Varenie

Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025

haji - bez fotkyhaji, včera 05:00

Začínáme další měsíc naší oblíbené diskusie o tom, co dnes vaříme, pečeme, zavařujeme, ochutnáváme a jak se máme, co je nového a nebo případně starého. Komenty jdou za sebou tak, jak jde čas a nám se daří někdy více, jindy méně nejen v kuchyni.
Rozjíždí se sezona jahod, třešní, nové zeleniny a vůbec dobrot, které nám dává Matka Země. Pojďme a sdílejme, s fotografiemi nebo bez nich. Máme také jenom příznivce - čtenáře, kteří nepřispívají, vítejte všichni, přátelé!

@zareaguj

Diskusia k téme

haji
Jdu se přesunout do kuchyně Polévku fazolovou mám. Dnes bude k obědu zapečená brokolice. Brokolice, brambory, jarní cibulka, buřt, červená paprika, sýr, zalito smetanou na vaření možná s rozkvedlaným vejcem - se teprve rozhodnu. Nic z toho nebudu předvařovat, nakrájím a šup na pekáček do trouby. Nebudu se s tím crcat.
Odpoledne přijde kamarádka, dáme kafíčko a nabarví mi vlasy. Budeme mít fajn neděli.
haji
Nakonec jsem zapékala bez zálivky s vajíčky. Stačila trocha mléka pro zapečení a nahoru sýr. Pekla jsem raději déle, pod alobalem ze začátku, příště už ne. Nevadí, šetřím zuby. Počítám, že mám oběd nejméně na tři další dny.
haji
@afataga (1.6.2025 14:13)
Mně by moc chutnalo, hovězí na houbách miluju a ještě se smetanou hmm Skvělé chutné foto!
haji
@mijaita (1.6.2025 16:00)
Ty jsi provokatérka, Miško! Hnědé, placaté jahody na listech salátu tu ještě nebyly! Utěšené a chutné foto!
haji
@zolik (1.6.2025 16:08)
Pěkná a chutná kombinace kuřecího maska, žampionů, hrášku a tekvicových nočků. Foto plné jemných chutí!
haji
@stefanm (1.6.2025 18:14)
Čistá jahodová provokace, poháry snů! Dala bych si hned a s radostí, jahody se šlehačkou nemají chybu.
atina1947
Nedivim se ze mate radi halusky a segedin, jsou to i nase oblibene jidla, jen manzel kdyz jedl prvne halusky s bryndzou tak si je osladil u udivu cele moji rodiny, tomu se dnes oba smejeme jeste po 59 letech ale uz je nesladi a chce talir nalozeny do vrchu.
1x janger
janger
U nas bol dnes taky den idealny na susenie pradla vonku :-). Nebolo velmi teplo, ale slnecno a fukal dobry vetrik. Pradlo dobre prefukalo, krasne voni vzduchom :-). A dalsia vyhoda, netreba susit v susicke ;-).
Muz doniesol vybornu ceresnovu zmrzlinu. Isiel na bicykli a ako prekvapenie zobral termosku a z nedalekej "zmrzlinovej farmy" mi doniesol na pomaskrtenie zmrzlinku, :-)). Fakt bola velmi dobra.
Pekny jun vsetkym!