Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
Postup
-
1
Na oleji orestujem rascu a narezanú cibuľu nechám zosklovatieť, pridám kocky mrkvy a restujem ďalej. Keď mrkva povolí svoju šťavu nasypem zemiaky – plátky polmesiace a tiež orestujem .
- 2
Všetko poprášim hladkou múkou, opečiem trocha, nasypem mletú červenú papriku, premiešam a hneď zalejem gulášovým bujónom, ktorý som vopred rozmiešala v horúcej vode. Doplním vodou. Osolím, okorením, pridám kocky čerstvej papriky, narezanú klobásu a nechám variť za občasného premiešania.
- 3
Uvarený nakrájaný párok (od raňajok) dám do polievky až keď sú zemiaky a mrkva mäkké. Záverom nasleduje pridanie majoránky a definitívne dochutenie polievky.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu