porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
1 konzerva |
|
1 PL |
|
1-2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Zálievka: | |
100 ml |
|
50 ml |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na tenšie hranolčeky. Osolíme ho, okoreníme čiernym korením, prestrekneme worcesterskou omáčkou, poprášime solamylom a v kovovej miske premiešame. Pridáme pár kvapiek oleja a necháme najmenej hodinku odstáť.
- 2
Medzitým si pripravíme zálievku: v miske zmiešame biele víno, nálev zo šampiňónov a solamyl. V hlbšej panvici rozpálime PL oleja a mäso rýchlo za stáleho miešania oddeľujeme od seba, pričom ho opražíme do biela. Keď mäso obelie, ihneď ho vyberieme späť do misky.
- 3
Panvicu znovu rozpálime, pridáme olej a vložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Krátko popražíme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku, scedené šampiňóny, pokrájanú kapiu, najemno nakrájané sterilizované uhorky, nakrájanú feferónku a kečup.
- 4
Osolíme, okoreníme, pridáme štipku tymianu, prestrekneme worcesterskou omáčkou a minútku za stáleho miešania opečieme. Pridáme mäso, zalejeme premiešanou zálievkou, premiešame a odstavíme. Podávame s hranolčekmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu