Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je to čosi iné, zaujímavejšie.
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tarhoňu uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
- 2
Na kocky nakrájanú slaninu vyškvaríme, pridáme narezanú cibuľu a krátko opražíme.
- 3
Vmiešame tarhoňu.
- 4
Pridáme rozdrobenú nivu.
- 5
Potom pridáme vajcia, sekanú vňať, korenie a dobre premiešame.
- 6
Formu na srnčí chrbát dobre vymažeme tukom a zmes do nej uložíme.
- 7
Pečieme na 180 °C asi 40 minút.
- 8
Potom necháme trocha vychladnúť a opatrne vyklopíme na dosku.
- 9
Krájame na asi 3 cm kusy. Podávame so šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu