Recepty, kde je ks
Chuťovka pre chlapov
Mäso varíme s prísadami v tlakovom hrnci 2 – 2, 5 hodiny. Mäkké mäso vyberieme a...
Rebierko
Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľu, klobásu a hríby. Osolíme, okoreníme a krátko...
Rezne s prekvapením
• bravčové pliecko• 1 – 2 rezne na osobu• paprika• šampiňóny• strúhaný syr• 2 kyslé smotany•...
Dezert Mille Feuilles
Plátky z lístkového cesta si pripravíme vopred nasledovne: Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plát a narežeme na...
Hrášková polievka s krupicovými haluškami
Ľahká a rýchla polievka väčšinou z mrazeného hrášku
Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi.
Suroviny sú pre dve osoby....
Domáca vanilková zmrzlina
Tento recept sa určite oplatí vyskúšať. Odporúčam ho najmä fanúšikom tzv. "ruskej zmrzliny". Je...
Picadillo
Tento recept som si priviezol z Mexika... je pomerne rýchly a chutný, dufam že...
Margot kocky
Čokoládu postrúhame a zo všetkého urobime masu, upečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu, ...
Francúzsky jablkový koláč
Vymiesime cesto z polohrubej a hladkej múky, masla, žĺtku, soli, cukru a vody....
Portugalské pivné kura
U nás sa robí kurča na čiernom pive a recept poznáme ako kačicové kura, lebo čierne...
Šťavnaté rezne
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.
Krkovička pod cibuľovou perinou
Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
Vyprážaná roštenka plnená feferónmi
Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme vyklepeme na tenko. Mäso naplníme nakrájanou cibuľou...
Chrumkavé pliecko
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...
Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...
Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...
Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
Čoko hrobčeky
Obyčajne pripravujem len čokoládové guľky, pri príležitosti amerického Halloweenu som trochu pozmenila tvar, mali veľký...
Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...
Tvarohové guľôčky
Dezert pre všetkých, čo si s pečením koláčov ešte len onikajú. Jednoduchý a chutný recept....
Šalát proti pliagam jesene
Imunitu dokáže zvýšiť aj varecha. Hlavne, keď ňou poctivo zamiešate tento šalát.
Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...
Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...
Jablkové rezy
Tento recept mám od veľmi dobrej priateľky mojej mamy. Žiaľ ani jedna z nich už nežije,...
Silvestrovské prekvapenie
Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...
Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno
nakrájanú...

Chuťovka pre chlapov
Mäso varíme s prísadami v tlakovom hrnci 2 – 2, 5 hodiny. Mäkké mäso vyberieme a...

Rebierko
Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľu, klobásu a hríby. Osolíme, okoreníme a krátko...

Rezne s prekvapením
• bravčové pliecko• 1 – 2 rezne na osobu• paprika• šampiňóny• strúhaný syr• 2 kyslé smotany•...

Dezert Mille Feuilles
Plátky z lístkového cesta si pripravíme vopred nasledovne: Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plát a narežeme na...

Hrášková polievka s krupicovými haluškami
Ľahká a rýchla polievka väčšinou z mrazeného hrášku

Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi. Suroviny sú pre dve osoby....

Domáca vanilková zmrzlina
Tento recept sa určite oplatí vyskúšať. Odporúčam ho najmä fanúšikom tzv. "ruskej zmrzliny". Je...

Picadillo
Tento recept som si priviezol z Mexika... je pomerne rýchly a chutný, dufam že...

Margot kocky
Čokoládu postrúhame a zo všetkého urobime masu, upečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu, ...

Francúzsky jablkový koláč
Vymiesime cesto z polohrubej a hladkej múky, masla, žĺtku, soli, cukru a vody....

Portugalské pivné kura
U nás sa robí kurča na čiernom pive a recept poznáme ako kačicové kura, lebo čierne...

Šťavnaté rezne
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.

Krkovička pod cibuľovou perinou
Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...

Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...

Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...

Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...

Vyprážaná roštenka plnená feferónmi
Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme vyklepeme na tenko. Mäso naplníme nakrájanou cibuľou...

Chrumkavé pliecko
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...

Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...

Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...

Čoko hrobčeky
Obyčajne pripravujem len čokoládové guľky, pri príležitosti amerického Halloweenu som trochu pozmenila tvar, mali veľký...

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...

Tvarohové guľôčky
Dezert pre všetkých, čo si s pečením koláčov ešte len onikajú. Jednoduchý a chutný recept....

Šalát proti pliagam jesene
Imunitu dokáže zvýšiť aj varecha. Hlavne, keď ňou poctivo zamiešate tento šalát.

Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...

Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...

Jablkové rezy
Tento recept mám od veľmi dobrej priateľky mojej mamy. Žiaľ ani jedna z nich už nežije,...

Silvestrovské prekvapenie
Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...

Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú...