Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Čierne ríbezle s tvarohom v lineckom ceste fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, dnes 13:44

Výborný linecký koláčik s tvarohom a čiernymi ríbezľami.

16
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Linecké cesto:
370 g
220 g
200 g
1 ks
1 bal.
Tvarohová plnka:
500 g
2 ks
2 bal.
2 PL
Okrem toho:
400 g
2 bal.
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Z cesta oddelíme jednu tretinu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do mrazničky. Dve tretiny cesta zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu odležať.

    Čierne ríbezle s tvarohom v lineckom ceste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odležané cesto z chladničky vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do suchej okrúhlej formy na tart. Cesto jemne pritlačíme a kraje zarovnáme. Cesto popicháme vidličkou.

    Čierne ríbezle s tvarohom v lineckom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvarohová plnka: Všetky suroviny na plnku ručným mixérom krátko na najmenších otáčkach premiešame. Plnku vylejeme na cesto. Na vrch rovnomerne nasypeme čierne ríbezle zmiešané s vanilkovým cukrom a Zlatým klasom.

    Čierne ríbezle s tvarohom v lineckom ceste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vyberieme odložené cesto z mrazničky a nastrúhame ho na čierne ríbezle. Použijeme strúhadlo s veľkými očkami.

    Čierne ríbezle s tvarohom v lineckom ceste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč upečieme (30 minút na 170 °C).

    Čierne ríbezle s tvarohom v lineckom ceste (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu