Hovädzí burger
Hovädzí burger

Double burger s červenou repou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 15:00
Double burger s červenou repou
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
25 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

440 g mleté (najlepšie krk)
4 PL
4 ks veľké
4 plátky
4 hrste
4 ks
4 PL (pasta papriková)
4 PL




Postup

  1. 1

    Mleté mäso okoreníme a dôkladne ho rukou prepracujeme. Rozdelíme ho na štyri časti a vytvarujeme z neho placky. Každú placku položíme na kus papiera na pečenie a necháme minimálne 30 minút stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej a mäsové placky prudko restujeme z oboch strán. Stiahneme z ohňa, necháme asi 5 minút odpočívať a až potom z oboch strán osolíme.

  3. 3

    Žemle dvakrát pozdĺžne rozkrojíme, vzniknú 3 plátky. Pod grilom všetky časti opečieme z oboch strán. Spodný diel potrieme 1 ČL tatárskej omáčky a posypeme trochou nakrájaného ľadového šalátu. Na šalát položíme plátok repy, opäť potrieme 1 ČL tatárskej omáčky a priklopíme stredným dielom žemle. Naň rozotrieme tretiu ČL tatárskej omáčky a opäť posypeme šalátom. Na šalát položíme burger, na ktorý dáme ajvar, nakrájanú uhorku a nasekanú vňať jarnej cibuľky. Priklopíme chrumkavým „vrchnákom“ žemle.

Diskusia k receptu