Vyprážaná polenta
Vyprážaná polenta

Kukuričné guľôčky so syrovou omáčkou

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 9. mája 2019
Kukuričné guľôčky so syrovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 ml
500 ml
2 ks
50 g
50 g strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko a 200 ml smotany dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, a keď je mlieko teplé, pomaly za stáleho miešania vsýpame kukuričnú múku. Zmes pomaly hustne, keď bude hustá ako puding, odstavíme ju a občas ešte premiešame. Pridáme maslo a zapracujeme ho. Do zmesi jemne vmiešame žĺtky a polentu necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

  2. 2

    Z vychladnutej polenty tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v polentovej múke a vkladáme do rozpáleného oleja. Vyprážame dozlata a potom vyberieme na papierovú servítku.

  3. 3

    Zvyšnú smotanu vylejeme na panvicu a roztopíme v nej nastrúhaný syr. Dochutíme a prelejeme do misky. Vložíme do nej aj guľôčky a posypeme nasekanou čerstvou pažítkou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: