Tvarohové guľky so strúhankou a s karamelom
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 7. mája 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
500 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
cca 300 g |
|
200 g |
|
120 g |
|
100 ml |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zmes na guľky pripravíme zmiešaním tvarohu, Zlatého klasu, vajec, 100 g cukru a detskej krupice. Po premiešaní a vytvorení cesta ho odložíme do chladničky na 30 minút. Potom do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu a do vriacej vody dáme pevné guľky utvorené zo zmesi. Guľka bude uvarená, keď bude plávať na hladine.
- 2
Strúhanku dáme na panvicu, jemne ju na sucho opražíme a premiešame ju s cukrom podľa chuti. Karamel vytvoríme tak, že na panvicu dáme 100 g cukru a necháme rozpúšťať. Keď je rozpustený a zlatistý, pridáme doň vodu a premiešame spolu so 40 g masla. Vytvorí sa karamelový sirup, ktorým guľky pred podávaním prelejeme.
- 3
Na panvicu dáme roztopiť zvyšné maslo, do ktorého vysypeme uvarené tvarohové guľky a premiešame, aby sa obalili v masle. Podávame posypané opraženou strúhankou a preliate karamelovým sirupom.
Tiež tvarohové guľky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu