Šampiňónová polievka
Šampiňónová polievka

Šampiňónový guláš fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 10:25
Šampiňónový guláš (fotorecept)
Foto: tejaja

Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak vyskúšať guláš?

3
porcie
10 minút
príprava
22 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks veľká
1 KL
2 KL
1/2 KL
2 strúčiky
2 PL
2 zarovnané PL
1 stonka




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.

    Šampiňónový guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vložíme narezané šampiňóny a za stáleho miešania 2 minúty restujeme.

    Šampiňónový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme rascu, obe papriky, pretlak, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Premiešame.

    Šampiňónový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme cca 750 ml vody a spolu s vetvičkou rozmarínu zakryté dusíme 10 minút.

    Šampiňónový guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V 1 dl vody rozmiešame múku, pridáme ku gulášu a necháme na slabom plameni pomaly ešte 10 minút povariť.

    Šampiňónový guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu