Jahodové rezy s pudingovou plnkou fotorecept
Letný recept aktuálny na tento čas, keď v záhradke zrejú jahody.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
140 g čerstvé zmäknuté |
|
1 bal. |
|
130 g |
|
3 ks |
|
180 g |
|
2 ČL |
|
Na potretie korpusu: | |
(alebo džem) |
|
Pudingový krém: | |
650 g |
|
5-6 PL |
|
2 bal. |
|
1 ČL (alebo vanilkový extrakt) |
|
200 ml (16-18 %) |
|
Dokončenie: | |
500 ml (alebo jahodový džús) |
|
podľa chuti |
|
250 ml |
|
3 bal. |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na korpus...
-
2
Čerstvé zmäknuté maslo, vanilínový a práškový cukor vyšľaháme do hustej svetlej peny. Postupne po jednom zašľaháme vajíčka, nakoniec vmiešame preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva. Plech 25x35 cm vyložíme papierom a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
-
3
Po upečení korpus necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na krém, želatínu a ovocie. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie.
-
4
V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a vanilkovú pastu. Uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame kyslú smotanu. Korpus preložíme na plech, potrieme lekvárom a hneď rozotrieme krém a uhladíme.
-
5
Na krém uložíme očistené na plátky nakrájané jahody plochou stranou nahor. Podľa návodu pripravím želatínu, mierne vychladíme.
-
6
Zákusok zalejeme želatínou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame rezy, kocky podľa seba. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu