Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany fotorecept
Ďalšia sladká jahodová dobrota ku káve...
na 175-180 °C
Suroviny
Kakaové cesto: | |
4 ks (veľkosť M) |
|
160 g |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
80 ml |
|
80 ml (alebo vlažná voda) |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
1,5 PL prášok |
|
Ovocie: | |
čerstvé |
|
Puding: | |
500 ml |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
1-2 PL |
|
Poleva z kyslej smotany: | |
400 g (16 %) |
|
150-200 g |
|
1/2 bal. |
|
3-4 PL |
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
domáca |
|
Postup
-
1
Ochutnávka pri káve:
-
2
Puding: Z uvedených surovín uvarím puding a prikrytý nechám odpočívať. (Ja som robila z 1,5 násobnej dávky, lebo máme radi viac pudingu.)
- 3
Cesto: Celé vajcia s cukrami a soľou vyšľahám do penistej masy. Primiešam olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
- 4
Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný vyšší plech 25x35 cm. Do cesta tenkým prúdom nalejem cik-cak teplý puding. A navrch naukladám podľa vlastného uváženia očistené polovice čerstvých jahôd.
- 5
Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 30 minút. Cesto skontrolujem drevenou špajľou.
- 6
Hneď na horúci upečený koláč vytiahnutý z rúry rozotriem kyslo smotanovú polevu, ktorú som si pripravila vymiešaním z uvedených surovín. A koláč nechám vychladnúť.
- 7
Povrch koláča ozdobím jahodami.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu