Rady a tipy

Aby boli ako v Taliansku: 5 chýb, ktoré dokážu pokaziť vaše bolonské špagety

Aby boli ako v Taliansku:
5 chýb, ktoré dokážu pokaziť vaše bolonské špagety

Ako to, že doma nechutia tak, ako na dovolenke v Taliansku? No, morom ani historickými pamiatkami to nebude....
4 minúty čítania

Dobré rady: Ako správne skladovať mak, aby dlho vydržal a ako poznáte, že už je pokazený

Dobré rady:
Ako správne skladovať mak, aby dlho vydržal a ako poznáte, že už je pokazený

Kam a v čom doma uložiť mak, aby nestratil na kvalite?
4 minúty čítania

Zužitkujte všetko: Máte doma kopec prezretého ovocia? Super nápady, aby nevyšlo navnivoč

Zužitkujte všetko:
Máte doma kopec prezretého ovocia? Super nápady, aby nevyšlo navnivoč

Mäkké či prezreté ovocie už na pohľad ani na zjedenie veľmi neláka, i tak z neho však ešte môžete pripraviť lahodné pokrmy.
6 minút čítania

V skratke: Prehľad najpoužívanejších techník krájania zeleniny. Robte to ako profíci!

V skratke:
Prehľad najpoužívanejších techník krájania zeleniny. Robte to ako profíci!

Julienne, mirepoix, chiffonade... Vyznajte sa v spôsoboch krájania, aké používajú šéfkuchári a vaše jedlo bude nielen chutiť, ale aj vyzerať...
5 minút čítania

Praktické a obľúbené: Je bezpečné uzatvárateľné plastové vrecká na potraviny použiť viackrát?

Praktické a obľúbené:
Je bezpečné uzatvárateľné plastové vrecká na potraviny použiť viackrát?

Plastové vrecká so zipsom stoja nejaký ten peniaz a tak ich radi používame opakovane....
2 minúty čítania

Letné inšpirácie: Pizza, gazpacho, carpaccio, poké aj salsa. Takto ste červený melón ešte určite nejedli!

Letné inšpirácie:
Pizza, gazpacho, carpaccio, poké aj salsa. Takto ste červený melón ešte určite nejedli!

Aby vás len taký obyčajný melón rýchlo neomrzel, vyčarujte z neho o niečo atraktívnejšie občerstvenie....
3 minúty čítania

Plusy a mínusy: Je dobré v horúcich dňoch jesť pikantné jedlá? Toto urobia s vaším telom

Plusy a mínusy:
Je dobré v horúcich dňoch jesť pikantné jedlá? Toto urobia s vaším telom

Tiež vás po konzumácii štipľavého pokrmu obleje pot? A je to dobre alebo zle?
4 minúty čítania

Nešmarte ho hneď do koša: 6 dôvodov, prečo nevyhadzovať obal z masla. Pozrite sa, ako vám ešte pomôže v kuchyni

Nešmarte ho hneď do koša:
6 dôvodov, prečo nevyhadzovať obal z masla. Pozrite sa, ako vám ešte pomôže v kuchyni

Vždy na ňom zostanú nejaké zvyšky masla a tie môžete perfektne využiť....
3 minúty čítania

Bude vždy poruke: 4 kroky, ktoré zaistia, že mrazený karfiol bude chutiť ako čerstvý

Bude vždy poruke:
4 kroky, ktoré zaistia, že mrazený karfiol bude chutiť ako čerstvý

Nespotrebovali ste celú hlávku karfiolu a chystáte sa zvyšok zamraziť? Aby ste čo najlepšie zachovali jeho kvalitu, mali by ste dodržať niekoľko zásad...
3 minúty čítania

Video:
Neviete, čo by ste už v tomto úpeku pili? Skúste našu bylinkovú limonádu

Čerstvé bylinky a citrusové ovocie sa skvelo hodia do všetkých letných nápojov.
Dĺžka videa v minútach: 00:43

Video:
Sirupové ľadové kocky

Neviete, čo si pridať do vody na osvieženie? Urobte si do zásoby chutné sirupové ľadové kocky s ovocím.
Dĺžka videa v minútach: 00:45

Video:
Otravný hmyz na balkóne či grilovačke? Vyrobte si domáci odpudzovač

Je to celkom jednoduché a postačia na to bežné suroviny, ktoré pravdepodobne už máte doma!
Dĺžka videa v minútach: 00:39

Video:
Ako vystlať okrúhlu tortovú formu papierom na pečenie

Hárok klasického papiera na pečenie je ideálny na plech, ale keď ním treba vystlať okrúhlu formu, nejako sa musí zastrihnúť. Skúste to podľa nášho návodu.
Dĺžka videa v minútach: 00:31

Video:
Chrumkavé čipsy z tortillovej placky

Ak si chcete pochrumkať a máte doma poruke tortillové placky, raz dva ich premeníte na skvelé čipsy.
Dĺžka videa v minútach: 01:02

Video:
Viete, ako správne zamraziť jahody?

V sezóne sú jahody najlepšie, ale keď ich je naraz veľa a všetky sa hneď nepojedia, je dobré ich ešte čerstvé spracovať. Perfektné je mať ich v zásobe v mrazničke.
Dĺžka videa v minútach: 00:53

Video:
Vedeli ste, že nálev z kyslých uhoriek môžete opakovane použiť? Pozrite sa na čo

Po skonzumovaní chrumkavých uhoriek vám zvyšný nálev ešte môže poslúžiť.
Dĺžka videa v minútach: 00:32

Video:
Ako jednoducho vyčistiť zanesený príbor

Na vyčistenie zaneseného príboru nemusíte kupovať špeciálne prípravky ani handričky. Všetko, čo na to potrebujete, máte určite doma v kuchyni.
Dĺžka videa v minútach: 00:39

Video:
Ako si doma čistíte varešky? Doprajte im dlhý kúpeľ a budú ako nové

Na vareškách, ktoré sú v našich kuchyniach denne v pohotovosti sa zachytáva množstvo mastnoty a nečistôt. Tie treba raz za čas dôkladnejšie odstrániť.
Dĺžka videa v minútach: 00:28

Video:
Na čo nezabudnúť pri spracovaní rebarbory

Na konzumáciu sú vhodné len stonky rebarbory, preto z nej treba odrezať listy a rovnako aj suché konce.
Dĺžka videa v minútach: 00:35