Silvestrovské prekvapenie

mami - bez fotkymami, 19. novembra 2009

Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, lebo pri tom nezašpiním veľa riadu.

6
porcií
35 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
0,5 kg
2 PL
1 PL
1 ks
2 PL
40 dkg
po 15 dkg
2 kg
1 lyžička
štipka
štipka
štipka
1 bal
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Všetko mäso nakrájame na rezance, potom zmiešame horčicu, kečup, vajce, olej, korenie čierne mleté, soľ. Do hotovej zmesi dáme pokrájané mäso a dobre premiešame.

  2. 2

    Očistené zemiaky nakrájame na väčšie hranolčeky, alobal nastriháme 6ks o dĺžke približne 40 cm, na pripravený alobal do stredu dáme 1 alebo 2 plátky slaniny, na každý alobal dáme približne rovnaké množstvo marinovaného mäsa, takisto rozdelíme zemiaky, vrch zemiakov posypeme štipkou rasce, mletej sladkej červenej papriky a štipkou vegety.

  3. 3

    Konce alobalu pozdĺžne spojíme a zrolujeme a takisto na stranách, aby vznikol uzatvorený batôžtek. batôžky uložíme na plech a vo vyhriatej elektrickej rúre na 180 stupňov, pečieme. Po upečení batôžtek dáme na tanier, ešte horúci rozbalíme a posypeme obidvoma druhmi postrúhaného syra.

Diskusia k receptu

58vlasta
Ahoj mami, ja dávam do marinády ešte trošku solamylu, ale v alobale rovno porcie - dobrý nápad. Veru, bude zmena, bude silvestrovské prekvapkanie...@ >---
mami
ahoj 58vlasta ak chceš môžeš si do marinády pridať také prísady aké tebe vyhovujú a urobiť si tak svoje vlastné silvestrovské prekvapenie.fantázii sa medze nekladú
používateľ nemá avatar
dry
dry
Na uvedené množstvo mäsa je tej marinády veľmi málo. Ja som urobil duplovanú dávku a pridal som ešte za lyžicu oleja naviac. Doporučujem použiť hrubšiu alufóliu, aby sa neroztrhala lebo vytečie šťavu a mäso sa vysuší a naviac sa fólia sa na pekáč pripáli. Recept sa dá použiť i na grilovanie. Balíčky položiť na okraj mriežky, kde sa pomali upečú a v strede roštu môžete opekať iný druh mäsa.
anajka
Ale dievčatá,veď je to klasická "živánska"ktorú robila už moja mamina ,potom ja a teraz už aj moje dcéry.Jednoduché,na prípravu rýchle a počas pečenia voľný čas.Odporúčam.
modrykamen
Živánska sa robí z plátkovaného mäsa. Skúste vrstviť v rímskom hrnci (najlepšie ukladať na stojáka). Najradšej to máme tiež z dvoch druhov mäsa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia