Tarhoňa zapečená s nivou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 11:43
Tarhoňa zapečená s nivou (fotorecept)
Foto: tejaja

Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je to čosi iné, zaujímavejšie.

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
125 g
3 ks
1 ks
50 g
2 PL nasekaná




Postup

  1. 1

    Tarhoňu uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Na kocky nakrájanú slaninu vyškvaríme, pridáme narezanú cibuľu a krátko opražíme.

    Tarhoňa zapečená s nivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vmiešame tarhoňu.

    Tarhoňa zapečená s nivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme rozdrobenú nivu.

    Tarhoňa zapečená s nivou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme vajcia, sekanú vňať, korenie a dobre premiešame.

    Tarhoňa zapečená s nivou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Formu na srnčí chrbát dobre vymažeme tukom a zmes do nej uložíme.

    Tarhoňa zapečená s nivou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme na 180 °C asi 40 minút.

    Tarhoňa zapečená s nivou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom necháme trocha vychladnúť a opatrne vyklopíme na dosku.

    Tarhoňa zapečená s nivou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Krájame na asi 3 cm kusy. Podávame so šalátom.

Diskusia k receptu