Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom
Suroviny
Kuracie mäso: | |
2 plátky bez kosti |
|
2 ks (bez vňate) |
|
štipka |
|
|
|
1,5 PL |
|
|
|
|
|
Prívarok z bielej tekvice: | |
1 ks veľká |
|
|
|
3 ks (bez vňate) |
|
(sušený alebo čerstvý) |
|
(alebo mletá) |
|
(alebo čerstvý) |
|
|
|
|
|
(alebo hovädzí bujón) |
|
drvené |
|
200 ml (30 %) |
|
(alebo ocot) |
|
Príloha: | |
varené |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie mäso. Osolíme, restujeme za miešania, ochutíme primerane jemným kečupom, sójovou omáčkou, čiernym mletým korením.
- 2
Prívarok z bielej tekvice: Na masle orestujem nakrájanú cibuľku. Vsypem ošúpanú a dužiny zbavenú nahrubo nastrúhanú bielu tekvicu. Tiež trocha orestujem. Potom osolím, okorením, pridám nastrihaný kôpor, drvenú rascu, sušený cesnak. Zalejem hovädzím vývarom a prikryté dusím. Nezabúdame zamiešať.
- 3
Keď je tekvica udusená zahustím drvenými ovsenými vločkami, ktoré som si vopred namočila v málom množstve vody. Miešam, varím. Nakoniec vlejem šľahačkovú smotanu a chvíľu povarím. Dochucujem ešte citrónovou šťavou.
Tiež tekvicový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu