Začínáme další měsíc naší oblíbené diskusie o tom, co dnes vaříme, pečeme, zavařujeme, ochutnáváme a jak se máme, co je nového a nebo případně starého. Komenty jdou za sebou tak, jak jde čas a nám se daří někdy více, jindy méně nejen v kuchyni.
Rozjíždí se sezona jahod, třešní, nové zeleniny a vůbec dobrot, které nám dává Matka Země. Pojďme a sdílejme, s fotografiemi nebo bez nich. Máme také jenom příznivce - čtenáře, kteří nepřispívají, vítejte všichni, přátelé!
Odpoledne přijde kamarádka, dáme kafíčko a nabarví mi vlasy. Budeme mít fajn neděli.
Nech máme fajn nedeľu všetci ! :)
Díky za přání, jsi milá!
Prajem pekné nedeľné poobedie 😊
Omáčka vyzerá fantasticky!
Mně by moc chutnalo, hovězí na houbách miluju a ještě se smetanou hmm Skvělé chutné foto!
Ty jsi provokatérka, Miško! Hnědé, placaté jahody na listech salátu tu ještě nebyly! Utěšené a chutné foto!
Pěkná a chutná kombinace kuřecího maska, žampionů, hrášku a tekvicových nočků. Foto plné jemných chutí!
Čistá jahodová provokace, poháry snů! Dala bych si hned a s radostí, jahody se šlehačkou nemají chybu.
Provokácia!
Je to obľúbené jedlo všetkých :-)
Podľa:
varecha.pravda.sk/recepty/cestoviny-ako-ich-robi-babicka-...
varecha.pravda.sk/recepty/tortilla-de-patatas-zemiakova-p...
Víkendový humbuk skončil, mesto stíchlo. Dúfam, že ste si všetci oddýchli a nabrali sily do nového týždňa :-)
Bývam vo Vilanova i la Geltru, kúsok južne od Barcelony.
Tu je link na trochu info o meste kde bývam a domácich jedlách.
varecha.pravda.sk/magazin/predstavujeme-varechacov-kto-sa...
@laylastastykitchen , užite si Floridu. Ešte som tam nebola ale viem si predstaviť, že je tam super. :-)
Muz doniesol vybornu ceresnovu zmrzlinu. Isiel na bicykli a ako prekvapenie zobral termosku a z nedalekej "zmrzlinovej farmy" mi doniesol na pomaskrtenie zmrzlinku, :-)). Fakt bola velmi dobra.
Pekny jun vsetkym!
youtu.be/eIDP-z8RH0A?si=mTnzqSRazpVAG_ns...
...niekto si suši voňavé prádlo na dvore a my sme museli zapaľovať "hromničku" v okne aby na nás stromy nepopadali 🙂🖐️
Ja taketo pocasie strasne nemam rada, byva to tu dost casto. Vzdy mam strach a taky akysi nepokoj v sebe. Len nech sa vam tam nikomu nic zle nestane 🙏.
Ty jsi perla, listy salátu nezbyly?! Řízečky jsou vždycky lepší, to chápu. A s okurčičkami, jasná jsi!
Moc děkujeme za místopis, dobroty a odkazy, jsi šikulka! Beru těstoviny s maskem a sýrem, dlouho jsem takové nedělala, díky za inspiraci!
Nejspíš ano, síly jsme nabrali a těšíme se na další víkend, hlavně ti, kteří jsou začleněni do pracovního procesu!
Přeji všem úspěšný nejen pracovní týden!
Děkuji za milé a humorné sdílení! Letí pozdravení i k vám!
Jasné, že se podařilo. Kamarádka je šikovná, daly jsme řeč, kafíčko i barvu.
Letí pozdravení!
Tyjo, muž je hlavička, termosku si vzal sám a že jako překvapení? Má můj hluboký obdiv! Čerešňovú zmrzlinu bych si také dala!
Mám ráda sušení prádla venku, prádlo je vždy voňavoučké a hebké i bez Azuritu.
Děíky za přání, tobě také krásný Jún, aj celej rodině!
Tak to byla sila! Ufky U nás také pozdě odpoledne přiletělo pár bouřek, ale jenom ocásky, my jsme to dali bez ztráty kytičky! Také nemusím činu, blesky, hromy a vichřici, natož kroupy. Jenže toho teď nejspíš bude dostatek.
Klidný nový týden přeji!
Mějte všichni fajn nový týden!
Tu ja moc rada, ucila nas ji delat ucitelnica spanelstiny! Kdyz jsme si ji chtely nedavno dat s kamoskou v Barcelone, akorat došla. Tak priste, autentickou!
Ale kdyz ji vidim, asi urcite na ni mam chut a udelam ji.
Máv :-)
@haj í tak vidíš, že lupení zbylo :-)
Tak ti posielam aspom virtuálnu ….
Alebo sa tomu hovorí "vermut" . Pred nedeľným obedom, po prechádzke, s vermutom alebo colou, chipsy, olivy ….
Knedlíčky sú podľa @klukodvody v jeho recepte “Sýta polévka se slaninovými knedlíčky”. Sú výborné, vrele odporúčam.
Majte pekný deň.
Výborné! Vrele odporúčam.
Kdyz doporučuješ, ráda uvařím! Jen špargl to asi nebude. Na knedličky se těším. A máš mooooc hezkou fotku toho šparglu :-)
Vidím, neskutečně barevné foto a plné chutí! Díky za sdílení!
Díky za odkaz na kuřecí dobrotu! Letí pozdravení!
Děkujeme za chutné fotečky a inspiraci, špargla vypadá prudce jedle a polévka s knedlíčky přímo prudce žravě! Jedeš jako pila, ale to ty umíš! Letí pozdraveníčko!
Ten je!
Díky za "kulturní vložku", aperitivo bych s radostí vyzkoušela, zajímavý začátek volného dne!
...dúfam, že bude aj celý deň...to prajem aj vám!!🖐️🙂
Docela časné kafíčko v kavárně se hodí. Díky za přání!
U nás včera večer bouřka, naštěstí docela krátká a milostivá. Teď prší, zahradnický. Někde kolem 17°C a odpoledne už by měl Oskar úřadovat.
Musím do terénu. Už mám v sobě druhé kafe. Tak snad bude den krajší 2x.
Zdravím a přeju fajn úterý!
...a Zemiaky na kyslo s hrsťou čerstvého kôpru, pikantná klobása, chlieb a pivo
...zase sa zmráka a veru už netúžime po tom čo sa tu, v blízkom okolí, dialo včera podvečer!!!
Polévka i brambory na kyselo s klobásou ti fajnově vyšly.
Počasí je teď zvláštní a bouřky neskutečné. Věřím, že se vám to dnes a v budoucnu vyhne. Tuším to bude toto léto náročné. Podivné teplotní rozdíly moji maličkost udivují a co teprve Matka Země...
Než jsem vyrazila po poledni do ulic, bylo chladněji, sousedka se dokonce vracela pro bundu. Já vyrazila a už u domu jsem větrovku dávala do batohu. Sice máme jen 21°C, Oskar se snaží, ale máme 86% vlhkost, je dusno a lepkavo. Bouřky máme predikované.
Pirohy (zemiakové, tvarohové)
... prídu vnučky, zase budem "hviezda"🙂
P.S. ...bolia ma ruky, nohy, kríže, celé telo...ale ten pocit!!
Ja si tak makla s rizkama, a pak jeste to nadobi!? A ta linka? :-) Ale take jsem byla velebena, protoze tak dobre neumi nikdo, ty mam prý bezkonkurecni, křupavé, nadýchané. Ano, maji pravdu, také si je chválím :-)
Pirohy milujeme, ale delam nudlove testo dovnitr davam povidla a tvaroh, jen je nedelam casto protoze 70 pirohu se ztrati nez skonci obed, neda se odolat a cukr leti nahoru.
Krasnaaaaaa, musim se nekdy pochlapit! :-)
Ja neviem, aky je rozdiel perky - pirohy? Alebo je to to iste? Ci perky su len sladke? Kazdy recept je iny, jeden s hrubou mukou, iny s polohrubou, hladkou, so zemiakoveho cesta....Chcem v blizkej dobe spravit, ale.....ktore?....
Veru tak treba, každý deň môže byť príjemný :-) a také capučínko hneď zrána je na najlepšej ceste spríjemniť celý deň.
Jejdanečky, to vyzerá veľmi chutne.
varecha.pravda.sk/recepty/ranajky-bacikova-podrazka-fotor...
Všetkým nám to chutí, je to jednoduché, rýchle, dobré a lacné :-)))
Odporúčam.
Len som tam prihodila mrkvu a hrášok a do 15min bol obed na stole.
Zajtra bude ešte kuracie karí s ryžou a ak bude trochu viac času, možno upečiem nejaký jednoduchý a rýchly koláč : bublaninu, bábovku … alebo niečo podobné.
Mám veľa marhúľ, cez víkend bude možno kysnutý koláč s marhuľami a mrveničkou - už sa teším.
Dobrú noc prajem.
Oblibeny hrníček se slepickou který opatruju mám ze stanku na Liptove. Nahore nad kaďou.
Tak tieto raňajky ti závidím. A to pivo pod lipou ešte viac :-))
Máš pravdu : je to blaho…
Nech sa ti darí celý deň!
Liptovská slepička je rozkošná 😊
Majte pekný deň a dobrú chuť k obedu.
@mijaita
Uži si blažene pivové posedenie pod lipou 😍
... takže dnes:
Grilované kuracie mäso, zemiaky a šampiňóny 😋
Takéto by mi chutilo. Samé dobré suroviny. Máš šikovnú panvicu.
V takove panvici pekla na sološnickych slavnostech brambory pani ve stanku a rikala tomu "krumpole chrápem dole." Zamilovaly jsme se do nich tak hodne, ze jsme si daly nasup, dobre pivo a skamaradily se s celou rodinou! :-) Pridala jsem rc na Varechu. Delavam je, ale jen na panvi. Mohl ale vyniknout mistr @stefan :-)
varecha.pravda.sk/recepty/krumpole-chrapem-dole/75109-rec...
Toto mám veľmi - ale ozaj veľmi - rada. Môžem prísť na večeru? :-)))
My sme mali šalát s opečeným kozím syrom. A niektorí členovia rodiny aj pohárik vína.
Ty olivy nadherne a taaak dobre, pevne, opravdu zavidim! Ale kozi syr ne!
Chleby vajickove @zolik ja take oblibuju, u nas se prodavaji jako smaženka. Ale bejvavalo, ze byly dobre, načechrane to vajicko, ozdobene do vejirku nakrojenou kyselou okurkou, kouskem kapie, krouzky cibule. Soucasny stav se mi ani nechce popisovat. Kdyz si ji delam, miluju trochu celozrnne horcice a jasne krouzky cibule, okurčičku a když mam, tak i kapií. Zase jste me tu namlsaly!!! :-)
Jasne, že môžeš. Prihodíme o dva- tri krajce navyše. Kozí syr mám od mala veľmi rada. Len tak nakrájaný na kocky a trochu posolený. V teplej úprave mi najviac chutí s figami + med a čierne/zelené korenie.
Tiež ste mali peknú večeru.
Aj v Bratislave bejvavalo, keď ešte fungovali bufety a mliečnej bary. Ale to všetko už odvial čas. Vo väčšine sú šiki-miki kaviarne, mekáče a pod.
Ako bolo na pive? Že se ptám, určite bolo blaho pod lipou.
Klobouček, co by jeden pro vnučky neudělal?! Pirohy jako malované a ještě je jich kopa. Jsi velmi šikovný a milující dědko!
Umíš si poradit, někdy člověk honí čas v kuchyni. A díky za Báčikovu podrážku, také ji někdy dělám, ale název jsem neznala, dobře, že jsi vložila odkaz.
Polévka i snídaně se ti povedly, obdivuji moc hezký hrnek se slepičkou!
Dobře jsi navařila i vyfotila, mně by chutnalo!
Je to určitě i tím, že se navzájem s elektrickou pánví máte rádi. Není nad spolupráci. Krásně upečené brambory i masko!
Moc hezký koment a recept s rodokmenem. Jsi ty holka komunikativní, rodina po světě kam se podíváš!
Krásná práce, foto jako ze žurnálu. Miluju chleby ve vajíčku! I jejich charakteristickou vůni, která dlouho zůstává v kuchyni!
Jo a ještě mám otázku, fialové kopky jsou cibule nebo kapusta?
Hezky, opečený kozí sýr jsem ještě nikdy neměla, zatím vždy jen po studenu, a to je nejspíš škoda. Kouzelné foto, plné chutí!
Také mě zajímá to pivo pod lípou, byla jsi? A nebo vám do toho šplouchlo?
U nás pár ocásků bouřek bylo v podvečer a večer, ale nemáme na Zlín a okolí, tam čina - vichr, déšť, kroupy jako pětikačky. Mají po úrodě i škody na autech apod. My se asi dobře modlíme.
Nastrúhané redkovky
Samozrejme malo byť “mliečne bary”.
Autokorektúra si na mojom počítači žije vlastným životom. V slovenčine.
V nemčine, ani angličtine mi túto nepríjemnosť nespôsobuje. Našťastie 😊
Dík za úžasný rodinný dárek neb manželka si ráda dělá topinky s česnekem nebo sázená vejce. Takže to dostane naservírované v kompletu ke sváteční snídani
(do postele už ne😉) a já si k tomu přidám ty anglické baked beans. Ten polníčkový salát by se mi k tomu moc líbil, ale když není v lednici, po ránu jej nakupovat nepůjdu.
Pivo pod lipou presunuto pod destnik, bohuzel. Ale i tak bylo vytunene skvelou zabavou a pivo mi chutnalo. Příště snad u vody, nebo u grilu, nebo kdekoliv :-)
Teda, ty bych neodhalila, jsou krásně tajemné!
Hezky!
www.zoo-hodonin.cz/o-zoo/historie/...
Přeji všem krásný den, plný lásky, radosti a pohody, pokud možno bez bouřek, krup a podobných jevů. Mějte také fajn víkend, přátelé!!
Dnes som nevaril, mal som iné aktivity, hlavne styk s bankou...tak som len dojedali "zbytky" a urobil som pre vás "paparazzi“ foto obedu manželky ktorá zahájil diétu!!
... či už ste v záhrade, shoppujete, na pive alebo v ZOO, prajem pekné chvíle 🙂
To bys mi mohl uvarit taky :-) A nemusim kvuli tomu drzet dietu, ze ne? :-)
...si otvor!...a váž si to!... je to posledný náš tuniak a tento sa ťažko zhaňa 🙂
Takovou dietu beru, líbí se mi nejen tuňák, ale i krásný listový salát - maličké žluté prostřední listy jsou nejlepší! Chutné foto, tvoje paní se má moc dobře.
A díky za fotečku konzervy s tuňákem, vypadá moc dobře, tuším je to Portugalský výrobek a mně by se hodil do zásob.
Cena třešní je pěkná, ještě počkáme. Mně kamarádka přinesla ve středu sáček třešní z jejího stromu, vyšlo mi to na dvakrát. Byly výborné!
Dnes v ZOO bylo hezky, zvířátka fajn, dětí jako much, počasí hezké, teplé, cestou zpět jsme si dali v restauraci oběd: penne s vepřovým na slanině. Příjemná a chutná hotovka. To se také musí umět. Studená kofola mi sedla. Nepiji ji často, ale dnes byla fajn.
Zítra musím na nákup. Doma není ani odrobinka.
No to je nápad všech nápadů. V lednici mi straší svazek ředkviček a nikdo je nepapá. Bude polévečka ředkvičková, růžová hmmm Díky za inspiraci. Vidím, že jsi ve svém živlu, neboli ponořená v literatuře. Si ji šetři, znáš se, přečteš jedním dechem a nebudeš mít do čeho píchnout....! Letí pozdraveníčko!!
Ahojík, milá Kuku! Ano, žije to tu a rychle běží. Před chvílí jsem napsala velký koment ke tvým lívanečkům, tvarohovo jahodovém koláči a neodeslalo mi, sekl se mi internet i Varecha. Neva, lívanečky s vločkami bych si dala líbit a koláč také. Máš tu na něj recept, nebo jsi improvizovala? Mně by moc chutnal.
Salát bych si s radostí dala, suroviny vypadají svěže a spolu musí být velmi jemné chuti. Čučoriedky, mango a meloun - hezky vychlazené by mi hodně sedly! Tuším balím kufry a jedu k vám!
Hezký víkend přeji tobě i celé rodině!
Děkuji za odpověď - koláč i pozvání a přání, jsi milá! Já se ani doma nenudím. Nuda je pro mě neznámá veličina.
Ale ty mas tych peknych hrncekov, misticiek....vela :-)
U nas sa uplne ochladilo uz par dni, stale aj prehanky, takze nic moc.
Vsetkym pekny vikend, tu o jeden den dlhsi.
varecha.pravda.sk/recepty/rozky-bez-kysnutia-fotorecept/6...
Muku som zmiesala hladku a celozrnnu.
Nepoucila som sa v komentaroch, nedala som ten spoj dolu, tak sa mi trosku pri peceni otvorili.
Kdyz oni ke mne chteji, už se mezi nimi rozkriklo, ze je mam rada :-)
Mraznicka preplnena, uz ani neviem, co tam mam. Budem musiet porobit poriadky ;-). Skoro ma natiahlo pri hladani klobas...
Tak sa poucte, maslo nikdy neodkryte! 🙃
... obložené chlebíčky, fenomén socializmu, a horúci čaj, ako ináč, do postele...a svet je krajší 😋🙂
Nejs=íš už máš po snídani, tak přeji dobrou chuť k obědu v terénu! Užij si klidný, pohodový den, svoboda je opojná veličina!
Piatkové rána trávime, pokiaľ to je možné, spolu so švagrovcami (manželka má ešte dve sestri a žijeme v jednom meste) o siedmej ráno v kaviarničke a informujeme sa aký sme mali týždeň a aký týždeň nás čaká.
Moja pani išla už o šiestej na trh a robila nákup mamke (92) tak ja som si na siedmu objednal Bolt taxi...a päť minút pred siedmou mi prišla správa:..."budem desať minút meškať, som v zápche, prepáčte"!). Počkal som a keď som vystupoval a platil účtoval mi o 0,50€ menej a ospravedlnil sa! (...a potom mi ešte prišla omluvna SMS)
Po káve sme sa s manželkou odviezli do nákupného strediska v centre mesta kde sa nachádza banka a keď som vybavil svoje záležitosti a mal pridať elektronický popis tak to zariadenie im v celej banke nefungovalo. Manželka musela odísť, je na PN-ke a teraz chodia často kontroly na dodržiavanie času "vychádzok", jej končí o 10:00.
Kým system spojazdnili zašiel som do Mc'Donald a kúpil si McMuffin s vajičkom a McFizze Ružový grep. Keď som išiel k pultik pochutiť si drgla do mňa slečna upratovačka a par kvapiek limonády mi vytieklo z plastového pohára. Ani som nestihol dojesť a bola pri mne a podala mi nejaký keksik a povedala:..."izvinite pažalsta"! (alebo tak nejak)
Vrátil som sa do banky doriešil potrebné a slečna, ktorej som pochválil, že má pekné nechty, má odprevadila až k východu, ešte raz sa ospravedlnila a dala mi kartičku s ktorou, keď prídem do ich pobočky nemusím čakať na poradie a uvadzač ma prednostne uvedie k voľnému pracovníkovi!!
Ale to nieje všetko.
Autobusová zastávka je hneď oproti nákupnému centru. Sadol som si na lavičku a čakal na trolejbus a s úsmevom pozoroval prechádzajúce slečny, ktoré sa "vylúpil" z kabátov a vetroviek a mesto sa mi odrazu zdalo krajšie. Až kým ku mne neprišla jedna z nich a informovala ma, že z tejto zastavky od deviatej MHD nepremáva, lebo centrum mesta je kôli jarmoku uzavreté a musím prejsť peši na inú zastávku. Na inú zastávku to bolo viac ako 500 metrov. Tam som konečne nastúpil do trolejbusu, sadol si a žasol nad oznamom z jeho rozhlasu:..."nasledujúca zastávka Floriánova. Zároveň sa cestujucim DP mesta ospravedlňuje za prípadné nepríjemnosti spôsobené obchadzkovymi trasami"!
Tak keď som vystúpil zašiel som do svojej "hospudky" na jedno malé čapované+ a tam vo výčape brigadnička, asi 150cm vysoké dievča a keď som si u nej objednal pivo do "svojho" pohára (my, "stáli" mame svoje poháre hore na polici) zase nasledovalo ospravedlnenie:..."prepačte, ale ja tam nedosiahnem!...ale som tu len dnes na zaskok"
Toľko slušných ospravedlnení za pol dňa som ešte nezažil!...bolo mi nejak prijemne aj v týchto divných časoch.
Nech máte príjemné chvíle čo najčastejšie...je to vzácne!
K memu pouceni stacilo par mesicu v jinem miste nez memo doma abych pochopila. ze tenhle vydobytek do me domacnosti nechci a nepotrebuji. K udivu meho okoli a rodiny nechci a nemam rada, temer nesnasim, mycku :-)
... zopár foto:
Taxík
... ranná káva s rodinou
Vďaka, že si sa podelil s nami s týmito zážitkami a skúsenosťami zo včerajšieho dňa. Prinieslo mi to na tvár úsmev a teplo okolo srdca. :)
...raňajky v McDonald's
Banku som nefotil, všade sú kamery!!
V trolejbuse som nefotil, nepatrí sa to!!
... malé čapované 😋
...a ešte perlička:
Hneď vedľa "hospudky" je predajňa jedál, tzv. "Hotovky"...otvarajuyo desiatej a vtedy je tam pred dverami "strapec" ľudí jak niekedy, za "bývalej totality"! pred Zelovocom alebo Drogériu. (5,50€-6,50€) Ľudia kupujú aj na tri dni!!
Pozerala som tiež. Dnes si pozriem finále žien. Práve pečiem bábovku, aby bola ku káve a k tenisu.
Bravčové výpečky, kyslá kapusta, parená knedľa a veľa výpeku. Diéta-nediéta, dobrý mastný výpek milujem a suché knedle neznášam 😂
Prajem všetkým na Vareche peknú sobotu
My mame skoro 29, polooblacno a dost fuka, fajne mi schne pradlo.
Vypecky su mnam, my sme mali minuly tyzden, ale s cervenou kapustou. Tak ma napadlo, ze aky je vlastne rozdiel medzi vypeckami a morav. vrabcom?
Mala som to podobne, chcela som niečo dať do mrazu, tak som musela aj niečo vytiahnut aby som uvolnila miesto a tak som zreorganizovala vsetky tri šufle. Vytiahla som klobásku a bola dnes k fazuľkovo-cícerovej omáčke. A navečer mám v pláne cézar šalát. Prala som 4 dávky, pekne sa usušilo na slnku a vetre a aj hneď odkladám.Toto je obdobie, ktoré mám rada, lebo nemám potom prádlo kade-tade 2-3 dni po dome.
Ukážkový tanier😍veľmi dobre si navarila! A bábovka je tiež iste vynikajúca podľa surovín by mi chutila. Pekný vecer ti prajem pri sledovaní športu.
Ver nebo ne, at se vracim odkudkoliv, prepadá mě vlčí chut na vepro knedlo!! Domácí, s houskovým knedlíkem. Ale kdyz vidim tu fotku, jsem na tom podobne! :-)
Ty sa máš! Tiež by som tam rada ochutnávala
Zahradu nemaje, svistim v parkovém jasmínu. Krasne doma voni a docela vydrzi. Ruzicky jsou nezne, taková miminka holcicek :-)
Pěkné rožky jsi upekla, jsi šikulka! Ano, také jsem tak dopadla s prvními rohlíky - rozbalovali se mi - tím nejspíš musí projít každý.
Moc to nerozlišuji, oboje je na kostky, oboje z prasete Hlavně že je to dobrota!. Přidám moudrý článek www.toprecepty.cz/tipy-triky/jaky-je-rozdil-mezi-moravsky...
Díky za průřez tvými dny, zážitky, městem a popisem. Měl jsi fajn den, potěšující a plný slušných lidí. Zní to moc příjemně, tolik vstřícnosti a zájmu o člověka, to se pomalu vytrácí. Líbí se mi i vaše prodejna hotovek, vidět, že je o tento druh stravy zájem. A také obdivuji vaše páteční ranní kafíčko v kruhu rodinném. Netuším co by mě muselo vykopat v 7.00 hodin z domu. Vidět, že jste léty vychytali vhodný čas - smekám.
Máslo rádo zdrahá, z kastrůlku na sporáku - jedna radost. V mikrovlnce jsem jej rozpouštěla snad 2x a nikdy jsem z hrnečku nespustila oči. To je radost, takové máslové soptění ufky Opravdu tě lituju, kopec práce navíc. Mno, člověk se pořád učí!!
Hezky se povedlo vepřo knedlo zelo, máš recht, na takové počasí působí dobrý oběd jako balzám. Líbí se mi tvá bábovka, pobavilo mě dolití mléka rumem - jsi pohotová žena!
U nás je dusno, lepkavo, polojasno, teď kolem 23°C, přes poledne bylo na padnutí. Odpoledne sprchlo, teď vylezl Oskar a ani list se nehne. Predikují déšť.
Jejda, ty jsi si to hezky užila a ještě dobře nakoupila. Ty jsi na trzích jako ryba ve vodě! Jojo, to nejspíš umíš i smlouvat?!
Hezké snídaňové foto, i žampionečky se mi líbí v míse hmm
Hezky jsi to napsala s tím prádlem, je fajn ho mít uschnuté na hotovo ve větru a slunci. Krásně voní. Klobása s omáčkou by mi chutnala, mám fazolky moc ráda. Revoluce v mrazáku je dílo! Vidět, že aktuální, aj @janger se s tím pasuje, bude nás víc.
Bezva fotečka, Zara by si také dala koktejl, ty jsi panička nepřející!! Je krásná, dlouho jsme ji tu neviděli, díky za aktuální momentku Zarušky!
Nádherné foto, nádherné růže!! Tuto barvu - měnící se zeleno, bílo, růžové plátky - miluju!
Květák jsem nekoupila, PL květák nemá moji důvěru. Jahody měli české, leč cena za 500 g se vyšplhala ke 100,-Kč. Jsem tedy bez jahod i květáku. Zato mám kuře v akci a nový druh zeleného salátu - že Crunchy /tváří se jako Little Gem/.
u nas se nesmlouva, tahle aktivita se praktikuje v arabskych a latino zemích, v Asii ...Ano, umim, ale jsou místa, kde bych se propadla hanbou, chtit z par drobnych jeste chtít slevu.
Ano, to chápu, že někde se nesmlouvá, např. u nás. Ale ani v cizině bych nejspíš neusmlouvala ani fň, není to moje parketa. Zato brácha usmlouvá i v kamenném obchodě, např. náhradní díly a podobné technické hejblata. Má to v genech.
... veď preto som to pridal. Za štyri hodiny toľko slušných prístupov, ohľaduplnosti, taktu a pozitivnosti v správaní v tejto dobe je až neuveriteľné!...ale poteší
A my ti za to děkujeme! Já dnes přijela domů z nákupu taxíkem, krabice z lékárny Dr. Max byla velká a těžká, k tomu batoh, taška, 2 francouzské hole. Vystoupila jsem před domem, vystěhovala věci z auta, dala na sebe batoh s taškou, popadla hole a milá krabice si lehla na zem parkoviště jak široká, tak dlouhá. Běžel ke mně mladík z vedlejšího vzdáleného vchodu, krabici sebral a zanesl mi ji ke dveřím bytu. Velmi pozorný mladý muž, děkovala jsem a byla moc ráda. Dobří lidé žijí!
Asi že je veľké sucho, si myslím. Je to sklamanie keď niečo kúpiš a nie je to to, čo má byť.
Děkuji za rozvahu k naťové cibulce, nejspíš máš pravdu - sucho.
Moc dobrý oběd jste měli, líbí se mi vše v jednom, to je zn. ideál.
Kuře se mi peče. Udělám ředkvičkovou polévku, přílohu /rýži/, salát listový a ještě také zpracuji krabičku kuřecích jater - udělám v omáčce. Mám co dělat.
Přeji všem krásnou neděli a dobrou chuť ke všem dobrotám, které připravujete!
Na krajícku chleba pokrájený velky škvarek, vajíčko, lehce celozrnná hořčice, chili kyselá okurcicka a cibule.
Zenou se dalsi kumuly :-) Odpoledni vylet na tanečky naší slečny.
Uzijme neděli!
dakujem za link, takze ja vlastne robievam vrabca, lebo davam aj cesnak, zasa som mudrejsia :-)
Pěkně silná snídaně, fotogenická a plná skvělých chutí! Hezky si to se slečnou užij, ať se jí v tancích daří a hlavně, ať babička nepukne pýchou, ju?! A když pukneš, tak něžně!! haha
Krásnou a úspěšnou neděli přeji, holky!
No právě, také jsem nevěděla, ale název mě zpravidla nedojímá. Většinou vařím intuitivně, podle momentální chuti. Počítám, že v mé kuchyni by se rejpalové měli jako na kraji v nebi. Např. rozvařené těstoviny - to se vizuelně přihodí tak, že vařím obyčejné těstoviny, z měkké pšenice. Ty i když jeden uvaří na skus, vypadají rozvařeně. A to nemluvím o bezvaječných těstovinách, ty jsou úplná vizuální havárie. Miluju semolinové těstoviny, ale čas od času vezmu ty obyčejné, abych nezpanštěla a příště si semolinových více vážila. Proto mě tu udivuje "znalecké" oko některých odborníků. No dobře. Lidé jsou na světě různí.
Naše babička říkávála, když jsme se v něčem vrtali či protestovali: "Hladu na vás a červených polských vší!" Měla pravdu.
Jednoducha fazuľová polievka s domácou cestovinou a...
...a pečené bravčové "mäsové"rebierka, letná kapusta, zemiaky 😋
Info o počasí:
... neviem, mám stiahnuté žalúzie a zatvárajú sa mi oči!!🙂
Fazuľová polievka s domácími nudlemi vypadá hodně božsky, musí být skvělé chuti! Pečené žebra, nová kapusta by se mi také líbily, pro mě bez brambor, s chlebíkem by byly nej.
Máš pravdu, i u nás je "spací" čas, pořád 15°C a prší. Ještě dorazím poslední díl nádobí, napustím si vanu a pak se zahrabu do peří k telce.
Klidný zbytek neděle přeji!
Mas to marny, pychu neznam, to me nikdo nenaucil jeste. Ale radost a poteseni ano! Ona chodi na latinu a tancuje cely krouzek, nic vyjimecneho, ale mne se to libi a ji to jde. Nadherne zpiva, neco i vy hrala ale ted je zpivani blby a dela ksichty a zpivat nebude. Aspon ze to tancovani jeste drzi :-)
Pekny popis a fotky z tvojich dennych zazitkov. Zivot na SK zacina rano ovela skor, ako tu. Tu o siestej, siedmej rano este otvorene nie je nic.
A mikrovlnku tiez mam rada:-). Tu mam spolocne s rurou 2 v 1.
Aj ja som pozerala. Ale bez rumovej babovky :-).
Kolkokrat si poviem, "teraz urcitu dobu uz nic nedokupim, najprv miniem, co mam"....ale zase kupim, alebo varim vo vacsom mnozstve a zase sup do mraznicky :-(.
varecha.pravda.sk/recepty/brokolicova-polievka-s-cedarom/...
dnes uz nemusis zavidiet, je tu 15° a od rana prsi, fujtajbl
...u nás skôr vychádza slnko 🙂
...ja mám rána rád
Ja som dvadsaťpäť, nie, dvadsaťšesť rokov pracoval vo firme kde sme začínali o šiestej. Takže som vstával 4:45, nachystal deťom raňajky, desiatu, 5:35 nasadol do autobusu a o šiestej už bol v robote. Po revolúcii, keď som zmenil prácu sme začínali o ôsmej, ale ja som často chodil furt na šiestu. Telo si zvyklo. Teraz si poležím aj do deviatej, ale keď je to potrebné tak vstanem aj o piatej!
...mali sme zo švagrovcami obdobie, keď sme každú sobotu už o pol siedmej mali posedenie aj s raňajkami, vždy u druhých...potom prišli problémy, niekto nemohol mlieko iní mali diétu a tak sme sa stretali len na kávu u pani svokry. Ale už jej to asi vadilo, narušili sme jej zabehane každoranné dianie tak sme to zmenili.
...a keď na vhodnom mieste v centre otvoril talian príjemnú kaviareň "Bongusto" tak sa stretávame, pokiaľ to je možné!!, tam.
Info:
...vytiahol som žalúzie...vonku dusne dusno, práve začína celkom husto pršať
varecha.pravda.sk/recepty/cuketova-baba-ktoru-miluju-aj-m...
Včera sme mali slnečno, pláž už bola plná "domorodcov" …. A večer na ochľadenie zmrzlina.
Dnes bolo pod mrakom, počasie akurát tak na knihu a čaj s koláčom :-)
Príjemný zbytok nedele prajem.
Davum se vhybam, fronty nestojim, ale nekdy se tomu nevyhnes. Pristi rok pujdem driv. Ono je to sice kazdy rok stejne, ale je to hezke, komunikativni, takove pratelske a chutné :-
Mam krasne, velike, recke olivy, do salatu zitra. Dnes byl okurkovy se zakysankou, taky labuzo :-)
Tem bramboram rikam rozmackance, miluju je, delam polite maslo, nebo sadlo s cesnekem. Nadherny talir, moje gusto, churos nepapat :-) Z uprsene Prahy zdravice k moříčku! :-)
Dvakrát som dopĺňal krčah s tekutinami, raz tekutiny "vypušťal", schrumstol som celé balenie čoko disco keksov a dva Magnum nanuky.
Dnešné finále tenis turnaja v Paríži dlho nič podobné neprekoná. (...u nás snáď len dokončenie diaľnice...ale "tu" na to jedna generácia nestačí).
...prajem pokojnú noc
Ja tak isto. Jeden z najlepších zápasov čo som kedy videla. Nadal má veľmi dôstojného nástupcu. Také otočenie zápasu sa len tak nevidí.
... už ste mali rannú kávu?
Prave prave probehla, cerna logrovka, krajicek s maslem a susenyma klickama a prchem v prch na labuzo pod proudy a dal ulahodit do trznice. Co to mas za kafe? :-)
Dalsim snidajicim krasne rano a supeeeer pondeli, utery, stredu ....... :-)
...pre teba asi "podradné" kapsulove L'OR Ristretto...pre mňa na ranný "rozbeh" ideál
Aj moj muz je presne taky ranostaj, ako ty :-). U nich v podniku zacinaju od 8.30. No on casto uz od pol siedmej, siedmej sedi za pocitacom (v dnesnej dobe casto pracuju ludia aj doma). A potom ma trochu skor "volno".
Len tak mimochodom, dochodok zacina od 67, moj rocnik od 67 a 3 mesiace.....a tak stale neskor a neskor. A na to, ci zena ma deti, kolko deti, na to sa nepozera. Kazdy ide do dochodku rovnako. Ale to mozno uz aj na SK je to tak.
Tie sobotne stretnutia s rodinou su fajn. Pekne skoro rano spolu zacnete den, potom si ide kazdy svojou cestou, cely den este pred sebou. Nech vam to este dlho vydrzi! Pekny sviatocny pondelok prajem (u nas je sviatok - volny den) :-).
Namiesto toho ina prijemna zalezitost. Boli sme s celou rodinou v cinskej :-). Vacsinou tam ideme raz za rok (minuly rok sme neboli). Je tu v blizkom okoli velmi dobra restauracia, kde ideme na rozsiahlejsiu veceru s wokom, platnou, bufetom....Cinske restauracie nie su nejaka kulinarska spicka, ale ked maju kvalitne suroviny, tak si velmi rada pochutnam. A aj pre nasich malych je zazitok, ked sleduju, ako kucharovi slahaju plamene spod woku, ako sikovne vsetko opeka na platni.... Vela druhov ryb, masa, morske plody, rozne steaky, zelenina.... Vsetko, co si nalozite na tanier vam pripravia zelanym sposobom. A kolkokrat chcete. A okrem toho aj " tradicne cinske jedla"maju hotove. "Tradicne" takym sposobom, ze su prisposobene nasim chutkam. Ziju tu uz generacie Cinania, vela z nich vlastni restauraciu. A vedia dobre, co chuti tunajsim.
Na fotke "predjedlo", ktore som si ja nalozila. Ale to bol len zaciatok :-)))). A k tomu som si dala cinske pivko. Vecer ma az pod rebrami tlacilo. Zjedla som viac, ako mi bolo treba...Tak dnes sa postim :-).
Hezky jsi nám svoji vnučku přiblížila, je šikovná! Jen nejspíš puberta zaúřadovala, ale má na ni právo! I toto období přejde a ustálí se v jiném módu. I opičky jsou potřeba pro vývoj! Hezké dny ať spolu máte, plné lásky a radosti! Užívejte si všeho co vám společné zážitky přinášejí! papá
Díky za fotečku brokolicové polévky a link, uložím si ho, mám brokolicovou polévku moc ráda. Moc hezké foto, talíř máš výstavní!
Vajcový šalát miluju, tvůj vypadá prudce jedle, ještě k tomu z domácích vajec - to se cení!
Letí pozdravení! U nás je podobně. Dnes už to vypadá líp, Oskar se hrabe ven.
Mám ovocné dobroty moc ráda, tvůj koláč vypadá hodně dobře. Někdy je fajn vypomoct si jak to jde, hlavně že výsledek je chutný! Rebarboru jsi měla svoji? Vím, že máte zahradu. Přiznám se, že jsem ji ještě nikdy neochutnala. Hmm
Máš pravdu, ještě si tepla užijeme! Letí pozdravení!
Jejda, porras - vypasené churros - to je mi novinka, díky za přiblížení. Jistě je výborné, s kafíčkem, hned bych dala testovací vzoreček. Vyhýbám se smaženému, ale v tomto případě bych zhřešila s radostí! Hlavně v bezpečí, v terénu. Doma by mě větší množství zbytečně lákalo.
Letí pozdravení a přeji fajn nový týden!
Velmi pěkně děkujeme za chutné fotečky a průřez dobrotami od vás! Líbí se mi pečené brambory na placato, hamburgery aj veškerá teplá i studená zelenina od vás. Opravdu je to k závidění, nemůžu si pomoct. Jste přímo u zdroje! Také díky za foto cuketové baby a link, stejně jako salátu s obr olivami.
Také děkujeme za zprávy od vás o počasí a životě u vás. Vždy se zasním a šup už jsem ve vašich končinách energeticky! Je to moc fajn, takto si zacestovat, nalehko! haha
Děkujeme za krásné fotečky a povídání z vašeho výletu! Sendvič na skale v takové výšce by mi také chutnal. Jen moji maličkost by musela vynést helikoptéra! Jsi jako kamzík! Měli jste moc hezký výlet!
Letí pozdravení i k vám!
Jojo, jsi jako okurková královna! Okurky ve všech podobách! Včera se ti muselo škytat. Z nedostatku trpělivosti došlo na to, že ke kuřeti s rýží jsem omliostnila slovy dvě malé kyselé okurky! To udělám tak 1x za 2 pětiletky.
Krásné pozdravení do hlavního města!
Jsi statečný muž! Tvůj smysl pro humor je sice trochu anglicky suchý, ale trefný!
Tenis jsem tentokrát obešla.
Vidím, že mi něco uniklo. Co už?!
Hezky, ráda bych ochutnala tvoje kafíčko. Ale po mém smrťákovi turkovi. Vidím, že máte ve váze bílé pivoňky. Já dostala ve čtvrtek růžové. Je to krása!
Hezký nový týden přeji i k vám!
Krajíček chleba s máslem a sušenými bylinkami. Není to máslo nějak moc žluté? Nebo mě klame zrak?! Počítám, že sis to dnes užila jak na rehabilitaci, tak na tržnici. Máš úspěšný den!
Mě čeká návštěva rehabilitace zítra.
Prajem pekné poobedie
Máte pěknou tradici, taková návštěva čínské restaurace. Nejenom pro vaše děti je to zážitek, já bych také valila oči a chtěla všechno ochutnat. Moje žebra a vůbec bříško by na tom byly podobně jako tvoje.
Mějte pěkný zbytek svátečního dne!
P.S. Trochu jsem zalovila ve vyhledávači a vyšlo mi, že dnes máte Svatodušní pondělí. Můžu se ale mýlit.
Děkuji za zprávu, také máte svátek. A myslím, že stejný. Svatodušní pondělí? Krásný chlebík aj šnicel se povedl. Jsi šikulka!
Přeji fajn zbytek svátečního dne a úspěšný nový týden!
Máme 18°C, Oskar se snaží, mírně pofukuje.
Přeji všem krásný den a vydařený nový týden!
Ó Bože, ó Dio, co jsi to udelala z redkvickove polívky, ženo? :-( Ale no co, země vzdálená, fuze vesmírná :-) Ovšem jatýrka, ta se brzou ocitnou i na mem talíři, nýbrž jsem je objevila v mrazaku, který se ze všech sil (a jde mi to) snažím zbavit masa a nahradit jiným a menším množstvím.
Sušené klíčky pšeničné, koupené, jsou značně okrové barvy šmrncnuté žlutou :-) A jsou dobré!
Voňavá krása! Jeste máslo a černý kafe :-)
MIluju čínskou kuchyni, s vyjímkou ryb. Mají u mě veliké plus, jeste jsem nezaznamenala koriandr! A jak ráda je varim. Minimalne mám doma vzdy černá vejce když me honí mlsná :-) Joooo, priste me vezmete sebou, jo? Mááááv!
Poklade, co máš proti krupicovým nočkům s petrželovým pestem? To se přece do ředkviček hodí! Je výborná, ředkvičky hezky orestované na ghee, kousek kmínu. Jejky, zase to nejde k sobě?
Proti tomuhle kafi nic nemam, jen hrdě odmítám nescafe!
Mě by to nezklamalo, s chutí bych si dala drůbeží žaludky se žampiony a těstovinou. Fotogenické je to, zvlášť nesmíchané - oku estéta lahodící.
Hezký večer do Prahy!
Nemam proti tomu nic, kdyz se nad tim hluboce s pohárkama zamyslíme. Cely zivot jen ruzovoucka polívka s maslovou jíškou (+maggi) . Ona se bezne nevari a tak me nocky a pesto doslova sokovaly. Zkouset to nebudu, je to (jen pro me!) prilis divoka fuze k tem redkvickam. Ale proto si tu o jidlech a chutich povidame :-)
varecha.pravda.sk/recepty/redkvickova-polevka/39857-recep...
Jasnačka, broučku, netušila jsem, že tu máš receptík, příště ji udělám vzorově podle tebe, ju?! Jinak nočky : vajíčko, dětská krupička a petrželkové pesto /česnek, olej, petrželka, sůl/. A jinak jen ředkvičky, voda a kousek kmínu. Už mám tvůj receptík uložený a jak se propracuji k dalším, bude tvůj model.
Kecám, ředkvičky jsem opekla na ghee.
A to jsou nocky, jooo! Pesto mam v lednici a nepouzivam!! Noky udelam jen se musim poradit do jake polivky. Dík, líbí!
Do nočků je petrželkové pesto vděčné, dokonce jsem je měla něžně zelené. Jsem ráda, že jsem tě nakonec nahlodala!! haha
Tiež sa mi ten nápad páči, rada ho vyskúšam, ďakujem.
To jsem ráda, když přispěju malou troškou do mlýna, potěší mě to. Vyzkoušej, nebudeš litovat. Roky to tak dělám, že do krupicových nočků přidávám tuk /maslo nebo olej/ pro zjemnění hmoty i chuti. V pestu je olej s bonusy - nabízelo se to samo.
Krásný den přeji!
Obě snídaně vypadají moc chutně! Dobrou chuť a úspěšný den!
Šťastné snídaně, radost a chut na talíři. Venku slunicko, tak a ne jinak by mel den zacinat. K tomu vlídné slovo, úsměv a nezapomenout, ze na kazdem rohu číha blbec s chutí nám zkazit náladu! :-)
Dobrou chuť nejen k obědu, přátelé!
... ísť na rehab bez kolena by bolo také, prinajmenšom zvlaštne 🙂
...nech sa ti práca na obednom menu úspešne vydarí... máš to dobre naplánované, už len to dodržať!!
Zemiaková polievka s hubovým korením a vyprážanym párkom a k tomu lokše na slano
...vonku pekne, moja "dielňa" uprataná, idem sa túlať 🖐️
...
To si neumim predstavit! Jedine az se vystehuju a tohle po mne zustane :-)
🙂
Chodím po kopcoch, kým ešte môžem. Skúšam prevenciu, ale v určitom veku ma môže tiež postihnúť tvoj osud, tak sa drž a vedz, že na teba myslíme.
Klobúk dole!
😄😄😄😄
Ach jo, proc tady musime mluvit slusne!? :-) Fakt me s....! Kam se hrabou rizky. Ja bych sice vynechala ty fazole (i kdyz je jim, ale nemusim se v nich rochnit). Taková polívka!! Aspon vyfotit a fotku zvetsit a misto blbych magnetek (ja nesbiram) si polepit lednicku polivkou :-)
Tam nahoru uz nic nejelo? :-)
Nie, v zahrade nepestujem zeleninu. Z "konzumnych veci" len nejake bylinky rastu a z ovocia par prutikov takych mensich malin, figy, dula....Ale to tu uz rastlo. To sme my nesadili. Aj som skusila len tak medzi kvety zasadit par kalerabikov, brokolicu...ale vsetko hned ohlodali slimaky, len hole stopky zostali. Tak uz sa ani nesnazim. Este som zasadila egres, cucoriedku a aj z toho prvy rok tie slizke potvory listy poobhryzali. Tento rok to uz vyzera schopnejsie, tak uvidime.
Pa-pa, mila @haji .
Vnucik (5) v nedelu hovoril, ze v pondelok nejde do skoly, lebo je "Pinksteren". Tak mu hovorim, "a vies, aky je to sviatok"? Tak mi odpovedal, ze "je pri nas Svaty Duch":-).
Rozosmiala si ma svojím ohnivým komentárom😄na tej chladničke by si mala iste veľa lákavých polievok, už ťa vidím😃a dakujem
Uhádla si🙂čo by to bola za výzvu potom?!
Pekne si ten tanier napakovala🙂ja mám najradšej rezne z kuracích pŕs. To je ten sviatok, keď hrajú na uliciach v dobových kostýmoch?
Ďakujem, odovzdám. Vyzerá, že bude len jedna dvojka. Z chémie🙂
Jojo, srandičky, opičky, to by ti šlo. Jasně, že mám kolena dvoje. Jedny opravdické a druhé staré. A vypadá to, že přichází na přísloví: Co se v mládí naučíš, na stará kolena nemůžeš dělat.
Není třeba pochybovat, že se mi oběd podaří. On se podařil komplet ve dvou variantách hlavního chodu už v neděli. Další dny už jenom ohřívám a to jde samo.
Polévku jsi vymyslel moc dobrou, také ráda používám houbové koření. Lokše jako příkusek bych ráda ochutnala. Pěkné celé, aj foto.
V dílně máš lesk jako blesk a pivní záchrana u stropu to jistí. To každý nemá.
Milá Kuku, moc děkuji za soucítění, jsi sluníčko! Trochu je to lepší, ale rekordy netrhnu ani v pohybu, ani v tanci, ani ve šplhu. Ve vodě je mi nejlíp. Proč já nejsem ryba?!
Polévka fazulová ve všech podobách je moje zamilovaná. Tvoje varianta vypadá moc chutně. I o masko je postarané, to si muž jistě cení! Tiramisu ať se dobře zaleží a chutná! Dceři přeji hodně sil, úspěšné písemky a vše školní ať zvládne jak nejlíp to jde. V tej tělesnej by je měli nechat relaxovat v solné jeskyni.
Letí pozdravení a držím pěsti, ať vše dobře dopadne!
Máš velmi moudrého vnuka! On má velkou pravdu!! Duch svatý je při nás. Jen doplním, že čím déle, tím lépe.
Slimáci jsou hodně úporná zvířátka. A je jich snad čím dál víc. Ještěže nemám zahradu. Stačí mi ti na hřbitově - i tam dělají v kytkách pěknou paseku.
Tvůj muž má rád rebarboru, chápu, že mu ji s láskou připravíš. Co by jeden neudělal pro své nejbližší.
Děkujeme za pozdrav z Miami, krásná pláž, moříčko i bazén! A ještě k tomu bez návalu lidí, to se v dnešní době moc nevidí. Užijte si to a pozdravuj svokru, je moc fajn, že se ve vaření střídáte. Špagety v Miami bych brala!
Krásnou dovču, plnou pohody a radosti!
Ďakujeme 🙂
Samozrejme to bylo s usmevem! Vzpomnela jsem si, ze jsem pred lety sla v kempu cca 50m pro pecivo ke kiosku. Uz byla mensi fornta a kamos me videl a na celou frontu se zeptal, jestli mam rozbity auto! :-)
JInak na vyzvy jsem uz opatrna. Na dve nezapomenu co ziva budu. V Kostarice do 3200nm z 1000nm s 10kg na zadech. A blbka jsem se mohla odnekud vratit. Fakt je, ze nazpatek to bylo nadherne! A pochod rozbahnenou džungli, 21km to bylo taky maso. Ale to jsem musela. Nikdy jsem netrpela potrebou se nekam škrábat do kopcu, behat a plivat krev za pochodu. Tohle byly dva bonusy za trest!! :-) Takze tak :-)
Majte pekné poobedie.
U nás sa už na dnes ohlasuje 30, zajtra 31 a piatok 32C.
Zeleninový bujón s domacim cestovinami
Poznámka:
...cestoviny (rezance) robili včera vnučky keď nás boli navštíviť. Je to jedna z mála činnosti ku ktorej ich dostanem od mobilov a tabletov bez "frflania"!!... taká je doba
...
Čerstvé šampiňóny s cuketou v smotanovej omáčke a nokerle (ja 2x) 😋
... teraz oddych, o 17-tej tv futbal
...teraz oddych, trav
Tak to sú extrémy, pohyb treba ale kazdy má svoje limity, ja už svoje poznám😉aj keď nie vzdy sa dá vedieť, čo nás čaká, hlavne v cudzine. Teším sa, že si to tam prežila.
Presne taketo komhinacie mam rada ( okrem piva) no po hodine som hladná a jem aj trikrát za sebou😃
To chci! :-)
Aha, tak už víme, proč je pláž tak liduprázdná!!
Pečené kuře s rýží nezklame, domácí bazén bych také brala. Pak oceán, co víc si přát?! Pěkná kokosová palma, nechtěla bych dostat kokosem, to musí být pěkná pecka.
Děkujeme za fotečky a zprávy, ať se vám dobře dovoluje!
Tagliatelle miluju, tvoje s rajčátky vypadají moc chutně, i salátek byl. Copak je ta kulička v okurkovém salátu? Jsem zvědavá jako opice, žejo...?
Buď rád, že se mají k výrobě nudlí, také by mohly chtít dělat experimenty a zdevastovaly by ti kuchyni. Děvčata jsou šikovná!
Měli jste dobrý oběd, kombinace zeleniny a smetany je chutná.
Letí pozdravení!
Moc hezké a chutné foto, chřest jako malovaný, slaninka vypečená, nové brambory - s radostí bych si takovou dobrotu dala!
Hezký podvečer!
Brutálne dobre to vyzerá👌
Ďakujem, si ma potešila, že sa Ti môj jednoduchý obed páči. Pozdravujem 😘
Hahaha, vykuchana bambule budouciho kvetu cesneku :-) Jeste nerozkvetle
Krasavec, ja je mam rada. V Mexiku "hlidaji" mayské ruiny. Stovky se ruzne vyhrivaji na kamenech.
Dnes už bolo na pláži viac ludí. Ale aj tak to nebolo hrozne preplnené 🙂 Dnes sme videli ďalšieho krásavca 😀
Ja som niečo taketo videla prvý krát 😀
Neupečte se, dobre rano! :_)
Tady je líp vidět hlava, moc hezký leguán! Sláva, není to krokouš, to by bylo jiné kafe. Jak jsem se dočetla, leguáni jsou v Miami invazivní druh a je jich nejspíš hodně. Jeden se pořád učí. Díky za fotečky!
Je to pelikán? Krasavec, ať je kdo je. A je ho kus!
Nádherné miesto, uživajte! Jasteričky som raz ako 10 rocná doniesla domov v bábikovskom kočíku. Mamu vtedy skoro porazilo. No kebyže stretnem tento exemplár, asi by som vyliezla na najbližšiu palmu😃
Ahaha, tak květ česneku, ty jsi hlavička!
Hmm, tak to je přímo božská snídaně! Dobrý lov v tržnici! Měj krásný a úspěšný den!
Pekné raňajky si mala. Hádam stihneš, utekaj! Ja som mala tiež hrianky, s obľúbenou nátierkou: avokádo+susené rajčiny+cesnak+soľ
Krásné palmy i foto!
Krásné ráno a ještě krásnější den, milá Kuku! Nátierka aj hrianky vypadají prudce jedle!
Ať se daří!
Máme 17°C, Oskar šajní, narozdíl od včera dnes nefuní. Bude se oteplovat. Léto budiž pochváleno!
Krásný den, přátelé!
Ty ještěrky, já žabky. Ty mamince, já babičce. Docela náraz. Dědeček vysvětloval ústně, domluvou. Tatínek ručně stručně. Musela jsem se držet dál od žabiček, babičku jsem měla ráda a její křik jsem slyšela dlouho. Vzali mi i ten kýblíček. Dlouho jsem nemohla pochopit, že babi žabky nerada.
Ano je to pelikan. No take zvery som tu už videla, že už ani neviem kto je kto 😀 Cítim sa ako v Zoo 😀
Ano, aj mna skoro porazilo 😀
...vizualizujem si poslednú vetu tohto príspevku a je mi nejak veselšie 🙂
Dojedame čo sme nedojedli a bolo tam aj trochou tvarohu. Tak som si spomenul na "Tvarohové knedličky", recept som tu pridal v roku 2012!
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-knedlicky-v-zihlavove...
... bolo miesto piva 🙂
Ta fialova lzice vedle cervene mi malem utrhla oci :-) Tvarohove knedlicky ja rada!
Ano krasne snídání! Tady maznu, kousnu, přikousnu, lok lok kava, křup topinka, ranajky mana! :-)
Trznice vydala slusnou davku křupavych okurčiček (4 uz nemam) a přes kilo sladouckych rajcat malych, jablička a radost :-)
...mne trhá oči čierna pri karotkovej 🙂
"Jestli mi jako rozumíš"!!
úplně! :-)
Z nepodarku som na panvicke opiekla tri karbonátky, ale tiež sa to dosť rozpadávalo. Este som tam pridala zvyšok špenátu a kusok cukiny, aby sa minuli. Na obed stačilo. Muž mal mäso😊
...a zvyšok som naložila do pekáčika a upiekla v rúre. Muž vravel po ochutnaní, že nieco také dostali raz na vojne🫣😆takto sa to poje aj na studeno
Už sú len dva kúsky, podaril sa
Voľakedy, strašne-strašne dávno, som robievala guľky zo sójovej drti do rajčinovej polievky. Robila som ich tak, že som drť predvarila a potom zmiešala s uvarenou ryžou a vajcom. Pokial bolo treba, tak som to ešte zahustila strúhankou. Varila som ich priamo v polievke a nezvykli sa rozvariť.
Hlavne, že si sa vynašla:)
A vieš že prvé, čo mi napadlo bolo, že som ich mala vyvariť zvlášť vo vode a tak pridať do šošovice? V dostatku tekutiny by boli plávali a uvarili sa. Poučila som sa. Tvoja polievka sa mi páči, takto som ti ju pripomenula a poradila si mi. Ďakujem.
Veríte, že je niečo "medzi nebom a zemou"??...ani ja som dlho neveril.
Ale raz, dávno, za bývalej totality (lebo teraz je " iná"🙂), presne ako dnes bolo 13. piatok a meniny mal Anton...a tak sa volal aj kolega v práci. Vtedy sa oslavovalo výrazne a veselo. A počas osláv padla otázka:..."a čo by si robil, keby si vyhral milión". Odpovede boli, ako obvykle... kúpil by som si auto, dom, dovolenku, kolegyne šperky a podobne. No a ja som zažartoval, že by som si kúpil "umelú ľadvinu a zbytok peňazí by som prepil"!!...rehot a veselo bolo.
Na druhý deň ma sanitka viezla o tretej v noci na urológiu... ľadvinova kolika, bolesť prevelika a prvý močový kameň!... odvtedy už najmenej sedem. Kruté bolesti, utrpenie, operácie!!
Takže dnes (piatok, trinásteho) pozor! priatelia, nevyslovte nevhodné myšlienky...je niečo medzi nebom a zemou!!
Dnes, pravdepodobne tekvicový prívarok a opekana klobáska...a večer, asi násolím kačku... včera sme kúpili, bude na víkend... pekný víkend prajem aj vám, nech je taký aký si urobíte!!🖐️
... večer bolo rýchle, cez polčas robené, "tv“ lečo a pohár piva pred spaním
Vďaka za dnešné prianie a pozitívny začiatok dňa. Nech ťa už netrápia bolesti, ani žiadne utrpenie. Pochutnajte si na kačičke. :)
To je krása i pokoupání, tiše závidím! Kouzelné foto! Užívejte dovču v krásném prostředí!
Díky za krásné foto knedlíčků i link, určitě se v tuto dobu hodí ochutnat! Jsi šikovný!
Mně by moc chutnalo, s chlebíkem vždycky. Chutné foto! Dobře jsi navařila!
Boženky, vy jste dvojka!
Správné raňajky začínají správný den! Díky za fotečku!
A máš pravdu s tím chlebem, člověk odvykne, když peče chlebík doma. Pak se diví a nemůže si vybrat. Kváskování je diagnóza.
Jejda, Kuku, to se někdy stane, že záměr nevyjde a hmota se vzbouří. Speciálně gulky, placičky jsou na rozpadávání náchylné. Pekáč to jistí a také jistil - jsi hlavička otevřená - také se mi tak párkrát podařilo skončit v pekáči. Tvůj muž je nejspíš vděčný strávník a patří mu poklona!
No vida, rýžový nákyp jako nový! Dobře jsi to vyřešila, jsi šikovná hospodyňka! Chutné fotečky rýžového nákypu!
Televizné lečo vypadá moc dobře, aj telka!
Pěkná historka, poučná. A dnes je to na chlup stejno, pátek 13. a svátek má Antonín. Ano, nahoře nemají smysl pro humor a když plní přání, tak plní. Už si nic moc nepřeji. Jedna věc je přát si a druhá věc je splněné přání unést.
Vyrazím do terénu, nakoupit a podat si nějakou loterii. Uvidíme, zda mám štěstí v lásce či ve hře. Nechám se překvapit.
Ať se kačička zítra podaří a pivko chutná!
Trafila si klinec presne po hlavičke!:" Jedna věc je přát si a druhá věc je splněné přání unést."
Človek niekedy ani netuší, aké šťastie mal, že sa mu prianie nesplnilo.
Jojo, od jisté doby jsem s přáními hodně opatrná. A můžeš si myslet, že si přeješ obyčejnou věc, teoreticky čistou. A ejhle, může se vyplnit takovým způsobem, že se nestačíš divit v jakých kotrmelcích se ocitneš. Jeden se pořád učí.
Presne! Mám podobné skúsenosti a poznanie.
Prívarok z mladej tekvice, zemiaky a gril klobása.
Poznámka:
...na obale od klobásy, ktorú kúpila manželka v Lidli (lebo "akcia"!) bolo uvedené:... pikantná, španielskeho typu...ja si radšej kupujem sám, "domácu", v súkromnej mäsiari od peknej predavačky, ale ani táto nesklamala...bola pikantná 😋
Deje se neco?
Nene, narážela jsem na to "lžičkování" - jenom jsem to maloučko vypíchla. O nic nejde.
Děkujeme za pěkné fotečky z výletu do Basileje, hlavně že bylo dobře!
Výborná klobása s prívarkom a ještě z mladé tekvice, by se mi také líbila. Pro mě s chlebíkem. Chutné foto! Zajímala by mě ta černá koule v pozadí, není to granát, žene?!
To ma pobavilo, že granát:)
Veď to je kapustička. Ako nás tie naše oči klamú, že?
Na obed sme mali tagliatelle s ragú z diviaka, špagety s rajčinami a teľací steak s rukolou a parmezánom. Pohárik dobre chladeného vina a ako dezert sme zvládli už iba presso s ľadom.
Zdá sa, že Taliani vedia variť … 😂…. ( žartujem, jasné že vedia, ešte sme tu nič zlé nejedli ..)
K tomu len vretienka a salat bude
Krásne mesto. Pripomenula si mi nase výlety😍z r.2012
Nádhera! Majte sa tam dobre. Pitný režim to istí👍
Děkujeme za fotečky a zprávy z Itálie, Florencie je krásná a teploučko ještě krásnější. Vy jste se potřebovali ohřát, žejo?! V Itálii umí vařit, o tom žádná. Užívala bych si všech dobrot s vámi, miluju těstoviny, zeleninu. Koktejl Hugo vypadá hodně dobře a svěže!
Krásnou dovču přeji tobě i celé rodině a plno zážitků!
To jsou teploty k neuvěření, začátek léta se rozjíždí na plný plyn. Pitný režim a kousek stínu ať je vždy po ruce!
Dobre si navarila, také dobroty mám moc ráda. Basilej je i od vás fotogenická.
Krásný a pohodový víkend přeji!
Manželka moja drahá dostala chuť na kačicu pečenú, no neurob jej. Vo štvrtok sme kúpili a včera som urobil zásadnú chybu! Začal som čítať recepty. No a bol som zmätený koľko "najlepších" receptov existuje. A preto, že som sa nevedel rozhodnúť opýtal som sa mojej "priateľky", v tejto dobe tak populárnej "Umelej inteligencie" ,(AI). Ja, keď som ju začal občas používať, dal som jej meno Radka (lebo mi radi).
Radka mi poradila. Večer nasoľ, ráno dochuť rascou s bylinkami a na 170°C peč 2 a pol až 3 hodiny, občas polievaj výpekom a ešte nejaké blabla a na záver sa má opytala či chcem vedieť viac o chove kačíc.
No a dnes ráno som sa, pre istotou, opýtal ešte raz a ona, to sa podržte, začala svoj príhovor vetou: " V žiadnom prípade kačicu pred pečením nesoľte na ďalší čas lebo soľ z nej vytiahne tekutinu a po dopečení mäso bude suché "!!
Tak som ju premenovalena "Koza sprostá ", ona s tým menom súhlasila a vypol som ju.
Používate občas aj vy AI??
Za nasolenou kačkou den předem si stojím. Ano, IA je souhrn ifo. Všech. I protichůdných. Pro klid duše můžeš jednou nasolit předem, podruhé nenasolit. Aby byla zachována objektivita. Vrásky si kvůli IA nedělám a moc se jí neptám. Rozhodit se umím sama.
Dobré pečení, podlévání a dobrou chuť!!
U mňa je 32C, už tretí deň. Horko na skapanie.
Díky za inspiraci, dobrá volba vše v jednom, mně by chutnalo!
U nás dnes bude jistě tepleji než včera, predikce někde kolem 30°C. Část česká teplejší, část moravská chladnější. Uvidíme.
Musím do terénu a nejsou lidi. Oběd jistí lednička, ještě mám zásoby.
Přeji všem krásnou neděli a dobrou chuť k nedělnímu obědu!
Poznámka:
....mali sme menší problém. Ja som chcel ako prílohu lokše, manželka knedlík. Lokše som si obhajil a od knedlika manželka ustúpila a mala len stehno, samozrejme červenú kapustu a mastné ústa.
... príjemnú nedeľu
Mohla jsem mit, ale pockam si na stehýnko samotné. Nebo dvě? :-)
Tak jsem svěže posnídala a taktéž jen lehce poobedvala. Budu slastovat sprchou, kávou a literaturou.
Příjmné odpoledne v teple přeji! :-)
Krásne vypečená kačička. Inak, aj u nás sa vždy nasoľuje večer.
Prajem Ti pekné nedeľné poobedie
U nás je 27C a od 17:00 sľubujú na 100% dážď. Keď tak nastane budem na terase od radosti tancovať indiánske tance.
Prajem Ti pekné literárne odpoludnie.
Vida, kačička chrumkavá, červená kapusta, lokše - zhřešila bych. Pro mě také knedlík. Neva, i bez knedlíku se dá. Velmi chutný mix foteček, narobil si mi chutě.
Krásnou neděli!
Chutná snídaně i oběd, chladící režim chválím. Jsi se byla včera smočit?! Dobrá volba.
Už jsem doma, máme dobrých 27°C, Oskar se může přerazit, peče a peče. Jdu si ohřát pozdní oběd. Základ: malé pivo a nanuk - byl. Teď poslední díl kuřecích jater v omáčce s chlebíkem. Také už nevytáhnu ani chlup. Úkol jsem splnila a teď relax.
Krásné odpoledne do vypečeného hlavního města. Tuším jste dnes lepší než my.
Soté vypadá moc dobře, špecle též, bílé víno nevidím, ale věřím, že bylo též skvělé. Přeji slíbený déšť!!
Krásnou neděli!
Praha pocitova 38, jinak skoro 32 a bude az 34. Trochu teplo, no :-)
Dnes sezamové miso rezance s cukrovým hráškom, edamame, kešu, čerstvou mätou a reďkovkou..🙂
...veru bola chutná... u nás robíme kačku raz, dvakrát do roka, ani si nepamätám či solim či nesolím
... táto sa vydarila. Mäso (ja som mal prso a krídlo) mäkké, koža chrumkavá...Jig a Jang🙂
...pripomenulo mi to desať alebo aj viac starý song od Balage bend s Terezkou Kopačkovou: "Zeměkoule"...musel som si ju vyhľadať a prehrať
...niekedy aj jedlo vyvolá nečakane spomienky 🙂
youtu.be/I3BlxY5PdIQ?si=xczphJ6CeliZWKqQ...
...obloha azúrovo modrá, žalúzie zatiahnuté a z kuchyne vôňa nejakej dobroty...odhadujem na "Cookies"... pôjdem zistiť, ale až za chvíľu aby mi nenaskočila nejaká robota!!🙂
...dobre som si tipol... orechové s čoko 😋😋
Pěkné cookis, ořechy a čokoláda jsou skvělá volba. Jen ručičku natáhnu a vezmu si pár degustačních kousků...
Hezký večer!
Hadice.
Ráda tě vidím a děkujeme za krásné foto, plné nádherně zelené barvy. Sezamové nudle jsem ještě nikdy neměla, musí být zajímavé chuti. Po očku už jsem po edamame pokukovala, tady je vidím krásně na talíři užité. S radostí bych tvoje jídlo ochutnala.
Letí pozdravení!
Ty jsi, milá Kuku, kopcový nezmar! Krásné foto z rozhledny, děkujeme. Že v terénu chutná víc, zvlášť když podáváš výkony, o tom nepochybuji. Vidět, že jste nic neponechali náhodě - studené, teplé občerstvení, aj cibula - to je servis!
Hezký podvečer a večer přeji!
Takové dobroty miluju a vela cibule věřím! Mě by chutnalo.
Hezký podvečer i večer přeji!
Hovězí můžu ve všech podobách, po provensálsky je jistě výborné, máš svoje bylinky hmm Večeře vypadá hodně malebně, krásné fotečky!
Fantastický koláč! Ja taký mať, nevydržím do raňajok. A višňové pité musí byť tiež chutné. Hrabala som v pamäti a zistila som, že som také ešte nikdy nemala ☹️. Iba jablkové a hruškové.
Milá @zolik , myslíš, že my sme vydržali🫣? Recept na pité možno pridám, ale je to dosť roboty a času sem dať recept, už nato moc nemám nervy ani čas.
Esteže pité musí odvlhnúť, krájať ho budem ráno, lebo by sa polámalo. Ďakujem, pekný večer!
Vyzerá čerstvo a sviežo, výborná letná večera. Akurát som včera jedla v Pise, tiež bola dobrá.
Bazalku máš svoju?
Nádherný výhľad. Po takej túre by mi ten váš taper obed chutil ešte viac :-)
Aj čerešňový koláč by mi chutil …
ano, bazalku mam svoju aj rozne ine bylinky
Jejda, Kuku, tento koláč je ON, mého srdce šampion!! S třešněmi/višněmi jistě nemá chybu. Ještě pité a ještě jsi zavařila - jsi šikulka!! Také bych to nevydržela a krájela ještě teplé hmmm
Letí pozdravení!
Do dnešního článku v rubrice rady a tipy o vylepšování polévek jsem přidal příspěvek o málo známém využití ligurčeku
varecha.pravda.sk/magazin/viac-nez-len-sol-a-korenie-10-p...
Pohodička!
K obědu jsem dorazila pečené kuře s rýží, k tomu sterilovaná červená řepa.
Siestuju u telky.
Prečítala som, vďaka za príspevok a cenné rady.
... dážď nám zmenil "program dňa" a nemali sme pripravenú variantu "B"...tak sme leňošili 🙂
Od vcera se tesim na to prseni a na bouřku. Bubaci navecer dorazily, prselo cca pul hod taknak stridme, 2x zabublalo a konec. Lehce sprchlo nad ranem a dneska uz jen slunicko nebo polojasno. Ale prijemne se ochladilo. 50km od Phy to splachlo chmelnice , kanaly nebraly. Je to neporadek v tom pocasi :-)
..."ať přijde divka co polévku solila"!!🙂
:-) hezka asociace, krasna pohadka! V obou pripadech vsechno zle, pro neco dobre!
Lenošení je také potřebná věc, zvlášť když to jde. Ono lenošit ve dvou je těžké, bo hrozí riziko, že jednoho ze dvou "něco napadne"... haha
Hezký večer přeji do lenošného cenatra!
Někdy se zadaří, přesolit. Ale jsi holka šikulka a umíš si poradit. Já bych buřtguláš brala, už několikrát jsem se na něj chystala a bohužel, buřta vždy někdo spapá s chlebem a křenem. To jsou lidi...!
Buď ráda, že pršelo něžně, ona hrůza z polí není sice v Praze nic obvyklého, ale mohou se ucpat kanály a vyplavit metro, když je vody moc.
U nás už dopršelo, nejspíš už dopršelo. Také se zchladilo, je fajn svěže.
Hezký večer přeji!
Višňové pité na ráno zmäklo, k tomu " kýbel" kávy a hneď bolo ráno krajšie😄
Takové ráno bych si dala líbit hned, kouzelné foto plné chutí, pité jako malované hmmm Díky za sdílení, milá Kuku, narobila si mi chutě!
Závidím :-)
Zo včera zostalo trošku cestovín, tak som ich tam tiež "prihodila" … hádam to nevyhodím :-)
Príjemný pondelkový večer prajem.
Aj aj by som sa nechala ponúknuť…
Aká pekná kolekcia🙂
Milá @haji , ďakujem. Ušlo by sa všetkým, aj keď len tenké plátiky.
Tie farby! To je zemiakové cesto?
Povedené letní gulky s ovocem, fotogenické a plné chutí! Také by mě zajímalo těsto.
Letí pozdravení!
Děkujeme za fotečky, kozí sýr v hnízdečku nejen salátovém se mi moc líbí! I snídaně vypadá moc dobře!
Krásný den přeji!
Ak mas terasu, alebo balkon, mnohe bylinky si mozes pestovat v kvetinaci, bazalku urcite ano
Už sa opäť teploty šplhajú k 30. Predpoveď na ďalších 10 dní je 29-32C. U Laponcov by mi bolo teraz dobre.
Na varicich serverech me nejvíc baví co lidi vsechno kombinuji, co jim chutna, co by nevzali do pusy, jak s nami se všemi mavaji chutove poharky. A staci mnohdy jen oci! :-)
Tvoje jidlo jsou same dobre dobre veci (pro me) ale kombinace je vyjimecna! :-)
Vyzerá výborne. To zelené je bylinka?
Steak sa je veľmi často s fazuľkami, hrášok mi vôbec nevadí. A majonéza je výborná k vareným zemiakom. Ja by som brala ten tanier se vším všudy!
Ja z ni delam knedlicky do zeleninove polivky :-)
Mně by moc chutnalo, houbovou omáčku miluju, dělala jsi ji s láskou, je to vidět!
Steak v takové společnosti zeleniny vypadá docela utlačovaně. Mně by chutnalo, zvlášť kdyby mi tuto dobrotu někdo naservíroval. Vidět, že tatarka už je udělaná a bude všude haha
U nás se zchladilo, dnes jsme se dostali na zhruba 24°C, Oskar se snažil, ale mráčků bylo plno, foukal vítr. Příjemné počasí. Takže vašich 29°C očekávám v dalších dnech i u nás.
Letí pozdravení!
A houby, už to vidím, je to majonéza. U tebe nezvyklé.
Jsi šikovná, i domácí strouhanku z kváskového pečiva už máš. Díky za sdílení, řízky jsou vždycky dobrota.
Letí pozdravení i k vám!
Bezva fúze, mám takový mix ráda. Těstovina nikdy nezklame a jde krásně zkombinovat s na teplo i na studeno. Jsi dobrá hospodyňka. Zbytky koláčů jsou potěšitelná dobrota, hezky s kafíčkem hmmm
Hezký večer přeji!
Dnes bude, nejspíš vypečený den. U nás už od skorého rána sekají trávu. To mě dohřálo, po dlouhé době se mi dobře spinkalo. Vzbudili mě cca v 7.15 hod. Oskar šajní, nebe vymetené.
Mám uvařenou rýži, otevřu si sklenku guláše, tuším v lednici straší poslední zelený podivný salát.
Přeji všem krásný den!