Verím, že mnohí z Vás máte rôzne triky, ako čo najlepšie využiť všetko v kuchyni. Prosím, podeľte sa o Vaše nápady - ale len tie, ktoré máte naozaj odskúšané.
@zareagujVerím, že mnohí z Vás máte rôzne triky, ako čo najlepšie využiť všetko v kuchyni. Prosím, podeľte sa o Vaše nápady - ale len tie, ktoré máte naozaj odskúšané.
@zareaguj
Dnes som varila zeleninovú s prevahou brokolice polievku a zvlášt' aj zemiaky. Voda z nich tiež pristála v polievke.
Ak zostane kyslá kapusta a masa niet, zriedim vodou, pridám zemiak, nejakú údeninu, dochutím a je hotovo. Podobne šošovica, hrach, (kaše). Ostanú uvarené zemiaky? pokrájam na menšie kúsky, pridám cibulu, kys. uhorku(niekedy i s nálevom) korenie,olej sol,cukor,ocot, a už len pochutnávam. Zemiakové knedle so sladkou alebo masovou plnkou. Na čo je práve chut'. Je toho vel'a ,čo možeš vytvorit'. A hlavne ak máš dost' strávnikov a varíš denne.
Alebo na výpeku opražím hladkú múku, zalejem vodou, uvarím kašičku a takisto zamrazím.
Karfiólové alebo kalerábové listy, keď nie sú veľmi zvädnuté, nakrájam na tenké prúžky a pridám do zeleninovej polievky. Ak je karfiólových listov viac, upravím ich podobne ako kel.