Jahodové rezy s pudingovou plnkou fotorecept
Letný recept aktuálny na tento čas, keď v záhradke zrejú jahody.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 140 g čerstvé zmäknuté |
|
| 1 bal. |
|
| 130 g |
|
| 3 ks |
|
| 180 g |
|
| 2 ČL |
|
| Na potretie korpusu: | |
| (alebo džem) |
|
| Pudingový krém: | |
| 650 g |
|
| 5-6 PL |
|
| 2 bal. |
|
| 1 ČL (alebo vanilkový extrakt) |
|
| 200 ml (16-18 %) |
|
| Dokončenie: | |
| 500 ml (alebo jahodový džús) |
|
| podľa chuti |
|
| 250 ml |
|
| 3 bal. |
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na korpus...
-
2
Čerstvé zmäknuté maslo, vanilínový a práškový cukor vyšľaháme do hustej svetlej peny. Postupne po jednom zašľaháme vajíčka, nakoniec vmiešame preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva. Plech 25x35 cm vyložíme papierom a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
-
3
Po upečení korpus necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na krém, želatínu a ovocie. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie.
-
4
V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a vanilkovú pastu. Uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame kyslú smotanu. Korpus preložíme na plech, potrieme lekvárom a hneď rozotrieme krém a uhladíme.
-
5
Na krém uložíme očistené na plátky nakrájané jahody plochou stranou nahor. Podľa návodu pripravím želatínu, mierne vychladíme.
-
6
Zákusok zalejeme želatínou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame rezy, kocky podľa seba. Dobrú chuť.









Zvládneš to... upiecť jednoduchý korpus a doplniť.Nie je toho veľa,ale osviežiš celú rodinu.... Ďakujem krásne za príjemný komentár, nahliadnutie receptu som
rada, že sa recept páči, pozdravujem.