Double burger s červenou repou
mesačník Varecha, dnes 15:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
440 g mleté (najlepšie krk) |
|
|
|
|
|
4 PL |
|
4 ks veľké |
|
4 plátky |
|
4 hrste |
|
4 ks |
|
4 PL (pasta papriková) |
|
4 PL |
|
|
Postup
-
1
Mleté mäso okoreníme a dôkladne ho rukou prepracujeme. Rozdelíme ho na štyri časti a vytvarujeme z neho placky. Každú placku položíme na kus papiera na pečenie a necháme minimálne 30 minút stuhnúť v chladničke.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej a mäsové placky prudko restujeme z oboch strán. Stiahneme z ohňa, necháme asi 5 minút odpočívať a až potom z oboch strán osolíme.
- 3
Žemle dvakrát pozdĺžne rozkrojíme, vzniknú 3 plátky. Pod grilom všetky časti opečieme z oboch strán. Spodný diel potrieme 1 ČL tatárskej omáčky a posypeme trochou nakrájaného ľadového šalátu. Na šalát položíme plátok repy, opäť potrieme 1 ČL tatárskej omáčky a priklopíme stredným dielom žemle. Naň rozotrieme tretiu ČL tatárskej omáčky a opäť posypeme šalátom. Na šalát položíme burger, na ktorý dáme ajvar, nakrájanú uhorku a nasekanú vňať jarnej cibuľky. Priklopíme chrumkavým „vrchnákom“ žemle.
Tiež hovädzí burger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu