Kukuričné guľôčky so syrovou omáčkou
Pavol Búci
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 9. mája 2019
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 9. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mlieko a 200 ml smotany dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, a keď je mlieko teplé, pomaly za stáleho miešania vsýpame kukuričnú múku. Zmes pomaly hustne, keď bude hustá ako puding, odstavíme ju a občas ešte premiešame. Pridáme maslo a zapracujeme ho. Do zmesi jemne vmiešame žĺtky a polentu necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- 2
Z vychladnutej polenty tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v polentovej múke a vkladáme do rozpáleného oleja. Vyprážame dozlata a potom vyberieme na papierovú servítku.
- 3
Zvyšnú smotanu vylejeme na panvicu a roztopíme v nej nastrúhaný syr. Dochutíme a prelejeme do misky. Vložíme do nej aj guľôčky a posypeme nasekanou čerstvou pažítkou.
Tiež polenta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
každý recept zaujímavý pre mňa
nech sa vám darí