Rezance s tvarohom a jahodovým pyré

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 7. mája 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Rezance s tvarohom a jahodovým pyréFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

Rezance:
300 g
200 g
4 g
50 g
50 ml
Okrem toho:
500 g
1 ks
600 g
80 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Rezance: Pripravíme jemné ucelené cesto na cestoviny zmiešaním žĺtkov, masla, oleja, soli a múky. Cesto necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút. Potom ho vyberieme a rozvaľkáme na jemný plát asi 2 mm hrubý, ktorý nakrájame na obdĺžniky dlhé asi 20 cm. Nezabúdajme cesto dobre pomúčiť. Obdĺžniky zrolujeme na rolky a nakrájame na asi pol centimetra široké rezance.

  2. 2

    Z jahôd spravíme pyré tak, že ich nakrájame na menšie kúsky, vložíme do panvice a zalejeme vodou, pridáme 50 g cukru a len krátko povaríme. Zmes rozmixujeme dohladka. Pyré môžeme prepasírovať cez sitko, aby sme odstránili semienka z jahôd. Tvaroh premiešame s dužinou z vanilkového struku (alebo vanilkovým práškom) a práškovým cukrom podľa chuti.

  3. 3

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozpustíme maslo, primiešame scedené cestoviny a pridáme ochutený tvaroh. Všetko spolu premiešame a prelejeme jahodovým pyré. Môžeme dozdobiť čerstvou jahodou a lístkami bazalky.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist