Magazín

Receptová trinástka: Pripravte sa na horúci víkend! Tieto osviežujúce nepečené letné bomby vám ho pomôžu prežiť

Receptová trinástka:
Pripravte sa na horúci víkend! Tieto osviežujúce nepečené letné bomby vám ho pomôžu prežiť

Teplo, teplejšie, horúco... Svieže, šťavnaté, studené... Vyvážte vysoké teploty dobre vychladenými dezertami, na ktorých prípravu nemusíte zapínať rúru....
5 minút čítania

Aby boli ako v Taliansku: 5 chýb, ktoré dokážu pokaziť vaše bolonské špagety

Aby boli ako v Taliansku:
5 chýb, ktoré dokážu pokaziť vaše bolonské špagety

Ako to, že doma nechutia tak, ako na dovolenke v Taliansku? No, morom ani historickými pamiatkami to nebude....
4 minúty čítania

Vyprážané aj z rúry: 11 receptov na tie najlepšie cuketové placky. Klasické ako od babičky, aj novátorské podľa slávnej Nigelly

Vyprážané aj z rúry:
11 receptov na tie najlepšie cuketové placky. Klasické ako od babičky, aj novátorské podľa slávnej Nigelly

To najjednoduchšie, čo môžete urobiť z cukety sú placky. Doplnené rôznymi prísadami budú chutiť vždy inak.
5 minút čítania

Dobré rady: Ako správne skladovať mak, aby dlho vydržal a ako poznáte, že už je pokazený

Dobré rady:
Ako správne skladovať mak, aby dlho vydržal a ako poznáte, že už je pokazený

Kam a v čom doma uložiť mak, aby nestratil na kvalite?
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 30/2024: Cuketové variácie – slané aj sladké

PRÍLOHA VARECHA 30/2024:
Cuketové variácie – slané aj sladké

Varecha s odskúšanými receptami na slané aj sladké jedlá z cukiet vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 26. júla.
3 minúty čítania

Najlepšia bude teraz: 10 receptov na dokonalú polievku z čerstvých paradajok

Najlepšia bude teraz:
10 receptov na dokonalú polievku z čerstvých paradajok

Zabudnite na paradajkovú polievku z kupovaného pretlaku. Leto je ten najvhodnejší čas uvariť si ju z čerstvých, na slniečku dozretých, voňavých paradajok....
4 minúty čítania

Zužitkujte všetko: Máte doma kopec prezretého ovocia? Super nápady, aby nevyšlo navnivoč

Zužitkujte všetko:
Máte doma kopec prezretého ovocia? Super nápady, aby nevyšlo navnivoč

Mäkké či prezreté ovocie už na pohľad ani na zjedenie veľmi neláka, i tak z neho však ešte môžete pripraviť lahodné pokrmy.
6 minút čítania

Sladkokyslé pokušenie: 9 fantastických ríbezľových koláčov, kvôli ktorým sa oplatí zapnúť rúru

Sladkokyslé pokušenie:
9 fantastických ríbezľových koláčov, kvôli ktorým sa oplatí zapnúť rúru

Aj keď počasie rozohriatej rúre veľmi nepraje, v tomto prípade je namieste urobiť výnimku....
4 minúty čítania

V skratke: Prehľad najpoužívanejších techník krájania zeleniny. Robte to ako profíci!

V skratke:
Prehľad najpoužívanejších techník krájania zeleniny. Robte to ako profíci!

Julienne, mirepoix, chiffonade... Vyznajte sa v spôsoboch krájania, aké používajú šéfkuchári a vaše jedlo bude nielen chutiť, ale aj vyzerať...
5 minút čítania

Benátske rezne

Fedor Malík:
Benátske rezne

Také špinavé zviera a také dobré mäso z neho! Píšeme o prasati, o svini.
2 minúty čítania

Aj u nás dozrievajú: Do sladkých aj slaných koláčov, šalátov aj na gril. 10 tipov, čo navariť a napiecť z čerstvých fíg

Aj u nás dozrievajú:
Do sladkých aj slaných koláčov, šalátov aj na gril. 10 tipov, čo navariť a napiecť z čerstvých fíg

Máte doma čerstvé figy? Keď sa ich prejete, pripravte si z nich všetky tieto náramné dobroty. Budú skvostom každého stola.
4 minúty čítania

Praktické a obľúbené: Je bezpečné uzatvárateľné plastové vrecká na potraviny použiť viackrát?

Praktické a obľúbené:
Je bezpečné uzatvárateľné plastové vrecká na potraviny použiť viackrát?

Plastové vrecká so zipsom stoja nejaký ten peniaz a tak ich radi používame opakovane....
2 minúty čítania

Obľúbená klasika: 9 receptov na svieže a šťavnaté sunquickové rezy. Toto je niečo pre milovníkov retro zákuskov

Obľúbená klasika:
9 receptov na svieže a šťavnaté sunquickové rezy. Toto je niečo pre milovníkov retro zákuskov

Korpus nasiaknutý pomarančovým sirupom a lahodný krém robí z tohto zákuska naozaj neodolateľnú záležitosť. A to už pekných pár desaťročí....
4 minúty čítania

Letné inšpirácie: Pizza, gazpacho, carpaccio, poké aj salsa. Takto ste červený melón ešte určite nejedli!

Letné inšpirácie:
Pizza, gazpacho, carpaccio, poké aj salsa. Takto ste červený melón ešte určite nejedli!

Aby vás len taký obyčajný melón rýchlo neomrzel, vyčarujte z neho o niečo atraktívnejšie občerstvenie....
3 minúty čítania

Erika Barkolová: Recepty som si voľakedy písala do denníčka

Erika Barkolová:
Recepty som si voľakedy písala do denníčka

Moderátorka, redaktorka, režisérka, mama dvoch dospelých dcér a už aj mladá babička nám prezradila zaujímavosti zo zákulisa nakrúcania populárnej relácie Bez servítky...
12 minút čítania

Ochutí a neuškodí: 7x domáca vegeta. Vyrobte si kuchársky poklad bez glutamanu a éčok

Ochutí a neuškodí:
7x domáca vegeta. Vyrobte si kuchársky poklad bez glutamanu a éčok

Aj keď dostať koreninovú zmes bez umelých prísad, tú domácu nikdy netromfne....
4 minúty čítania

Plusy a mínusy: Je dobré v horúcich dňoch jesť pikantné jedlá? Toto urobia s vaším telom

Plusy a mínusy:
Je dobré v horúcich dňoch jesť pikantné jedlá? Toto urobia s vaším telom

Tiež vás po konzumácii štipľavého pokrmu obleje pot? A je to dobre alebo zle?
4 minúty čítania

Pečenie na víkend: Strúhaný, cheesecake, roláda aj rezy ako obláčik. 10 božských koláčov a zákuskov s malinami

Pečenie na víkend:
Strúhaný, cheesecake, roláda aj rezy ako obláčik. 10 božských koláčov a zákuskov s malinami

Kým vychladnú, bude to na nevydržanie, ale odmena za to trápenie bude excelentná.
4 minúty čítania

Nešmarte ho hneď do koša: 6 dôvodov, prečo nevyhadzovať obal z masla. Pozrite sa, ako vám ešte pomôže v kuchyni

Nešmarte ho hneď do koša:
6 dôvodov, prečo nevyhadzovať obal z masla. Pozrite sa, ako vám ešte pomôže v kuchyni

Vždy na ňom zostanú nejaké zvyšky masla a tie môžete perfektne využiť....
3 minúty čítania

Výhercovia 6. kola: Veľká súťaž s Maresi o 555 cien. Stačí poslať jednu fotku a ste v hre

Výhercovia 6. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien. Stačí poslať jednu fotku a ste v hre

Už ste sa zapojili do našej fotosúťaže s Maresi mliekom? Pozrite sa aké skvelé darčeky pošleme výhercom ďalšieho kola....
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 29/2024: To najlepšie z bravčového stehna

PRÍLOHA VARECHA 29/2024:
To najlepšie z bravčového stehna

Varecha s odskúšanými receptami na vynikajúce jedlá z bravčového stehna vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 19. júla.
3 minúty čítania

Bez mäsa: Ragú, ktoré sa nerobí hodiny? Uvarte ho z húb, zeleniny či strukovín, pridajte fajnovú prílohu a obed bude TOP

Bez mäsa:
Ragú, ktoré sa nerobí hodiny? Uvarte ho z húb, zeleniny či strukovín, pridajte fajnovú prílohu a obed bude TOP

Klasické mäsové ragú treba dlho dusiť, pri týchto vám nič také nehrozí. A rozhodne to nie sú žiadne nudné jedlá...
5 minút čítania

Bude vždy poruke: 4 kroky, ktoré zaistia, že mrazený karfiol bude chutiť ako čerstvý

Bude vždy poruke:
4 kroky, ktoré zaistia, že mrazený karfiol bude chutiť ako čerstvý

Nespotrebovali ste celú hlávku karfiolu a chystáte sa zvyšok zamraziť? Aby ste čo najlepšie zachovali jeho kvalitu, mali by ste dodržať niekoľko zásad...
3 minúty čítania

Sezóna je tu: 9x zavárané uhorky. Recepty aj na čisto prírodné bez nakladača, bez varenia nálevu a dokonca aj bez sterilizácie

Sezóna je tu:
9x zavárané uhorky. Recepty aj na čisto prírodné bez nakladača, bez varenia nálevu a dokonca aj bez sterilizácie

Ak aj nakladáte uhorky podľa svojho overeného receptu, oplatí sa nakuknúť do týchto....
4 minúty čítania

Tucet tipov: Ako na dokonalé palacinky? Toto sú rady od profíčky. Poznáte ich všetky?

Tucet tipov:
Ako na dokonalé palacinky? Toto sú rady od profíčky. Poznáte ich všetky?

Kto by nemiloval palacinky? Robia sa snáď v každej domácnosti, ale pripravujú ich aj šéfcukrári....
4 minúty čítania