Recepty

  • Gruzínsky šalát

    Gruzínsky šalát

    Nechala som sa inšpirovať tu : http://www. povarenok. ru/recipes/show/113184/, trochu mi nesedeli množstvá surovín, tak som ich upravila tak ako sa mi to javilo podľa mojej chuti. Najviac ma zaujal tým, že sa nemusí sterilizovať.

  • Pórová polievka

    Pórová polievka

    Nakrájame cibuľu, pór a zemiaky. Na olej dáme cibuľu a pór, pražíme do zmäknutia póru. V prípade potreby pridáme trochu vody.

  • Džem z červenej cibule a zo zázvoru

    Džem z červenej cibule a zo zázvoru

    Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti. Plameň stíšime na polovicu a pražíme ďalej, až kým cibuľa nezačne sama karamelizovať.

  • Hlivový perkelt (vegan)

    Hlivový perkelt (vegan)

    Chutný obed, výdatný a sýty :)

  • Nakladaný pečený fenikel

    Nakladaný pečený fenikel

    Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme zovrieť, stíšime a povaríme 15 minút.

  • Horúci kumkvatový džem s likérom

    Horúci kumkvatový džem s likérom

    Rozštvrtené a vykôstkované citrusy zalejeme pomarančovým freshom, necháme zovrieť a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Pridáme cukor a varíme ďalších 15 minút.

  • Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou (fotorecept)

    Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou (fotorecept)

    Urobil som si prehľad a tak viem, že toto je už môj 18. rcp, v ktorom využívam jadrovníky paprík, čoby všeobecne zaznávanú a do odpadkov vyhadzovanú surovinu. Keby ste len tušili, koľko nevyužitých...

  • Pikantný paprikový džem

    Pikantný paprikový džem

    Ocot nalejeme aj s vodou do hrnca a necháme variť asi 5 minút. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť. Nasypeme rozsekané papriky aj s čili priamo z kuchynského robota.

  • Broskyňovo-slivkový koláč

    Broskyňovo-slivkový koláč

    Kombinácia broskýň a sliviek je perfektná - chute najlepšie vyniknú, keď budete koláčik podávať teplý. Výborný je aj keď vychladne, ale za tepla má osobité čaro. Cesto je krehké, ak by vám to prekážalo,...

  • Diviačie stehno so šampiňónmi (fotorecept)

    Diviačie stehno so šampiňónmi (fotorecept)

    Mäso nakrájame na menšie medailóniky, osolíme, okoreníme korením na divinu a vyklepeme na hrúbku asi 3 mm.

  • Hruškové čatní s tekvicou

    Hruškové čatní s tekvicou

    Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok. Mám rád, keď k tomu pridáme nový nápad, kúsok niečoho voňavého, nezvyčajného. Hľadajme inšpiráciu aj vo svete....

  • Bryndzovník (fotorecept)

    Bryndzovník (fotorecept)

    Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa rozhodla upiecť aj ten svoj. Možno rovnaký ako ostatné, ale predsa...

  • Kakaový závin (bezlepkový)

    Kakaový závin (bezlepkový)

    Zmiešame teplé mlieko, droždie, vajce, cukor a roztopené maslo.

  • Zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou k rezňom (fotorecept)

    Zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou k rezňom (fotorecept)

    Tak tento šalát robím často, je obľúbeným s rezňami. Nie je náročný na čas a zvládne to aj začiatočník.

  • Domáca jaternica v smotanovom cestíčku (fotorecept)

    Domáca jaternica v smotanovom cestíčku (fotorecept)

    Možno vám tento recept bude pripadať kuriózne, veď kto by už vyprážal jaternicu, keď aj pečená je výborná . Dávno sa pohrávam s tou myšlienkou vypražiť jaternicu v cestíčku. Dnes som to vyskúšala a verte, ...

  • Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky (fotorecept)

    Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky (fotorecept)

    Veľmi jednoduchý recept na prípravu karfiolu pre tých, ktorí majú problémy s nadváhou, diabetes a či „len“ so sledovaním štíhlej línie. Inšpiráciou pre mňa bola kniha MUDr. Steven R. Gundry-ho „The Plant Paradox...

  • Jahodovo-čokoládový DUO nanuk (fotorecept)

    Jahodovo-čokoládový DUO nanuk (fotorecept)

    V horúcom lete nie je nič krajšie, ako sa osviežiť. Jedným skvelým osviežením je aj ľadový nanuk, v tomto prípade jemný smotanovo-krémový, rozplývajúci sa na jazyku. :) Chuť je jedinečná, lahodná, jednoducho výborná....

  • Recept bez obrázku

    Osvedčená zálievka na hlávkový šalát

    Na šaláte sme závislí :) Minule sa ma syn pýtal, mami, ako robíš ten šalát, jedol som u priateľky a nebol taký. Banálna záležitosť, ale možno sa to niekomu hodí.

  • Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept)

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept)

    Dnešný obed kuracie žalúdky so zeleninou krájanou na paličky, vínom a smotanou na obľúbený spôsob grófa Eszterházyho

  • Hlivový guláš z lesa

    Hlivový guláš z lesa

    V lete je najlepšie v lese a v lese sa najlepšie varí guláš :)

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist