Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče

Škvarkové pagáče fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 3. mája 2019
Škvarkové pagáče (fotorecept)
Foto: ailuj82

Robievam ich rada, vždy si spomeniem na starkú, od ktorej pochádza recept. Pagáče môžeme jeden deň spraviť, uložiť vykrojené na plech a odložiť do chladu. Na druhý deň ich necháme ešte chvíľu pri izbovej teplote zohriať a upiecť.

100 ks
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

600 g
2 PL
2 ks
3 dcl
3 dkg
400 g
50 ml
1 a 1/2 PL
1 ČL
Na potretie:
Na posypanie:
 (ľan, hrubá soľ...)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do misky dáme múku, žĺtky, masť, soľ, smotanu a kvások. Vypracujeme cesto. Necháme pol hodinu vykysnúť na teplom mieste.

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm. Potrieme pomletými škvarkami. A cesto preložíme na tretiny.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikrijeme a necháme podkysnúť 30 minút. Znovu cesto rozvaľkáme, poskladáme na tretiny a necháme kysnúť ďalšiu pol hodinu. A potom ešte raz zopakujeme.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme na 1,5 až 2 cm a vykrajujeme pagáče. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme soľou, ľanom, sezamom... Necháme ešte podkysnúť 20 min.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@ailuj82 , robievam rada pagáčiky aj s obmenou,robila som už aj s klobásou,fazuľou, kapustou,tvarohom..a môžem povedať, že všetky boli výborné...tvoje vyzerajú perfektne..