Teplý tarhoňový šalát
Teplý tarhoňový šalát

Teplý tarhoňový šalát s kuracím mäsom

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 8. mája 2019
Teplý tarhoňový šalát s kuracím mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
600 ml
100 g
80 g
50 ml
400 g
50 g
 (na pokvapkanie)




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme olej, pridáme tarhoňu a dobre ju opražíme. Do tarhone pridáme soľ, korenie a vodu a na miernom ohni varíme, kým sa voda nestratí. Potom odstavíme, premiešame a tarhoňu necháme dôjsť ešte 5 minút.

  2. 2

    Cibuľu spolu s cuketou nakrájame na malé kocky. Na panvici orestujeme cibuľu a cuketu dohneda, pridáme posekanú petržlenovú vňať a premiešame s ešte teplou tarhoňou.

  3. 3

    Kuracie prsia nakrájame na rezance alebo kocky a opražíme ich na ďalšej panvici na oleji. Dochutíme soľou a korením. Pri podávaní navrch tarhone dáme kuracie prsia, pokvapkáme za studena lisovaným repkovým olejom, prípadne môžeme pridať rukolu či nakrájanú reďkovku.

Diskusia k receptu