Lovecký kotlíkový guláš

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 20. novembra 2009
Lovecký kotlíkový guláš
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion vo Francúzsku. Získal mnohé medzinárodné ocenenia. Je špecialistom na studenú kuchyňu, ryby a tanierové úpravy jedál. Založil kuchársky klub fungujúci na princípe starých cechových pravidiel.

8-10
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
100-200 g
0,5 - 1 kg
1,5 balíčka
1 PL
3 ks
450 g
2 kg
 podľa chuti
1 KL
3 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájame cibuľu a pridáme k bravčovej masti do kotlíka. Necháme chvíľu popražiť. Pridáme divinové mäso nakrájané na kocky, poriadne opražíme. Posypeme guľášovou zmesou mletou rascou. Podlejeme červeným vínom a necháme dusiť prikryté. Pridáme hríby – kuriatka. Ak treba podlejeme vodou.

  2. 2

    Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky v konzerve. Po chvíli miešania pridáme zemiaky. Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, bylinky tymian a šalviu, feferóny podľa chuti.

  3. 3

    Komu tieto bylinky „nerežú“, môže zostať pri klasike – majoráne. Môžeme podávať s chlebom alebo iným pečivom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Takýto guláš chutí najlepšie, ak ho varí na ohni celá partia správnych chlapov. Čaro umocní dobre vychladené pivko, najlepšie zo súdka, alebo plné a korenisté červené víno.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Varenie gulasu je o pohode partii zabave popijani pivka ci vinka a počuvani dobrej hudy (komu aka pasuje) a nie o tabulkovom vkladani ingrediencii ,ludstvo by sa tvojim pristupom bez kreativyty mili gastronom este stale hupalo v korunach a jedlo korienky.Toto je zasa pre mna nový pohlad na gulas ,Vdaka KK.
Absolutne suhlasim s Ernestom a nikdy nepochopim ludi, ktori vytycuju hranice v niecom tak kreativnom ako je samotne varenie a s nim spate postupy :) s vetou *prestudujte si ake korenie sa pouziva vo vareni a tymian do gulasu nepatri *ste mi aspon vycarili usmev na tvari ...
Pre pana sefkuchara Marochovica , nehnevajte sa , ale vy mate strasne daleko od varenia , mozna ze ozaj ste specialista na studene jedla / studena priprava ............atd........... zase varene jedla - v tom mate velku medreru , prestudujte si ake korenie sa pouziva pri vareni , majoranka nesmie chybat v gulasi / pridava sa ked je gulas uvareny / tymian do gulasu vobec nepatri ( stacilo ked som precital vas recept na Irsky Steak a teraz na Lovecky kotlikovy gulas )
1x lali