SÚŤAŽ:
Vyhrajte s novým magazínom Varecha balíček v hodnote 80 eur
Už ste si kúpili nové číslo nášho mesačníka Varecha? Tak sa na našej facebookovej stránke môžete zapojiť do súťaže o balíček v hodnote 80...
2 minúty čítania

Šťavnatá desiatka:
Sladké, ale svieže pečenie s rebarborou a jej kamarátmi
Ak ste ešte nikdy nepiekli koláč z rebarbory, teraz je ten správny čas. Jej sezóna netrvá večne, tak ju tento rok nepremeškajte....
5 minút čítania

Poznáme výhercov:
Súťaž o darčekové karty Nivy v hodnote 50 eur
Každý, kto správne vyplnil anketu bol automaticky zaradený do žrebovania o 3x darčekovú kartu Nivy v hodnote 50 eur....
4 minúty čítania

Speváčka Daniela Nízlová:
Milujem klasickú slovenskú kuchyňu, ale neprejedám sa
Jedna z dvojičiek Nízlových, Daniela, sa od detstva zvŕta v kuchyni. Ako to peknej speváčke ide, nám prišla ukázať do TV...
6 minút čítania
Príloha Varecha 21/2022:
Jedlo ako radosť
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 27. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Prírodná lekárnička:
Baza kvitne, viete ako ju môžete využiť v kuchyni?
Bazový ker býval súčasťou gazdovských dvorov, využívali sa jeho kvety, plody aj drevo. Gazdinky mali bazu stále na očiach a vytvorili z...
5 minút čítania
Fedor Malík:
Bravčové rebro s medom
Už po dvadsiatykrát za posledné roky sme merali cestu do Ostravy. Tam sa už niekoľko rokov koná medzinárodný konkurz vín „Není cuvée jako cuvée“....
3 minúty čítania
Nebojte sa párovania:
K ostrejšiemu jedlu skúste výrazne horké pivo
INZERCIA - Tohtoročná grilovacia sezóna odštartovala. A grilovanie bez piva si ani nevieme
predstaviť....
3 minúty čítania
Zelené perličky:
10 obedov s hráškom pre celú rodinu
Šťavnatý čerstvý hrášok, to je zdravá pochúťka, ktorú môžete chrumkať bez výčitiek. A keď už nevládzete, rátať s ním môžete aj pri príprave obeda či večere....
5 minút čítania
Kráľovná týchto dní:
Nezmeškajte rebarboru, jej sezóna je krátka
Sezóna rebarbory v kuchyni trvá len do polovice júna. Užite si ju najmä na prípravu kyslastých džemov, sirupov či dezertov.
3 minúty čítania
Sezóna zahájená:
10x milovaná bublanina z prvých jahôd
Každoročné jahodové hody sú tu. A ako inak začať sezónu najobľúbenejšieho slovenského ovocia, než dobrým koláčikom? My budeme piecť bublaninu. Pridáte sa?
4 minúty čítania
Príloha Varecha 20/2022:
Mäsové hody
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 20. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Šéfkuchár Michal Konrád:
Moja obľúbená panázijská kuchyňa
Možno ste sa niekedy stretli s výrazom panázijská kuchyňa. Preklad tohto slova je celoázijská, ale v gastronómii znamená panázijská kuchyňa spájanie európskych a...
3 minúty čítania
Tip na expresný obed:
Latke od Coolinárov sú do pol hodiny aj zjedené
INZERCIA - Poznáte latke, alebo latkes? Za týmto nezvyčajným názvom sa skrýva jedlo, ktoré sa v našich domácnostiach varí celkom bežne. Akurát latke...
2 minúty čítania
Raperka Aless:
Jem všetko, len toho zjem menej
Slovenská raperka a speváčka Aless miluje varenie, niekedy kuchtí dokonca viackrát denne. Keďže má rada zdravé a pestré potraviny, v TV Varecha...
5 minút čítania
Tapas:
Malé občerstvenie zo Španielska
Kto bol niekedy v Španielsku, vie, že k tamojšej stravovacej kultúre neodmysliteľne patria tapas.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Vansovej „plnienka“
Oblúkom ľudského veku sa vraciam do detstva, do mladosti. Takmer vo všetkom. O gastronómii, o stravovacích zvyklostiach ani nehovoriac.
3 minúty čítania
Červené krásky:
10x reďkovková nátierka, ideálna na chlebík aj pečivo
Zeleninové regály a trhoviská rozveselili červené reďkovky. Svieže, šťavnaté, chutné a také sú aj tieto nátierky z nich. Doprajte si úžasnú...
4 minúty čítania
Dobré rady:
5 tipov na vylepšenie vývaru
Hovädzí vývar je kráľom slávnostných polievok. S našimi tipmi ho pripravíte ešte lepší a chutnejší.
3 minúty čítania
Šéfkuchár Rasťo Krampl:
Ako varia svetové reštaurácie
Šéfkuchár Rasťo Krampl varil u slávneho Jamieho Olivera v Anglicku aj v prestížnej michelinskej reštaurácii prekrásneho Casino de Madrid v španielskej metropole....
9 minút čítania
Slovensko - Francúzsko:
Sladký zápas o najlepšie dezerty. Ktoré sú lepšie?
Dnes si naši hokejisti na majstrovstvách sveta zmerajú sily s Francúzskom. Posvietili sme si na slávne dezerty tejto krajiny, ako sú tarte tatin, clafoutis, eclairs, či croissanty. No a prišli sme na to, že podobné robíme aj u nás...
4 minúty čítania
Príloha Varecha 19/2022:
Tvaroh vždy inak
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 13. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Chrumkanie k hokeju:
6 najklikanejších receptov na domáce zemiakové čipsy
Zajtra začíname fandiť našim! A k sledovaniu zápasov Majstrovstiev sveta v hokeji sú čipsy ako stvorené! Skúste ich tentoraz nekupovať a urobiť si domáce....
3 minúty čítania
Hotel Elizabeth v Trenčíne:
Romantika pod hradbami
Vitajte v najromantickejšom hoteli na Slovensku, ktorý nosí meno krásnej manželky cisára Františka Jozefa – Elizabeth a patrí k najkrajším miestam Trenčína....
9 minút čítania
Z kuchyne až do exotiky. Súťaž Mňäm! ma ďalšiu výherkyňu
INZERCIA - Počuli ste už o tom, že špeciálne Mňäm!
komändo počas mája rozdáva každý deň Slovákom až 500 eur? Šťastena sa usmiala aj na
Luciu, milovníčku exotických chutí....
4 minúty čítania