Tvarohové guľky so strúhankou a s karamelom

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 7. mája 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tvarohové guľky so strúhankou a s karamelomFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

500 g
200 g
3 ks
1 bal.
cca 300 g
200 g
120 g
100 ml
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Zmes na guľky pripravíme zmiešaním tvarohu, Zlatého klasu, vajec, 100 g cukru a detskej krupice. Po premiešaní a vytvorení cesta ho odložíme do chladničky na 30 minút. Potom do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu a do vriacej vody dáme pevné guľky utvorené zo zmesi. Guľka bude uvarená, keď bude plávať na hladine.

  2. 2

    Strúhanku dáme na panvicu, jemne ju na sucho opražíme a premiešame ju s cukrom podľa chuti. Karamel vytvoríme tak, že na panvicu dáme 100 g cukru a necháme rozpúšťať. Keď je rozpustený a zlatistý, pridáme doň vodu a premiešame spolu so 40 g masla. Vytvorí sa karamelový sirup, ktorým guľky pred podávaním prelejeme.

  3. 3

    Na panvicu dáme roztopiť zvyšné maslo, do ktorého vysypeme uvarené tvarohové guľky a premiešame, aby sa obalili v masle. Podávame posypané opraženou strúhankou a preliate karamelovým sirupom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist