Dobrý deň,
moji rodičia chovajú ovce a ja som v našej mrazničke minule objavila pľúcka z nich. Neviete mi niekto poradiť ako by som ich mohla pripraviť?
Ďakujem :)
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 184 najnovší komentár včera 11:55
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Kokosové ježe naopak +video
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
táto otázka ma zaujala, moji aj manželovi rodičia chovali ovce a nikdy si nepamätám, že by sme jedli aj pľúca - tieto sa uvarili pre sliepky alebo vyhodili
google poradil, že baranie pľúca sa používajú napr. v Indii:
www.petitchef.in/recipes/main-dish/lamb-lungs-currygravy...
v Škótsku na Haggis, ale tu potrebuješ aj iné vnútornosti vrátane žalúdka, recipewise.co.uk/haggis-traditional-recipe...
alebo Grécka veľkonočná polievka: greekfood.about.com/od/soupsstews/r/mayieritsa1.htm...
@marikahr ďakujem veľmi pekne, pozriem niečo z toho - to indické sa mi pozdáva :D
moja mama ich už raz pripravovala nejako a viem, že samotné pľúcka mi dosť chutili, ale tá omáčka v ktorej ich robila vôbec. tak som myslela, že niečo iné nájdem tu, prípadne sa spýtam...
škoda, že také exotiky ako pľúca (a celkovo vnútornosti) z ovce sa zohnať nedajú ani keby si za ne dušu nesmrteľnú ponúkal. :-)
@majsterka u nás sa cele jahňa ešte nepieklo, pečieme len stehná a minule myslím mama spomínala, že piekla chrbát? neviem... väčšinou iné mäso skončí v guľáši...
@rea1 treba chovať, ako naši :D (viem, že častokrát sa nedá) ja som odmalička zvyknutá jesť nielen rôzne vnútornosti (ktoré mi až na pečeň hrozne chutia), ale napr. aj králičie mäso, morčacie mäso a posledné 2 roky už pribudla i jahňacina a keď náhodou natrafím na niečo také v obchode, väčšinou len pozerám na tie ceny, že čo? keď k nám dojde priatel (mestske dieta), tak väčšinou sa robí niečo z toho, lebo doma také nejedia...
my máme problém skôr zohnať divinu, to sa nám málokedy podarí. Mame síce nechutí, ale ja som ju párkrát jedla a celkom dobré to bolo...
ešte sa snažím ukecať našich nech kúpia i kačky, husky a hlavne prasa - predsa len napr taká domáca slanina alebo hurky alebo tlačenka alebo i masť sú jedna báseň... a keď budú na dôchodku (o cca 10 rokov), možno ich skúsim ukecať na kravu na mlieko :D Takýto chov má len 2 problémy: 1) ze nikde nemozeme ist cela rodina naraz na niekolko dni, lebo kto by sa o to postaral? 2) akokoľvek veľký mrazák doma máte, stále je príliš malý...