Foto: gourmetka
Tento recept sa určite oplatí vyskúšať. Odporúčam ho najmä fanúšikom tzv. "ruskej zmrzliny". Je nenáročný, rýchly a výsledok úžasný. Navyše zmrzlinu si môžete Zobraziť celý popisTento recept sa určite oplatí vyskúšať. Odporúčam ho najmä fanúšikom tzv. "ruskej zmrzliny". Je nenáročný, rýchly a výsledok úžasný. Navyše zmrzlinu si môžete pripraviť v rôznych príchutiach. Do zmesi sa dá primiešať napríklad kakao, strúhaná čokoláda, mixované jahody, oriešky atd. Moja najobľúbenejšia variácia je poriadny kopček vanilkovej na horúcich malinách a navrch čokoládový toping. Mňam.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Oddelíme si bielky od žĺtkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom do peny. Smotanu vyšľaháme.
- 2
Do žĺtkovej peny zľahka vmiešame najprv sneh z bielkov a potom aj ušľahanú smotanu.
- 3
Pripravenú zmes dáme zamraziť a počas prvých dvoch hodín vždy po cca 25 minútach jemne premiešame. Za 4-6 hodín máme zmrzlinu hotovú. Pred podávaním ju odporúčam nechať pár minút "popustiť" pri izbovej teplote, aby sa nám lepšie servírovala. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mnam