Domáca vanilková zmrzlina

gourmetka - bez fotkygourmetka, 21. novembra 2009
Domáca vanilková zmrzlina
Foto: gourmetka

Tento recept sa určite oplatí vyskúšať. Odporúčam ho najmä fanúšikom tzv. "ruskej zmrzliny". Je nenáročný, rýchly a výsledok úžasný. Navyše zmrzlinu si môžete Zobraziť celý popisTento recept sa určite oplatí vyskúšať. Odporúčam ho najmä fanúšikom tzv. "ruskej zmrzliny". Je nenáročný, rýchly a výsledok úžasný. Navyše zmrzlinu si môžete pripraviť v rôznych príchutiach. Do zmesi sa dá primiešať napríklad kakao, strúhaná čokoláda, mixované jahody, oriešky atd. Moja najobľúbenejšia variácia je poriadny kopček vanilkovej na horúcich malinách a navrch čokoládový toping. Mňam.

10 minút
príprava
4-6 hod minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
60 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielky od žĺtkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom do peny. Smotanu vyšľaháme.

  2. 2

    Do žĺtkovej peny zľahka vmiešame najprv sneh z bielkov a potom aj ušľahanú smotanu.

  3. 3

    Pripravenú zmes dáme zamraziť a počas prvých dvoch hodín vždy po cca 25 minútach jemne premiešame. Za 4-6 hodín máme zmrzlinu hotovú. Pred podávaním ju odporúčam nechať pár minút "popustiť" pri izbovej teplote, aby sa nám lepšie servírovala. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

nyja
vyskúšam :)) a potom napíšem .
prezyvka
Elka: ja tiez robim takto zmrzlinu, ale ju davam medzi oblatky .Oblatku dam na alobal potom vylejem na nu zmes a dam navrch druhu oblatku zabalim do alobalu a jemne ju niecim pritlacim. Dam zamrznut. Obycajne to dam z vecera do rana. Vyzera ako ruska zmrzlina. Som slovenka zijuca v Kanade.
sovka62
Ja ju tiež robievam, ale priznám sa, že dávam oveľa viac cukru. Okrem vanilkového pridám aj 200 ml jemného kryštálového cukru a ten zašľahám do bielkov. Zmrzlina je naozaj vynikajúca, a ani sa neobťažujem ju premiešavať. Večer ju hodím do mrazničky a ráno je hotová. Tuším ju musím ísť spraviť, zbiehajú sa mi sliny.
zuzda
Idem skusit vizera famozzne
Mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia