Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč so snehom fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, dnes 10:50

Jednoduchý svieži koláčik s ríbezľami.

30
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
4 ks
4 PL
300 g
250 ml vlažné
1 bal.
Sneh:
4 ks
štipka
250 g
2 PL
250 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Heru s práškovým cukrom a žĺtkami vyšľaháme do peny. Postupne pridáme muku s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vymastili a vysypali múkou. Cesto predpečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 5-8 minút.

    Ríbezľový koláč so snehom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ríbezľový sneh: Bielky so štipkou soli šľaháme, postupne pridávame cukor až kým vyšľaháme hustý sneh. Primiešame Zlatý klas a nakoniec jemne vmiešame ríbezle. Sneh rovnomerne navrstvíme na predpečené horúce cesto.

    Ríbezľový koláč so snehom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech vrátime do rúry a koláč dopečieme. Po vychladnutí koláčik pokrájame.

    Ríbezľový koláč so snehom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu