Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 10:42
Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany (fotorecept)
Foto: helena10

Ďalšia sladká jahodová dobrota ku káve...

30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Kakaové cesto:
4 ks (veľkosť M)
160 g
1/2 bal.
štipka
80 ml
80 ml (alebo vlažná voda)
200 g
1 bal.
1,5 PL prášok
Ovocie:
 čerstvé
Puding:
500 ml
1 bal. (Dr.Oetker)
1-2 PL
Poleva z kyslej smotany:
400 g (16 %)
150-200 g
1/2 bal.
3-4 PL
Na vymastenie a posypanie plechu:
 domáca




Postup

  1. 1

    Ochutnávka pri káve:

    Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Puding: Z uvedených surovín uvarím puding a prikrytý nechám odpočívať. (Ja som robila z 1,5 násobnej dávky, lebo máme radi viac pudingu.)

  3. 3

    Cesto: Celé vajcia s cukrami a soľou vyšľahám do penistej masy. Primiešam olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.

  4. 4

    Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný vyšší plech 25x35 cm. Do cesta tenkým prúdom nalejem cik-cak teplý puding. A navrch naukladám podľa vlastného uváženia očistené polovice čerstvých jahôd.

  5. 5

    Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 30 minút. Cesto skontrolujem drevenou špajľou.

  6. 6

    Hneď na horúci upečený koláč vytiahnutý z rúry rozotriem kyslo smotanovú polevu, ktorú som si pripravila vymiešaním z uvedených surovín. A koláč nechám vychladnúť.

    Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Povrch koláča ozdobím jahodami.

Diskusia k receptu