Ovocný nákyp
Ovocný nákyp

Čerešňový nákyp fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 12:16
Čerešňový nákyp (fotorecept)
Foto: tejaja

Čerešne sú jedným z prvých druhov ovocia u nás. Sú vhodné nielen na koláče, ale aj na jedlá, ako je nákyp.

4-6
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
8 PL
3 ks
6 PL
250 ml
200 g mleté




Postup

  1. 1

    Cukor, 1 vajce a 2 žĺtky vyšľaháme do peny.

    Čerešňový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vmiešame múku s mliekom. Nakoniec jemne vmiešame sneh z 2 bielkov.

    Čerešňový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pekáč vymastíme a po celej ploche urovnáme mleté orechy.

    Čerešňový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na orechy rozložíme vykôstkované čerešne.

    Čerešňový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme cestom. Pečieme na 180 °C asi 40 minút.

    Čerešňový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu