Raňajky

  • Nadýchaná nátierka z ricotty

    Nadýchaná nátierka z ricotty

    Ricottu som zatiaľ používala len do koláčov, ale dostala som chuť na ľahučkú nátierku, tak som ju našľahala, pridala samé super veci a vznikla táto úžasná nátierka.

  • Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou

    Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Z vajec, múky, prášku do pečiva, oleja, zo slaniny a z nadrobno nakrájaných olív zamiešame cesto. Vylejeme ho do tortovej formy s priemerom 25 cm vystlanej papierom na pečenie.

  • Falošná treska

    Falošná treska

    Mrkvu, vajcia, uhorky, cibuľu nastrúhame na jemno, pridáme tvaroh, tatársku omáčku, vegetu a horčicu a všetko premiešame. Necháme odstať. Môžte si pridať na vrch medvedí cesnak.

  • Tvarohová žemľovka z briošiek
  • Chrumkavé žemle (fotorecept)

    Chrumkavé žemle (fotorecept)

    Po nedeli chýba doma len pečivo, tak prečo si ho neupiecť? Chutné žemle z kysnutého cesta, ktoré nemusí kysnúť - na povrchu potreté smotanou a kukuričnou múkou.

  • Kysnuté koláčiky na slano aj na sladko

    Kysnuté koláčiky na slano aj na sladko

    Z droždia, zo štipky soli, z cukru a mlieka pripravíme kvások. Vlejeme ho do múky, pridáme vajcia a rozpustené maslo. Vymiešame cesto, ktoré necháme na teplom mieste prikryté utierkou vykysnúť, aby zdvojnásobilo objem. Vykysnuté cesto rozdelíme...

  • Slané vafle s tvarohom à la treska

    Slané vafle s tvarohom à la treska

    Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon z chvály, keď moje koláče a zákusky chutia... Často ide práve o tie tvarohové. Túto typickú slovenskú surovinu rada používam pre jej...

  • Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept)

    Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept)

    Sezóna medvedieho cesnaku vrcholí, a tak som ho mala na raňajky, obed aj večeru. Veď aj medvede po zimnom spánku ho vyhľadávajú a čerpajú silu (podľa legendy), aj diviaky... tak prečo nie aj...

  • Bezlepkový cibuľkový koláč

    Bezlepkový cibuľkový koláč

    Aj keď žijete bez lepku, nemusíte si odriekať kulinárske dobroty, ako je napríklad slaný francúzsky koláč nazývaný quiche. Jeho základom je krehké tukové cesto, ktoré sa počas pečenie nalístkuje podobne ako lístkové. No a...

  • Cibuľový koláč so slaninou a syrom
  • Domáca arašidová nugeta

    Domáca arašidová nugeta

    Priznám sa, že Nugetu mám radšej než Nutellu, ale vzhľadom na jej zloženie, ktoré sa mne osobne veľmi nepáči, som ju nemala už dlho. Prednedávnom som však na ňu dostala chuť a rozhodla sa...

  • Hummus - cícerová nátierka za 10 minút (fotorecept)

    Hummus - cícerová nátierka za 10 minút (fotorecept)

    Veľa krát nemám dosť času, aby som čakala, kým sa cícer namočí - uvarí - vychladne. Preto často robím túto zjednodušenú verziu a je rovnako výborná.

  • Drožďová nátierka

    Drožďová nátierka

    Chutná nátierka z droždia.

  • Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta

    Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta

    Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme postáť na teplom mieste. Ostatné suroviny na cesto zmiešame a pridáme aj kvások. Vymiesime jemné cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť...

  • Domáce ovocné acidko (fotorecept)

    Domáce ovocné acidko (fotorecept)

    Máte radi ochutené ovocné acidko? Je lepšie pripraviť si svoje domáce, ochutené dobrým ovocím. Nie je nič ľahšie. :)

  • Špaldovo-jogurtový chlieb

    Špaldovo-jogurtový chlieb

    Po dlhsom case sa s vami podelim o jeden skvely receptik na spaldovy chlebik, ktory je nielenze zdravy a jednoduchy, ale aj tak chutny a chrumkavy, ze budete mat pocit, akoby ste si ho...

  • Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept)

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept)

    K stolu, aj do prírody! Pre gazdiniaka, no týmto variantom „obloženého chlebíka“ sa zavďačíte aj deťom; dokonca aj tým, ktoré do jedenia musíte „prosiť“. Druh mäsa a finálnu úpravu si môžete voliť podľa...

  • Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept)

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept)

    Úžasne jemná a šťavnatá bábovka. Pripravuje sa pomerne jednoducho aj keď kysnuté cesto potrebuje trochu viac času ale výsledok stojí za to. U nás je veľmi obľúbená.

  • Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom

    Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom

    Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty. Údenú šunku nakrájame na rezance a dáme zapiecť pri 180 °C na 15 minút.

  • Sardinková nátierka

    Sardinková nátierka

    Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist