Pavlova torta s malinovým krémom
Foto: skatulka
Tortičku som robila dcérke k prvým narodeninám. Ona samozrejme papkala len ovocíčko, ale my veľkáči sme si pochutnali.
90 minút
príprava
príprava
90 minút
na 140/120 °C
na 140/120 °C
Postup
-
1
Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh. Po lyžičkách zašľaháme cukor a citrónovú šťavu. Hmotu vytvarujeme na plechu s papierom na pečenie do tvaru kruhu. Formujeme do výšky a v strede necháme jamku na náplň.
- 2
Pečieme 60 minút na 140 °C a potom ešte asi 30 minút na 120 °C. Po dopečení necháme korpus dosušiť vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami.
- 3
Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany s malinovým džemom.
- 4
Dozdobíme ovocím.
Tiež snehová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A urcite aj chutna
Torta je pomenovaná po slávnej ruskej baletke a choreografke Anne Pavlovovej, ktorá v rokoch 1926 a 1929 navštívila obe zeme v rámci svojho turné. Hovorievalo sa o nej, že netancuje, ale „vznáša sa, akoby mala krídla.“ Preto je torta, ktorá nesie jej meno tak ľahká a vzdušná. /// táto je krásna , vydarená aj mne sa moc páči///.
Ved prave to @Evanaaa myslela. Nie Pavlova, ale Pavlovovej: "po slávnej ruskej baletke a choreografke Anne Pavlovovej". Presne ako si napisala ;-)
Tá je krásna, to ovocie na nej urobí divy. Dúfam, že chutila. :)
Si zlatá, ďakujem .
Ďakujem za milé slovíčka, keby nie tvojho receptu čo ma nakopol, určite by som to nerobila, tak som si to prispôsobila z viacerych receptov, ale aj rád. Spravila som štyri tortičky veľkosti stredne veľkých dezertných tanierov. Krém z dvoch kelímkov mascarpone, jeden kelimok šľahačky s jednou polievkovou lyžicou práškového cukru. Krémom som každú torticku naplnila,a aj vrch natrela krémom, nato ovocie. Polovičku ovocia som dala na chvíľu do horúceho sirupu, nechala na site odkvapkať,vychladnuté dala na každú tortu, potom samozrejme aj s čerstvým ovocím “ obštastnila “ určite sa takto pozbavujem bielok. Vnuk sa potešil, samozrejme aj môj jazýček mal pohladenie .
Tak to je skvelý nápad urobiť viac tortičiek. Ja tiež varím/pečiem tak, že sa receptom väčšinou len inšpirujem a niečo zasa urobím podľa seba. :)
takto je v reze :-)