Čierne ríbezle s tvarohom v lineckom ceste fotorecept
Výborný linecký koláčik s tvarohom a čiernymi ríbezľami.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Linecké cesto: | |
| 370 g |
|
| 220 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| Tvarohová plnka: | |
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 bal. |
|
| 2 PL |
|
| Okrem toho: | |
| 400 g |
|
| 2 bal. |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Z cesta oddelíme jednu tretinu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do mrazničky. Dve tretiny cesta zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu odležať.
-
2
Odležané cesto z chladničky vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do suchej okrúhlej formy na tart. Cesto jemne pritlačíme a kraje zarovnáme. Cesto popicháme vidličkou.
-
3
Tvarohová plnka: Všetky suroviny na plnku ručným mixérom krátko na najmenších otáčkach premiešame. Plnku vylejeme na cesto. Na vrch rovnomerne nasypeme čierne ríbezle zmiešané s vanilkovým cukrom a Zlatým klasom.
-
4
Nakoniec vyberieme odložené cesto z mrazničky a nastrúhame ho na čierne ríbezle. Použijeme strúhadlo s veľkými očkami.
-
5
Koláč upečieme (30 minút na 170 °C).









Máme radi ovocné koláče ❤️