Dobrý deň,
moji rodičia chovajú ovce a ja som v našej mrazničke minule objavila pľúcka z nich. Neviete mi niekto poradiť ako by som ich mohla pripraviť?
Ďakujem :)
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 642 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky +video -
Karamelové košíčky (šuhajdy) -
Jemné vanilkové pečivo s orieškovým krémom -
Opekance s makom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Jednoduchá orechovo-kávová torta -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
táto otázka ma zaujala, moji aj manželovi rodičia chovali ovce a nikdy si nepamätám, že by sme jedli aj pľúca - tieto sa uvarili pre sliepky alebo vyhodili
google poradil, že baranie pľúca sa používajú napr. v Indii:
www.petitchef.in/recipes/main-dish/lamb-lungs-currygravy...
v Škótsku na Haggis, ale tu potrebuješ aj iné vnútornosti vrátane žalúdka, recipewise.co.uk/haggis-traditional-recipe...
alebo Grécka veľkonočná polievka: greekfood.about.com/od/soupsstews/r/mayieritsa1.htm...
@marikahr ďakujem veľmi pekne, pozriem niečo z toho - to indické sa mi pozdáva :D
moja mama ich už raz pripravovala nejako a viem, že samotné pľúcka mi dosť chutili, ale tá omáčka v ktorej ich robila vôbec. tak som myslela, že niečo iné nájdem tu, prípadne sa spýtam...
škoda, že také exotiky ako pľúca (a celkovo vnútornosti) z ovce sa zohnať nedajú ani keby si za ne dušu nesmrteľnú ponúkal. :-)
@majsterka u nás sa cele jahňa ešte nepieklo, pečieme len stehná a minule myslím mama spomínala, že piekla chrbát? neviem... väčšinou iné mäso skončí v guľáši...
@rea1 treba chovať, ako naši :D (viem, že častokrát sa nedá) ja som odmalička zvyknutá jesť nielen rôzne vnútornosti (ktoré mi až na pečeň hrozne chutia), ale napr. aj králičie mäso, morčacie mäso a posledné 2 roky už pribudla i jahňacina a keď náhodou natrafím na niečo také v obchode, väčšinou len pozerám na tie ceny, že čo? keď k nám dojde priatel (mestske dieta), tak väčšinou sa robí niečo z toho, lebo doma také nejedia...
my máme problém skôr zohnať divinu, to sa nám málokedy podarí. Mame síce nechutí, ale ja som ju párkrát jedla a celkom dobré to bolo...
ešte sa snažím ukecať našich nech kúpia i kačky, husky a hlavne prasa - predsa len napr taká domáca slanina alebo hurky alebo tlačenka alebo i masť sú jedna báseň... a keď budú na dôchodku (o cca 10 rokov), možno ich skúsim ukecať na kravu na mlieko :D Takýto chov má len 2 problémy: 1) ze nikde nemozeme ist cela rodina naraz na niekolko dni, lebo kto by sa o to postaral? 2) akokoľvek veľký mrazák doma máte, stále je príliš malý...
My sme robievali bravčové pľúca varené v kyslej kapuste, ktorá sa potom zahustila zemiakom alebo hladkou múkou.
Teraz som robila presne tak aj baranie. A sú fajn.