Foto: starka
Ľahká a rýchla polievka väčšinou z mrazeného hrášku
5-6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do vody dáme variť hrášok a bujónové kocky ( mojím favoritom je slepačí ). Keď je hrášok mäkký doplníme vodu do 2 l a do vriaceho hádžeme kúsky krupicovej hmoty malou lyžičkou. Prevaríme 2-3 minútky a hotovo.
- 2
Krupicová hmota : Do misky rozklepneme 1 vajíčko, pridáme lyžičku masla alebo masti a opatrne pridávame za stáleho miešania krupicu do dosiahnutia konzistencie asi ako krupicová kaša. Osolíme, pridáme vňaťku a štipku prášku do pečiva - aby boli nadýchané.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu