy?
Za tanier dobrej cesnakovej polievky vám neprekáža, ale horšie je to s cesnakovou arómou, ktorej je plný byt i vaše ruky....
3 minúty čítania

Nutričné zázraky mäsa z voľnej prírody! TAURIS vyrába prírodné bioprodukty výnimočnej kvality
INZERCIA - Hoci má zverina na Slovensku dlhú tradíciu, vysokú zver, diviaky alebo zajace v minulosti skôr vášnivo lovila šľachta....
5 minút čítania

Pečenie na víkend:
11x vynikajúce jablkové rezy. Šťavnaté aj krémové, ideálne na maškrtenie
Jedno jablko denne a netreba lekára. A podľa nás sa ráta aj to v koláči....
5 minút čítania
Chrumkavá závislosť:
Ako si doma urobiť pečené tekvicové jadierka
Zbožňujete lúskať tekvicové jadierka? Nemusíte ich kupovať v obchode, dajú sa jednoducho urobiť aj doma....
3 minúty čítania
Príloha Varecha 39/2023:
Tanier plný baklažánov
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie jedlá z baklažánov a s baklažánmi vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 29. septembra.
3 minúty čítania
Tradičná dobrota:
Zbierka receptov na východniarske holúbky a ako bonus - tip, pri ktorom sa tak nenarobíte
Je to piplačka, ale stojí to zato....
5 minút čítania
To vyskúšajte:
5x pizza, z ktorej nepriberiete. Ako je to možné?
Klasická pizza, to je celkom kalorická bomba a sčasti je to aj vďaka cestu. Existujú však možnosti, ako túto sacharidovú nálož eliminovať....
5 minút čítania
Ryba na stole:
4 spôsoby, ako pripraviť dokonalú tresku. A kedy ju robiť s kožou a kedy bez?
Treska obsahuje málo tuku a tak sa filety pri príprave môžu ľahko vysušiť. Ako postupovať, aby na tanier doplávala napokon chutne šťavnatá rybka?...
5 minút čítania
Zo sladkých zemiakov:
Šúľance, palacinky, brownies aj nóbl rezy alebo 10x bataty, ako ich nepoznáte
Sladké zemiaky už len svojím názvom vyzývajú na použitie do rôznych maškŕt. Vďaka svojej chuti sa hodia do sladkých jedál, nepečených dezertov aj koláčov....
4 minúty čítania
Chutné spomienky:
Nikdy nevytiekol a vydržal desaťročia. Taký bol slivkový lekvár mojej starenky
Našej kolegyni Jarke Horváthovej lekvár, aký zo sliviek varila jej nebohá babka dlho nedal spávať....
4 minúty čítania
Spomienka na detstvo:
Že krupicová kaša je len jedna? Omyl, pozrite, ako rôzne sa varí v našich domácnostiach
Aj také obyčajné jedlo ako je krupicová kaša sa dá pripraviť rôzne. No a čo dať navrch, to je kapitola sama osebe...
4 minúty čítania
Za pár centov:
Ako odstrániť zápach z odtoku kuchynského drezu
Nepríjemný pach šíriaci sa z drezu dokáže pokaziť radosť z jedla aj z varenia. Vieme, čo treba spraviť, aby ste sa ho zbavili....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Poznáte šemendziu?
Hrušky mám rád. V stave naturálnom aj kvapalnom....
3 minúty čítania
Skúste to takto:
Pečenie bez klasického masla? Toto je 5 možností, čím a ako ho v ceste nahradiť
Potravinová intolerancia, túžba po štíhlejšej postave, vegánstvo alebo prázdna chladnička, to je len pár dôvodov, kedy sa pri pečení potrebujeme zaobísť bez masla....
4 minúty čítania
S vôňou lesa:
9 odskúšaných receptov na hubové nátierky. Dajú sa vychutnať okamžite alebo odložiť na zimu
Keď sa spojí sila prírody a trocha toho hubárskeho šťastia, neváhajte sa pustiť do práce. Tieto fantastické nátierky vašu usilovnosť odmenia lahodným pôžitkom....
4 minúty čítania
Mäso na druhú:
Kompletný obed z jedného kusu hovädziny. Najprv urobte vývar a potom mäso podávajte s omáčkou a knedľou
Tieto recepty vám ukážu, ako zabiť dve muchy jednou ranou....
4 minúty čítania
Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @navardaco? Ďoďo z Pečie celé Slovensko!
Keď pred pár rokmi na náš portál Varecha.sk začal ako @navardaco pridávať svoje recepty, jemu ani nám vo sne nenapadlo, že ho onedlho uvidíme na televíznych obrazovkách....
18 minút čítania
Obmenená klasika:
Krémeš jablkový, orechový, aj s makom. Vylepšite svoj obľúbený zákusok o nové chute
Vanilkový pudingový krém a poriadna vrstva šľahačky, to už poznáte. Ale čo sa stane, keď medzi pláty lístkového cesta ukryjete ešte niečo viac?...
3 minúty čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Dolné Rakúsko
Krásne výhľady, alpské safari, lanovka aj zážitkový vláčik pre maškrtníkov. Neďaleké Dolné Rakúsko sa veru oplatí navštíviť....
10 minút čítania
Pre dobrý výsledok:
Jedlá z jedného pekáča ocení každá gazdinka. Na čo si dať pozor, aby sa vždy podarili?
Málo roboty, málo riadu, chutný výsledok. Čo je pri príprave jedál z jedného pekáča dôležité, aby to nakoniec všetko takto klaplo?
5 minút čítania
Overené časom:
Na týchto sladkých jedlách zo zemiakového cesta si pochutnávajú už celé generácie. Pridajte sa!
Zemiaky boli odjakživa základom slovenskej kuchyne. Aj v sladkej podobe. Všetky tieto dobroty sú pripravené zo zemiakového cesta a chutiť budú určite nielen...
3 minúty čítania
Aby sa už nesekla:
5 chýb, kvôli ktorým sa kyslá smotana v omáčke zrazí
Nevzhľadné biele bodky v polievke alebo omáčke nakyslo pokazia celkový dojem z jedla, na ktoré ste sa tak tešili. Ako tejto patálii predísť?...
5 minút čítania
Príloha Varecha 38/2023:
Sladké a šťavnaté hrušky vždy inak
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie hruškové koláče a dezerty vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 22. septembra.
3 minúty čítania
Problémy a riešenia:
5 videotipov, ktoré vás pri pečení zachránia v nečakanej situácii
Niekedy na poslednú chvíľu zistíme, že nám chýba či už surovina alebo kuchynská pomôcka. Ako sa vynájsť?...
4 minúty čítania