Tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok

Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 13:28
Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom
Foto: helena10

Suroviny

Kuracie mäso:
2 plátky bez kosti
2 ks (bez vňate)
štipka
1,5 PL
Prívarok z bielej tekvice:
1 ks veľká
3 ks (bez vňate)
 (sušený alebo čerstvý)
 (alebo mletá)
 (alebo čerstvý)
 (alebo hovädzí bujón)
 drvené
200 ml (30 %)
 (alebo ocot)
Príloha:
 varené




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie mäso. Osolíme, restujeme za miešania, ochutíme primerane jemným kečupom, sójovou omáčkou, čiernym mletým korením.

  2. 2

    Prívarok z bielej tekvice: Na masle orestujem nakrájanú cibuľku. Vsypem ošúpanú a dužiny zbavenú nahrubo nastrúhanú bielu tekvicu. Tiež trocha orestujem. Potom osolím, okorením, pridám nastrihaný kôpor, drvenú rascu, sušený cesnak. Zalejem hovädzím vývarom a prikryté dusím. Nezabúdame zamiešať.

  3. 3

    Keď je tekvica udusená zahustím drvenými ovsenými vločkami, ktoré som si vopred namočila v málom množstve vody. Miešam, varím. Nakoniec vlejem šľahačkovú smotanu a chvíľu povarím. Dochucujem ešte citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu