Výdatná rascová polievka
Jednoduché a rýchle varenie v lete...
Suroviny
|
|
1 KL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1/3 ks |
|
1/4 ks |
|
1/6 ks čerstvá |
|
1 - 2 PL |
|
5 ks čerstvé |
|
1 ks väčšie |
|
(domáci vývar) |
|
|
|
domáca |
|
|
Postup
-
1
Na malom množstve oleja opražím celú rascu a ovsené vločky. Pridám maslo a na kocky narezanú zeleninu. Restujem. Keď mrkva pustí šťavu, zalejem vodou a nechám variť za občasného miešania. Dochutím soľou, domácou vegetou, dám ešte rascu mletú. Mleté čierne korenie nedávam, lebo paprika bola štipľavá...
- 2
Keď je zelenina polomäkká, pridám očistené narezané čerstvé májovky a na miernom ohni varím, kým nie je zelenina mäkká. Potom vlejem rozmiešané vajce a nechám uvariť. Polievku posypem nastrihanou petržlenovou vňaťou.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu