Kórejské tofu s jazmínovou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 15:00. Komerčný recept.
Kórejské tofu s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos

Hľadáte recept s tofu, ktorý je zdravý, rýchly, plný chuti a zvládnete ho raz-dva aj po dlhom dni? Kórejské tofu s jazmínovou ryžou Zobraziť celý popisHľadáte recept s tofu, ktorý je zdravý, rýchly, plný chuti a zvládnete ho raz-dva aj po dlhom dni? Kórejské tofu s jazmínovou ryžou spĺňa všetko. Omáčka na tofu je jemne pikantná a kyslá - skvelá aj pre náročnejších papkáčov. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2x180 g
3 strúčiky
20 ml
5 ml
1 ČL
z 1/2 limetky
1-2 PL
2 ČL
Ryža:
100 g
250 ml
1/2 ČL
Na ozdobenie:
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Jazmínovú ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.

  2. 2

    Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na miernom plameni približne 12 minút. Potom ju odstavíme a necháme ešte 5 minút dôjsť pod pokrievkou.

  3. 3

    Kým sa ryža varí, tofu osušíme a pozdĺžne ho nakrájame na hrubšie plátky.

  4. 4

    V miske zmiešame pretlačený cesnak, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, čili omáčku a vodu.

  5. 5

    Na panvici (ideálne vo woku) rozohrejeme olej a tofu opečieme dozlatista (cca 1 - 2 minúty z oboch strán).

  6. 6

    Keď je tofu opečené, zalejeme ho pripravenou omáčkou, pridáme sezam a po 2 minútach ho otočíme. Restujeme ho ešte 1–2 minúty, aby sa tofu z každej strany obalilo a omáčka zhustla.

  7. 7

    Na záver servírujeme uvarenú ryžu s tofu a posypeme nasekanou jarnou cibuľkou alebo koriandrom, prípadne polejeme extra čili omáčkou.

Diskusia k receptu