Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, lebo pri tom nezašpiním veľa riadu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 kg |
|
| 0,5 kg |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 40 dkg |
|
| po 15 dkg |
|
| 2 kg |
|
| 1 lyžička |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 1 bal |
|
| 1 lyžička |
|
Postup
-
1
Všetko mäso nakrájame na rezance, potom zmiešame horčicu, kečup, vajce, olej, korenie čierne mleté, soľ. Do hotovej zmesi dáme pokrájané mäso a dobre premiešame.
- 2
Očistené zemiaky nakrájame na väčšie hranolčeky, alobal nastriháme 6ks o dĺžke približne 40 cm, na pripravený alobal do stredu dáme 1 alebo 2 plátky slaniny, na každý alobal dáme približne rovnaké množstvo marinovaného mäsa, takisto rozdelíme zemiaky, vrch zemiakov posypeme štipkou rasce, mletej sladkej červenej papriky a štipkou vegety.
- 3
Konce alobalu pozdĺžne spojíme a zrolujeme a takisto na stranách, aby vznikol uzatvorený batôžtek. batôžky uložíme na plech a vo vyhriatej elektrickej rúre na 180 stupňov, pečieme. Po upečení batôžtek dáme na tanier, ešte horúci rozbalíme a posypeme obidvoma druhmi postrúhaného syra.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu