Ríbezľový koláč so snehom fotorecept
Jednoduchý svieži koláčik s ríbezľami.
30
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Cesto: Heru s práškovým cukrom a žĺtkami vyšľaháme do peny. Postupne pridáme muku s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vymastili a vysypali múkou. Cesto predpečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 5-8 minút.
-
2
Ríbezľový sneh: Bielky so štipkou soli šľaháme, postupne pridávame cukor až kým vyšľaháme hustý sneh. Primiešame Zlatý klas a nakoniec jemne vmiešame ríbezle. Sneh rovnomerne navrstvíme na predpečené horúce cesto.
-
3
Plech vrátime do rúry a koláč dopečieme. Po vychladnutí koláčik pokrájame.
Diskusia k receptu