Teplý tarhoňový šalát s kuracím mäsom
Pavol Búci
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 8. mája 2019
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 8. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme olej, pridáme tarhoňu a dobre ju opražíme. Do tarhone pridáme soľ, korenie a vodu a na miernom ohni varíme, kým sa voda nestratí. Potom odstavíme, premiešame a tarhoňu necháme dôjsť ešte 5 minút.
- 2
Cibuľu spolu s cuketou nakrájame na malé kocky. Na panvici orestujeme cibuľu a cuketu dohneda, pridáme posekanú petržlenovú vňať a premiešame s ešte teplou tarhoňou.
- 3
Kuracie prsia nakrájame na rezance alebo kocky a opražíme ich na ďalšej panvici na oleji. Dochutíme soľou a korením. Pri podávaní navrch tarhone dáme kuracie prsia, pokvapkáme za studena lisovaným repkovým olejom, prípadne môžeme pridať rukolu či nakrájanú reďkovku.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu