Domáce nátierky
Marek Petráň
chef de cuisine, Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra, 19. novembra 2009
chef de cuisine, Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra, 19. novembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
Suroviny
Bryndzová nátierka: | |
250 g |
|
50 g |
|
1 zväzok |
|
|
|
|
|
Tvarohová nátierka: | |
250 g |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Oškvarková nátierka: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú jarnú cibuľku.
- 2
Tvarohová nátierka: Tvaroh vymiešame so soľou, čiernym korením a cesnakom.
- 3
Oškvarková nátierka: Oškvarky pomelieme a vymiešame s masťou, troškou masla, soľou, čiernym korením, najemno nasekanou cibuľkou a nastrúhanou kyslou uhorkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu