Špenátové halušky
Špenátové halušky

Špenátové halušky s pečenými paradajkami a so syrom

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 6. mája 2019
Špenátové halušky s pečenými paradajkami a so syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Halušky:
250 g čerstvý
200 ml
4 g
500 g
2 ks
Pečené paradajky:
600 g
100 ml
2 strúčiky
40 g
Navrch:
300 g slovenský




Postup

  1. 1

    Halušky: Špenát rozmixujeme s vodou na hladké pyré a osolíme ho. Do pyré pridávame rozmiešané vajcia a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto ako na klasické halušky. Dáme variť vodu a osolíme ju, do vriacej vody nahádžeme halušky.

  2. 2

    Pečené paradajky: Medzitým na plech vysypeme cherry paradajky (môžeme použiť aj obyčajné, ale tie nakrájame), na ktoré dáme olej, soľ, korenie a na plech vhodíme aj strúčiky cesnaku. Plech s paradajkami vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 5–8 minút.

  3. 3

    Keď sú paradajky hotové, plech vyberieme, vložíme doň maslo a všetko dobre premiešame. Ešte kým je všetko horúce, pridáme k upečeným paradajkám horúce uvarené a scedené špenátové halušky a všetko spolu zmiešame. Naložíme na tanier a zasypeme strúhaným slovenským syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia