Špenátové halušky s pečenými paradajkami a so syrom
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 6. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
Halušky: | |
250 g čerstvý |
|
200 ml |
|
4 g |
|
500 g |
|
2 ks |
|
Pečené paradajky: | |
600 g |
|
100 ml |
|
2 strúčiky |
|
40 g |
|
|
|
|
|
Navrch: | |
300 g slovenský |
|
Postup
-
1
Halušky: Špenát rozmixujeme s vodou na hladké pyré a osolíme ho. Do pyré pridávame rozmiešané vajcia a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto ako na klasické halušky. Dáme variť vodu a osolíme ju, do vriacej vody nahádžeme halušky.
- 2
Pečené paradajky: Medzitým na plech vysypeme cherry paradajky (môžeme použiť aj obyčajné, ale tie nakrájame), na ktoré dáme olej, soľ, korenie a na plech vhodíme aj strúčiky cesnaku. Plech s paradajkami vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 5–8 minút.
- 3
Keď sú paradajky hotové, plech vyberieme, vložíme doň maslo a všetko dobre premiešame. Ešte kým je všetko horúce, pridáme k upečeným paradajkám horúce uvarené a scedené špenátové halušky a všetko spolu zmiešame. Naložíme na tanier a zasypeme strúhaným slovenským syrom.
Tiež Špenátové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
naplnila si moju vieru skutkom
vďaka
raz aj ja