Hrášková polievka s krupicovými haluškami

starka - bez fotkystarka, 22. novembra 2009
Hrášková polievka s krupicovými haluškami
Foto: starka

Ľahká a rýchla polievka väčšinou z mrazeného hrášku

5-6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

150 g
3 ks
3 lyžice
1 ks
1 lyžička
1 štipka
1 lyžica
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do vody dáme variť hrášok a bujónové kocky ( mojím favoritom je slepačí ). Keď je hrášok mäkký doplníme vodu do 2 l a do vriaceho hádžeme kúsky krupicovej hmoty malou lyžičkou. Prevaríme 2-3 minútky a hotovo.

  2. 2

    Krupicová hmota : Do misky rozklepneme 1 vajíčko, pridáme lyžičku masla alebo masti a opatrne pridávame za stáleho miešania krupicu do dosiahnutia konzistencie asi ako krupicová kaša. Osolíme, pridáme vňaťku a štipku prášku do pečiva - aby boli nadýchané.

Diskusia k receptu

nyja
Aj mojím favoritom je slepačí bujón :)) Dobrá polievočka, vyzerá chutne.
58vlasta
Mám rada takéto ľahké polievky. Tiež najradšej používam slepačí bujón, hlavne odvtedy, ako bola rozšírená choroba šialených kráv..Niekedy namiesto halušiek/varím také isté/,dávam za 1-2 hrste ovsených vločiek, stačí minútku povariť. Ale tiež bola kuracia chrípka, tak si človek nenavyberá a zase je prasacia chrípka...???lol...
klotka
odporúčam pridať na kolieska pokrájanú mrkvu, je veľmi pekná na vzhľad, vyzerá veľmi efektne.
fcielka
polievka je vyborna....a dala som na radu klotka....s mrkvou to vyzeralo naozaj dobre :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia