Kórejské tofu s jazmínovou ryžou
Hľadáte recept s tofu, ktorý je zdravý, rýchly, plný chuti a zvládnete ho raz-dva aj po dlhom dni? Kórejské tofu s jazmínovou ryžou Zobraziť celý popisHľadáte recept s tofu, ktorý je zdravý, rýchly, plný chuti a zvládnete ho raz-dva aj po dlhom dni? Kórejské tofu s jazmínovou ryžou spĺňa všetko. Omáčka na tofu je jemne pikantná a kyslá - skvelá aj pre
náročnejších papkáčov. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2x180 g |
|
3 strúčiky |
|
20 ml |
|
5 ml |
|
1 ČL |
|
z 1/2 limetky |
|
1-2 PL |
|
2 ČL |
|
Ryža: | |
100 g |
|
250 ml |
|
1/2 ČL |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Jazmínovú ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- 2
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na miernom plameni približne 12 minút. Potom ju odstavíme a necháme ešte 5 minút dôjsť pod pokrievkou.
- 3
Kým sa ryža varí, tofu osušíme a pozdĺžne ho nakrájame na hrubšie plátky.
- 4
V miske zmiešame pretlačený cesnak, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, čili omáčku a vodu.
- 5
Na panvici (ideálne vo woku) rozohrejeme olej a tofu opečieme dozlatista (cca 1 - 2 minúty z oboch strán).
- 6
Keď je tofu opečené, zalejeme ho pripravenou omáčkou, pridáme sezam a po 2 minútach ho otočíme. Restujeme ho ešte 1–2 minúty, aby sa tofu z každej strany obalilo a omáčka zhustla.
- 7
Na záver servírujeme uvarenú ryžu s tofu a posypeme nasekanou jarnou cibuľkou alebo koriandrom, prípadne polejeme extra čili omáčkou.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu