Portugalské carpaccio z rybieho filé

zemo - fotkazemo, 20. novembra 2009
Portugalské carpaccio z rybieho filé
Foto: zemo

Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe, ste na veľkom omyle. V Portugalsku sa tiež Zobraziť celý popisAk si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe, ste na veľkom omyle. V Portugalsku sa tiež darí podobným chutiam. Vyskúšal som carpaccio z rybieho filé a ono to bol mňam!

30 minút
príprava

Suroviny

350 g
1/2 ks
1/2 ks
1 ks
2 - 3 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Carpaccio, len tak na vysvetlenie, sa robí skoro zo všetkého. Od cukiny cez hovädziu surovú šunku až po krokodíla. Ten zákerný vodný dravec je skôr špecialita v Angole a Mozambiku. My zostaneme predsa len verní rybiemu filé, ktoré dostanete skôr v supermarkete ako krokodíla.

  2. 2

    Šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky, ktoré usušíme. Papriky - polovica z každej farby, ale nič sa nestane, ak budete mať iba jednu farbu, je to skôr na vizuálny efekt, aby oči lepšie jedli - nakrájame na malé kocky, prípadne obdĺžniky.

  3. 3

    Filé umyjeme a osušíme v papierovom obrúsku. Ostrým nožom filé nakrájame na veľmi tenké plátky, rozložíme na tanieri a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obložíme hlávkovým šalátom a nakrájanými paprikami.

  4. 4

    Kôpor, ak máme čerstvý, bez stoniek najemno posekáme a zmiešame s olivovým olejom. Podľa chuti osolíme, okoreníme a rozotrieme na pripravené plátky filé.

  5. 5

    Labužníci môžu tresku nahradiť čerstvým lososom. Tiež môžete ku kôpru pridať na ozdobenie mladú cibuľku, pokrájané feferónky, malé paradajky a podobne. Malo by to hrať rôznymi farbami. Návrh od fajnšmekra - rybie carpaccio sa dávame pred podávaním upokojiť sa na chvíľu do chladničky.

Diskusia k receptu

huck
zbožnujem rybie carpaccio od malej sardely do losososa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia