Malinovo-pistáciový rez fotorecept
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
10 ks |
|
štipka |
|
Krém: | |
500 g |
|
90 g |
|
150 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
Malinový rozvar: | |
300 g mrazené |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
120 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme v robote, postupne pridáme cukor. Vyšľaháme pevný sneh, do ktorého pridávame po jednom žĺtky. Ručne primiešame múky.
-
2
Cesto rozdelíme na 4 papiere na pečenie rozmer 35x35 cm a upečieme na 180 stupňov asi 12-15 minút.
-
3
Malinový rozvar: Maliny rozvaríme spolu s cukrom a vodou. Rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme.
- 4
Krém: V mikrovlnke zohrejeme smotanu, zalejeme bielu čokoládu, pridáme pistáciovú pastu, dohladka vymiešame. Po vychladnutí primiešame k mascarpone a práškovému cukru.
- 5
Plát potrieme krémom, na to dáme malinový rozvar a tak opakujeme. Keď som zákusok vyskladala, zdal sa mi nízky, tak som ho dala ešte na polovičku a na seba. Po nakrájaní mi vyšlo cca 20 kociek 5x5 cm.
- 6
Na vrch dáme polevu pripravenú z ružovej ruby čokoláda a smotany.
Tiež malinový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4
Chutný zákusok a krásna fotka.