Lovecký kotlíkový guláš

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 20. novembra 2009
Lovecký kotlíkový guláš
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion Zobraziť celý popisVladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion vo Francúzsku. Získal mnohé medzinárodné ocenenia. Je špecialistom na studenú kuchyňu, ryby a tanierové úpravy jedál. Založil kuchársky klub fungujúci na princípe starých cechových pravidiel.

8-10
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
100-200 g
0,5 - 1 kg
1,5 balíčka
1 PL
3 ks
450 g
2 kg
 podľa chuti
1 KL
3 dl




Postup

  1. 1

    Pokrájame cibuľu a pridáme k bravčovej masti do kotlíka. Necháme chvíľu popražiť. Pridáme divinové mäso nakrájané na kocky, poriadne opražíme. Posypeme guľášovou zmesou mletou rascou. Podlejeme červeným vínom a necháme dusiť prikryté. Pridáme hríby – kuriatka. Ak treba podlejeme vodou.

  2. 2

    Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky v konzerve. Po chvíli miešania pridáme zemiaky. Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, bylinky tymian a šalviu, feferóny podľa chuti.

  3. 3

    Komu tieto bylinky „nerežú“, môže zostať pri klasike – majoráne. Môžeme podávať s chlebom alebo iným pečivom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Takýto guláš chutí najlepšie, ak ho varí na ohni celá partia správnych chlapov. Čaro umocní dobre vychladené pivko, najlepšie zo súdka, alebo plné a korenisté červené víno.

Diskusia k receptu

aja1
Ďakujem za recept,o týždeň budeme s manželom mať guláš partiu,tak vyskúšam recept.Huby vynechám,tie nejem ale páči sa mi podlievanie mäsa vínom.
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Dnes skúsim pripraviť tento guľáš z jelenieho, no nie v kotlíku, ale v domácich podmienkach.
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Guľáš je perfektný tymián a šalviu som nemal, použil som oregano a majorán. Skrátka tomu nič nechýba super recept ďakujem za inšpiráciu.
gastronom
Pre pana sefkuchara Marochovica , nehnevajte sa , ale vy mate strasne daleko od varenia , mozna ze ozaj ste specialista na studene jedla / studena priprava ............atd........... zase varene jedla - v tom mate velku medreru , prestudujte si ake korenie sa pouziva pri vareni , majoranka nesmie chybat v gulasi / pridava sa ked je gulas uvareny / tymian do gulasu vobec nepatri ( stacilo ked som precital vas recept na Irsky Steak a teraz na Lovecky kotlikovy gulas )
1x lali
ernest
Varenie gulasu je o pohode partii zabave popijani pivka ci vinka a počuvani dobrej hudy (komu aka pasuje) a nie o tabulkovom vkladani ingrediencii ,ludstvo by sa tvojim pristupom bez kreativyty mili gastronom este stale hupalo v korunach a jedlo korienky.Toto je zasa pre mna nový pohlad na gulas ,Vdaka KK.
jodibraska
Absolutne suhlasim s Ernestom a nikdy nepochopim ludi, ktori vytycuju hranice v niecom tak kreativnom ako je samotne varenie a s nim spate postupy :) s vetou *prestudujte si ake korenie sa pouziva vo vareni a tymian do gulasu nepatri *ste mi aspon vycarili usmev na tvari ...
hajny
Dostala som divinu a robila som gulas prvy krat v zivote podla tohoto receptu + majoranka a bol uzasny! Dnes ho robim uz druhy krat,lebo som to dostala prikazom od mojho muza :-)
radox1
len to gulasove korenie nahradit kvalitnou ml.paprikou a ml.c.korenim.
ferno
nezabudlo sa v recepte na sol?inak je gulas dobry....
edmund
Ten gulášik som robil presne podľa receptu a je fakt výborný! Šalvia ho posunula do trochu inej dimenzie (ešte nikdy som nepoužil šalviu) a fakt mi to takto chutilo viacej ako s majoránkou. Moc dobrý receptík!!! Ďakujem za inšpiráciu.
redakcia
@Roki11 (19.3.2017 21:04)

Kedze recept je starsi, uz je tazke zistit presnu recepturu u sefkuchara. Podla obrazku by sme povedali, ze salvia a tymian maju byt cerstve. Ale urcite nic nepokazite ani susenymi.
emdy
Dobre si Vado navaril. Tak ako vždy. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia