Rezance s tvarohom a jahodovým pyré
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 7. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Rezance: Pripravíme jemné ucelené cesto na cestoviny zmiešaním žĺtkov, masla, oleja, soli a múky. Cesto necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút. Potom ho vyberieme a rozvaľkáme na jemný plát asi 2 mm hrubý, ktorý nakrájame na obdĺžniky dlhé asi 20 cm. Nezabúdajme cesto dobre pomúčiť. Obdĺžniky zrolujeme na rolky a nakrájame na asi pol centimetra široké rezance.
- 2
Z jahôd spravíme pyré tak, že ich nakrájame na menšie kúsky, vložíme do panvice a zalejeme vodou, pridáme 50 g cukru a len krátko povaríme. Zmes rozmixujeme dohladka. Pyré môžeme prepasírovať cez sitko, aby sme odstránili semienka z jahôd. Tvaroh premiešame s dužinou z vanilkového struku (alebo vanilkovým práškom) a práškovým cukrom podľa chuti.
- 3
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozpustíme maslo, primiešame scedené cestoviny a pridáme ochutený tvaroh. Všetko spolu premiešame a prelejeme jahodovým pyré. Môžeme dozdobiť čerstvou jahodou a lístkami bazalky.
Tiež s tvarohom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dobrý nápad..