Lesnícky tokáň

redakcia - fotkaredakcia, 20. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 strúčiky
1 konzerva
1 PL
1-2 ks
1 ks
1 ks
1 PL
 štipka
Zálievka:
100 ml
50 ml
1/2 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na tenšie hranolčeky. Osolíme ho, okoreníme čiernym korením, prestrekneme worcesterskou omáčkou, poprášime solamylom a v kovovej miske premiešame. Pridáme pár kvapiek oleja a necháme najmenej hodinku odstáť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme zálievku: v miske zmiešame biele víno, nálev zo šampiňónov a solamyl. V hlbšej panvici rozpálime PL oleja a mäso rýchlo za stáleho miešania oddeľujeme od seba, pričom ho opražíme do biela. Keď mäso obelie, ihneď ho vyberieme späť do misky.

  3. 3

    Panvicu znovu rozpálime, pridáme olej a vložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Krátko popražíme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku, scedené šampiňóny, pokrájanú kapiu, najemno nakrájané sterilizované uhorky, nakrájanú feferónku a kečup.

  4. 4

    Osolíme, okoreníme, pridáme štipku tymianu, prestrekneme worcesterskou omáčkou a minútku za stáleho miešania opečieme. Pridáme mäso, zalejeme premiešanou zálievkou, premiešame a odstavíme. Podávame s hranolčekmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tento recept som robila už 2 x. Je ozaj výborný. Len jednu otázku mám, prečo ho ja nemám taký pekný červený lesklý ako je na obrázku. Je potrebné prezradiť tento fígeľ.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia