Domáce nátierky

Marek Petráň
chef de cuisine, Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra, 19. novembra 2009
Domáce nátierky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

Bryndzová nátierka:
250 g
50 g
1 zväzok
Tvarohová nátierka:
250 g
2 strúčiky
1/2 ČL
1/2 ČL
Oškvarková nátierka:
200 g
1 PL
1 ks
1/2 ks
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú jarnú cibuľku.

  2. 2

    Tvarohová nátierka: Tvaroh vymiešame so soľou, čiernym korením a cesnakom.

  3. 3

    Oškvarková nátierka: Oškvarky pomelieme a vymiešame s masťou, troškou masla, soľou, čiernym korením, najemno nasekanou cibuľkou a nastrúhanou kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

richterka
presne takýto recept som hľadala na oškvarkovú nátierku, nie na sterilizovanie ale priamo natierať na chlieb. ani v jednej kuchárskej knihe som sa o žiadnej oškvarkovej nátierke nič nedočítala. oškvarky mám namleté, idem na to. dakujem.
astheart
Já do bryndzové přidávám cibuli v zimě, ne zelenou. Na jaře se těším, kdy už vyroste pažitka, a pak ji přidávám do pomazánky, až se mi zelená!!! lol
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
ja do oškvarkovej davam aj prelisovany cesnek
duschko
Oskvarkovu natierku som robil taku istu. Od urciteho casu som si ju zjednodusil a teraz ju robim tak, ze skvarky pomeliem, vymiesam a ked ta masa trosku zosvetlie, pridam za lyzicu horcice, MCK, a sol. Znova premiesam a je hotova. Takto vydrzi v ladnicke aj niekolko dni. K tomu potom si dam cibulu nakrajanu na kolieska, alebo kyslu uhorku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia